Öğretmenler Vali’yi protesto etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Yalova Termal Fen Lisesi’nde kıyafetlerini beğenmediği için öğrencilerin önünde azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün tepki eyleminde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi eğitimcileri ayaklandırdı.

Yenişehir’de 4 sendikanın üyeleri, öğretmen Halil Serkan Öz’ün hayatını kaybetmesi nedeniyle yürüyüş düzenledi. Derviş Eroğlu bulvarında toplanan öğretmenler, akşam saatlerinde yağmur altında Halil öğretmeni azarlayan Vali Cebiroğlu’nu protesto etti. Boş tabutla protesto yürüyüşü yapan çok sayıda öğretmen, aynı gün ülke genelinde olduğu gibi Yenişehir’de de ilk derse girmedi.

Geçen hafta, Dervişeroğlu bulvarından başlayan yürüyüş, Atatürk Anıtı önünde okunan basın açıklamasıyla son buldu. Aktif eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen adına yapılan ortak basın açıklamasında, “27 Mart 2015 Cuma günü Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Yalova Fen Lisesi’ni ziyaret etmiş, matematik öğretmeni olan Halil Serkan Öz’e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak öğretmenimizi sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur. ‘Öğretmene Saygı’ yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiş ve hayatını kaybetmiştir. Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakma zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır” denildi.

Türk Eğitim-Sen,  Eğitim-İş, eğitim-Sen ve Aktif Eğitimsen imzalı olarak yapılan basın açıklaması özetle şöyle:

Bugün acımızı sizlerle paylaşmak istiyor ama Halil öğretmen için yas tutmadığımızı da ilan etmek istiyoruz. Çünkü kendisinin de dediği gibi onu elimizden alanlar dayanışmadan, emekten, sevgiden ve paylaşımdan korkanlardır. Öyle bir korku ki bu, Cumhurbaşkanı`na hakaret gerekçesiyle herkes tutuklanırken; haklarını savunan bir öğretmenin payına öğrencilerinin ve meslektaşlarının önünde hakarete uğramak düşmüştür. Herkes bilmelidir ki; iktidarın en çok korktuğu şey bu ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin özgür düşünmesidir. Bizlere yaptırmak istedikleri görev, öğrencilerimize eleştirel düşünmeyi öğretmek değil;  itaat etmek ve itaat etmeyi öğretmektir. Bu nedenledir ki onlar özgürlüklerden korkmakta, öğrencilerimizin düşünen ve sorgulayan insanlar olarak yetişmesini istememekte bu yüzden bizlerin onurlarını çiğnemeye cüret edecek kadar fütursuzlaşmaktadır.

Bugün biz eğitim emekçilerine düşen sorumluları teşhir etmektir. Halil Serkan öğretmenimiz için ağıt yakmak zamanı değil, onurumuza sahip çıkma zamanıdır. Acımızın büyük olduğunu biliyoruz ama bu acıyı bize yaşatanlardan hesap sormak için bekleyecek vaktimiz yok. Tüm eğitim ve bilim emekçileri arkadaşımızı ölüme sürükleyen bu saldırıya karşı birlikte mücadele etmelidir. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından 27 Mart günü Halil Serkan öğretmenimizin sınıfında yapılan hakaretler sadece ona yönelik değildir. Eğitim Sendikalarının yıllardır sürdürdüğü onur, emek ve demokrasi mücadelesine karşı sistemli saldırının sadece bir parçasıdır.

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını “destan yazmak” olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği “cebir” görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir.

 

Bizler tüm bu baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımıza ayak bastığımız ilk günden beri sahiplenirken, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz. Ölümüne sebep olunan arkadaşımız Halil Serkan Öz için daha önce söylediğimiz gibi kimseyi yas tutmaya çağırmıyoruz, onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz`ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğretmenler Vali’yi protesto etti

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.