MHP Grup Sözcüsü Ercan Özel: Sorularımıza Cevap Alamıyoruz

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısında konuşan ve  “Temmuz ayı toplantısında dile getirdiğimiz, önemli konulardaki öneri ve taleplerimizi gazeteniz aracılığı ile Yenişehir kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz” notuyla gazetemize ulaştıran MHP Meclis Grup sözcüsü Ercan Özel’in, sorularımıza cevap alamıyoruz şikayetiyle birlikte yaptığı açıklama şöyle:

İnegöl yolu çıkışındaki köprü ne olacak?

İnegöl yolu çıkışında yer alan köprü, yoğun kullanım ve kapasite itibariyle ihtiyaca cevap vermiyor. Bir an önce genişletilmesi gerekiyor. Şişecam’a giden yüksek tonajlı araçlar ile her türden aracın kullandığı bu köprüde bir kaza olma ihtimali nedeniyle endişesi yaşıyoruz.

 Kanalizasyon çalışmalarında son durum nedir?

Kanalizasyon alt yapı çalışmalarında son durum nedir? Birçok mahallede daha evlere bağlantılar yapılmadı. Yüzde kaçı tamamlandı? Ne zaman bitirilmesi planlanıyor? Bursa yolunda girişte solda İller Bankasının tabelasında altyapı çalışmasının 28.04.2015 de başladığı ve 28.05.2015 tarihinde biteceği halkımızın bu tarihten sonra çile çekmeyeceği yazıyor. Bu gecikmenin sebebi nedir. Ana arterleri tekrar kazıp Yağmursuyu kolektörleri döşeyeceğinizi söylemiştiniz. Bunun ihalesi yapıldı mı? Ne zaman başlıyor?

Sırası gelmişken 1,5 yıl önce altyapı çalışması yapılan ve milyonlarca Lira cebimizden çıkan Çarşı içi, İstiklal Cad. ve arasta bölgesi Kanalizasyon çalışması için bu yıl tamamen tekrar kazılacak. Bu kazı çalışmalarınızı Kış aylarından önce başlayıp bitirmenizi istiyoruz. Aksi takdirde, o bölgede ki esnafımızın, kışın yağmur ve çamurdan dolayı daha büyük sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyoruz..

Söz verilen Terziler Göledi yapılacak mı?

Bundan 1,5 yıl önce yerel seçim arifesinde söz verdiğiniz ve en kısa zamanda başlayıp bitireceğiz dediğiniz Terziler göledi için genel seçimlerden birkaç hafta önce şaşalı bir temel atma töreni gerçekleştirdiniz.

Aradan geçen süre içinde öğrendik ki burada herhangi bir çalışma yapılmamış. Vatandaşın dediği gibi Terziler Gölet’i tamamen seçim gösterisi miydi?

Ayçiçeği kurutma tesisleri için ne bekleniyor?

Geçtiğimiz aylarda ki bir meclis toplantımızda ilçemizin Ayçiçeği üretiminin en önemli bölgelerinden olan Akçapınar (İnegöl Yolu Bölgesi) ve Çelebiköy (Bilecik yolu Bölgesi) Mahallesi civarlarına o bölgede ki ayçiçeği üreticileri için Kurutma Tesisi ile ilgili Meclisimize bir önerge verdik.

Maalesef verdiğimiz önerge her zaman olduğu gibi sumen altı yapıldı bu konuda bir arpa boyu bile yol alınmadı. İlçemizden sonuç gelmeyince aynı önergeyi Büyükşehir’e verdik. Büyükşehirde hemen Tarım ve hayvancılık komisyonuna havale edildi Komisyon birkaç hafta geçmeden Yenişehir’e gelmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Tarım ve Hayvancılık Komisyonunda görev yapan Meclis Üyemiz Mesut Bedel’i arayarak Yenişehir Belediyesi ile görüşmesini iki farklı bölgede ilçe Belediyesinin yer gösterdiği takdirde hızlı bir şekilde İnegöl ve Bilecik Yolu taraflarında bulunan köylerimizin kullanacağı Kurutma Tesisleri ni bir an önce bitirelim dediler. Sayın Meclis Üyemiz sizlere bir öncesinde konuyu aktarıp yer gösterdiğiniz takdirde konunun hızlı bir şekilde tamamlanacağı müjdesini verdi. Sizde ilgili görevlinizi aynı zamanda meclis üyenize bu konuda talimat verdiniz. Komisyon Bursa’da toplanıp bir gün sonra Yenişehir’de Belediyeyi ziyaret ettiğinde ilgili görevli; (o bölgelerde birçok yer olmasına rağmen) “Biz o bölgelerde yol yapacağız ayçiçeği üreticileri ayçiçeklerini, yapacağımız o yollara serip kurutabilirler böyle bir tesise gerek yok.” diyerek tüm heyeti şaşkına çeviren bir açıklama yapmıştır. Çünkü karayoluna ayçiçeği sermek kanunen de usulsüz bir olaydır ve suçtur. Sayın Başkan bunun anlamı Yenişehir’e gelecek olan yatırımın önünü kesmektir. Bu tutumunuzu Yenişehir kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bu konuda ki açıklamanızı şuan merakla bekliyoruz.

