Otomotiv Test Merkezi Temeli Bu yıl Atılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN ve Belediye Başkanı Süleyman Çelik, geçen hafta ilçemize kurulacak Otomotiv Test Merkezi alanını inceleyerek önemli açıklamalarda bulundular.

Eski Havaalanı olarak adlandırılan yere kurulacak olan Otomotiv Test Merkezi alanını ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir, Yenişehir Kaymakam Vekili Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bursa İl Müdürü Latif Deniz burada incelemelerde bulunarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

İlk olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN basın mensuplarına yaptığı açıklamada;

“Otomotiv Test Merkezi Türkiye’nin gündemine yaklaşık 6-7 yıl önce girdi. Daha önce de düşünülen bir projeydi, ama 2011’deki Otomotiv Strateji Belgesi içine Otomotiv Test Merkezi kurulacak diye bir eylem maddesi kondu. Bu eylem maddesini gerçekleştirmek üzere de görev, Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) verildi. TSE, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olmasından dolayı bu Otomotiv Strateji Belgesi içinde yer alan eylemi hayata geçirmek için 2012 yılından itibaren yoğun bir çalışmaya başlandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda otomotivin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde böyle bir tesisin kurulmasının önemli olduğu kanaatine varıldı. Ve Bursa’mızın Yenişehir ilçesinin bu arazisinde Otomotiv Test Merkezi kurulma kararı alındı. Bakanlar Kurulu’ndan acil kamulaştırma kararı çıktı. Dolayısıyla şuanda geldiğimiz noktada kamulaştırma ve projelendirme işlemleri gerçekleştiriliyor. Özellikle önemli aşamalarından bir tanesi projelendirme aşamalarından bir tanesi avam projesinin hazırlanması. Avam projesinin ihalesi de gerçekleştirildi. Önümüzdeki 2 aylık süre içinde bu tamamlanıp, artık burada yapılacak olan bütün faaliyetler fiili olarak başlamış olacaktır diye düşünüyoruz. Fiili olarak başlamasının anlamı şudur: Bu işin başlangıcı olarak bu yılın sonuna varmadan burada bir temel atmayı ümit ediyoruz.

Türkiye artık küçük işlerle uğraşmıyor. Büyük ülke olmanın gerekliliği olan büyük işleri yapmaya, geçtiğimiz 10 yıl içinde başladı. Bunlardan son yıllarda baktığımızda Havaalanı, 3. Köprü, Bursa üzerinden İstanbul’u İzmir’e bağlayacak Körfez geçişidir. Ve tüm bunların içinde karayollarımızda, havayollarımızda deniz yollarımızda ihtiyaç olan testlerin yapılacağı bir yere ihtiyaç var, işte o da burada kurulacak olan Otomotiv Test Merkezidir.

Şuanda yapmış olduğumuz değerlendirmelerde alan taramalarına baktığımızda 450 civarında otomotiv ile ilgili testi yurtdışında yaptırıyoruz. Bu önemli bir rakam, bu 450 testin büyük bir çoğunluğu burada kurulacak olan test merkezinde yerini alacak. İnşallah hayata geçtiğinde bu, hem bizim test anlamında yurtdışına bağımlılık ortadan kalkacak hem de burada sadece testin yapılması anlamında değil bir de bu testleri yaparken teknoloji geliştirmeye yönelik faaliyetler de olacak. Burada teknoloji geliştirme bölgesi de kurulabilir. Dolayısıyla biz kendi aracımızı ürettiğimiz, ürettiğimiz araçlardaki tüm testleri yapabilmenin yanında Otomotiv Test Merkezi aynı zamanda bunların geliştirilmesine yönelik olarak da bir imkân sunacaktır. Büyük işler yapan Türkiye o büyük işlerden bir tanesi de burada Yenişehir’deki Otomotiv Test Merkezi’nden hayata geçirmiş olacak. İnşallah en kısa zamanda büyük ihtimalle 10.Kalkınma Planı Döneminde önemli bir aşamaya gelmiş olacak. 2018 yılına kadar burada ciddi bir test merkezi önemli bir aşama kaydetmiş olacak. Ben bu test merkezinin hayata geçmesinde, bu noktaya gelmesinde emeği olan Bakanlık mensuplarımıza, TSE mensuplarımıza Sayın Bursa valimize, Belediye Başkanımıza, Yenişehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunmak isterim” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan ASLAN’ın konuşmasının ardından Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK ise basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Otomotiv Test Merkezi ülkemizin prestij projelerinden biridir. Böyle bir projenin de Bursa vilayeti Yenişehir ilçesi olması bizi ayrıca heyecanlandırıyor. Bu proje konuşulmaya başlandığı andan itibaren Yenişehir isminin ön plana çıkması, bizim yerelde alt yapımızın, planlamamızın ve gelecek anlamında tüm yatırımlarımızın daha evveliyatından yapılmış olması, bizim planlama anlamında böyle bir projenin önünde olmamız gerektiği konusunda hem fikir idik. Ve böyle bir projenin hayata geçmesi öncelikle Bursa Vilayeti olarak baktığımızda özellikle Yenişehir olarak çok farklı bir konuma geleceği inancındayız. Dolayısıyla Bursa’nın Parlayan Yıldızı olan ilçemizin, gelecekte bir dünya şehri olacağının habercisidir. Sayın Müsteşarımın verdiği bilgiler ışığında bu projenin başlangıcından sonuna kadar hep beraber olacağımızın inancındayım, inşallah bu projenin en kısa zamanda bitmesi hem ülkemiz hem de ilçemiz açısından çok olumlu sonuçları olacaktır. İnşallah biz de yerelde bütün katmanlarımızla buna hazır oluruz. Ve bu projeyle birlikte ilçe insanımızın da çok daha farklı bir konuma gelmesi de mümkündür. Ben de katkıları çok fazla olduğunu bildiğim Sayın Müsteşarıma ve TSE yetkililerine, bu projenin başlangıcından bugüne kadar emek ve uğraş veren tüm kadrolara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bölgemiz için çok hayırlı bir proje olacağı inancındayım” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomotiv Test Merkezi Temeli Bu yıl Atılacak
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.