Sinanpaşa Duvarı konusunda neden sessiz kaldınız?

Bilindiği gibi önceki hafta ilçemizde vahim bir olay yaşandı. 5 asırdır inatla ayakta kalmayı başaran Sinanpaşa Külliyemiz yok edilmeye çalışıldı. Açıkcası yağmalandı.  Büyükşehir Belediyesi ilçemizde Sinanpaşa külliyesinin restorasyonuna başladığında bizler Büyükşehir’in taş üstüne taş koyacağını sanmıştık. Ama tarihi külliye’de Büyükşehir, taş üstünde taş bırakmadı.

İlk gün olayı öğrendiğimizde; kayıtsız kalmadık, kalamazdık. Gündeme getirmeliydik bunu aksi takdirde ben yaptım oldu mantığı ile ilçemizin ayakta kalan en önemli Dünya miraslarından biri göz göre göre yavaş yavaş yok ediliyordu. Gerekçe ise iki alternatif geçiş yolu olmasına rağmen Kamyon giriş çıkışı oldu. Türkiye’de milyonlarca insan onlarca Ana haber bülteninde ve gazetelerde Yenişehir’in yağmalanan yok edilen tarihini mirasını izledi ve okudu. Tüm ülkede bu konuda hassasiyeti olan herkes tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesinden açıklama gecikmedi; “Duvar tescili yapı değil, anıtlar kurulunun projesine göre işlem yaptık.” diyerek, tüm ajanslara mübarek Ramazan ayında yalan ve yanlış haberler servis edildi.

Hemen bir gün sonra Kültür ve Tabiat varlıkları Bursa Bölge Müdürü ve Bakanlığa bağlı Anıtlar Yüksek Kurulu kalabalık bir heyetle Sinanpaşa Külliyesi’nde incelemelerde bulunarak hemen o gün ilçemizde bir toplantı yaptılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin yaptığı toplantı sonucunda ise;  “tescilli yapıya ait yıkılan duvarın kurulumuz bilgisi dışında ve izinsiz olarak yıkıldığı anlaşıldığından, söz konusu duvar yıkımını gerçekleştiren sorumluları hakkında 2863 sayılı yasa kapsamında yasal soruşturma açılması gerekiyor” diyerek olayı sonlandırdılar.

Bakanlığın yaptığı bu açıklama ise Büyükşehir’i zor durumda bıraktı. Bu gelişmelerin birkaç gün sonrası ise Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, külliyenin yıkılan duvarı için resen soruşturma başlattı. Savcılık soruşturması üzerine olay yeri inceleme ekipleri yıkılan duvarda inceleme yaptı.

İlçemizde bu olaylar yaşanırken vatandaşlarımız tepki gösterirken sorumlulara rahmet okurken, Yenişehir Belediyesi’nden bir tek açıklama bile gelmemesi bence yapılanlar yanlışların en büyüğü oldu. Bizler ve halkımız en azından bir Belediye yetkilisinin; “olayları takip ediyoruz, sorumluları bulacağız, bu hepimizin mirası, değeri” diyerek bir açıklama bekledik. Yıkılan elbette sadece bir duvar değildi. Değerlerimizi, tarihimizi, öz benliğimizi yıktınız. Ama emin olun ki yıktığınız tüm bu değerlerimizi biz yeniden inşa edeceğiz. Bu konuda ki görüşlerinizi halk çok merak ediyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MHP Grup Sözcüsü Ercan Özel: Sorularımıza Cevap Alamıyoruz
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.