Yenişehir Havaalanı masaya yatırıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Çelik’in, Yenişehir Havaalanı’nın etkinleştirilmesi çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ankara ve Almanya uçuşlarının başladığı Havalimanı’nda, Bora Jet ve Akgünler Turizm işbirliğinde, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla Kıbrıs uçuşları başlıyor.

Konuyla ilgili geçen hafta düzenlenen tanıtım toplantısında, Borajet yenilediği filosu ile ilk uçağının ismini “Bursa” koyarak, Yenişehir – Kıbrıs arası karşılıklı seferlerine 11 Temmuz’da başlama kararı alındı.

Bursa Crowne Plaza’da düzenlenen tanıtım toplantısına Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Akgünler Turizm Direktörü Dimağ Çağıner, Borajet Ticaret Başkanı Onur Akgül, Bursa Turizm Acenteleri yetkilileri ile basın mensupları katıldı. Toplantıda Belediye Başkan Çelik, katılımcılara Havalimanı’nın ehemmiyeti hakkında kapsamlı bir konuşma yaptı.

Crowne plaza otelde düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptığı konuşmasında: “Bursa ile Kıbrıs’ı direkt uçuşlarla bir birine bağlayacak olan bir operasyonun tanıtımı için buradayız. Bursa turizm potansiyeli çok yüksek olan illerden bir tanesi. Turizmin her çeşidini yapmak bu kentte mümkün. Her çeşit turizmi bu şehirde yapmamız gerekir, potansiyelimiz var.

Bu potansiyeli bugüne kadar tam olarak kullandığımız söylenemez. Bunu kullanabilmenin yollarından en önemlisi de Bursa’nın ulaşılabilirliğini, erişe bilirliğini güçlendirmemiz lazım. Bunun en kestirme yolu da hava alnı, hava yolu. Bursa’nın bir havaalanı var ve bununda çok edebiyatı var. Yani her birinize dokunsam günlerce Yenişehir havaalanıyla ilgili konuşabilirsiniz. Yenişehir Havaalanının niye çalışmadığını aslında herkes iyi biliyor. Ama yapmamız gereken şeyi maalesef yapmamışız, halen daha yapmıyoruz. Yenişehir Hava alanı bugünkü erişim imkanıyla, ulaşım imkanıyla çalışmaz.

Eğer havaalanından uçmak isteyen insanlar Bursa ve çevresinden havaalanına ulaşamıyorsa, hava alanına gelen insanlar uçaktan indikten sonra evine gidecek araç bulamıyorsa bu hava alanı çalışmaz. O zaman öncelikle havaalanının erişimini çözmemiz lazım.

Bursa’dan Sabiha Gökçen Havaalanına yolcu taşıyan firmalar var direkt. Özel sektör yapıyor bunu. Sabiha Gökçenden Anadolu’nun herhangi bir noktasına uçmak isteyen insanlar o araçlara biniyorlar hava alanına gidiyorlar ve uçuyorlar. Kimse de şikayet etmiyor. Bursa’dan Sabiha gökçene ulaşım var. Ama Bursa’dan Yenişehir’e ulaşımımız yok. İnegöl’den, Mustafa Kemal Paşa’dan, Karacabey’den, Balıkesir’den, Eskişehir’den, Kütahya’dan, Bilecik’ten yok. Bunu çözmek durumundayız.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Çelik ise yenişehir Havaalanı hakkında bilgi verdi ve “Osmanlı’nın başşehri Yenişehir’in tarihi misyonunu yeniden canlandırmanın zamanı gelmiştir. İlçemiz yakın zamanda faaliyete geçecek olan Hızlı Trenin istasyon noktaları ile otoyolların önemli bağlantılarının kesişme noktası olması itibariyle ve elbette Bursa Yenişehir Uluslararası Havaalanımız ile Ulaşım Merkezi olacaktır. Uluslararası Havalimanımızın hak ettiği değeri kazanması, ilçemizin, Bursa’mızın, bölgemizin ve elbette ülkemizin kalkınması bakımından elzemdir.” Dedi.

Başkan Çelik’in konuşması şöyle:

Şuan için Havalimanına ulaşım, Bursa Büyükşehir Belediye Otobüsleri, Yenişehir minibüsleri ve ticari taksi ile sağlanmaktadır. Bu konuda, daha yoğun, teşvik edici, hızlı, ucuz ulaşım ve oluşturulacak bu ulaşım imkânların duyurulmasının sağlanması gerektiğinin farkındayız. Ve şuan, Bursa Valiliğimizden, Büyükşehir Belediyemizden, Bursa’mızın tüm kurum, sivil toplum kuruluşlarından, bu konularda ciddi destek bekliyoruz. Bursa merkezimizden ve havaalanımızdan, ücretsiz otobüs servisi, İstanbul’dan deniz yoluyla ekonomik ulaşım gibi desteklerin, havaalanımızın etkinleştirilmesi sürecine, büyük katkı sağlayacağı inancındayız. Havaalanımıza ulaşım ve havaalanımızdan ayrılış sürecinde, vatandaşlarımızın, zaman zaman sorunlar yaşadığının farkındayız.

Uçak şirketlerinin, yolcuyu, direkt olarak, Havalimanına ulaştırması veya alternatif çözümler üretmesi gereklidir. Şuan, uçak şirketleri, Havalimanına servis planlasa bile, sadece Bursa merkezli kalmakta. Orhangazi, Gemlik, İnegöl, Yalova ile Bilecik yolcusu için bir planlama olmamakla beraber, özel araç ya da ticari taksi dışında ulaşım şuan için maalesef bulunmamaktadır. Büyükşehir Belediyemizin, tarifeli uçak saatlerinde belediye otobüsü hizmeti, yerinde olup, ulaşım sorunlarımızı tam anlamıyla çözmemektedir.

Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Borsalarımız aktif bir rol alarak, diğer turizm şirketlerini de, Bursa Yenişehir Havalimanına sefer düzenlemeleri için davet etmelidir. Bu akşam kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum ki, Akgünler Turizm firmamızın organize ettiği gibi, seyahat acenteleri, geniş katılımlı toplantılar düzenliyerek, nerelere uçulabileceği, ulaşım sorunları, varsa Havalimanının sorunları da ele alınmalıdır. Dolayısıyla, sonuca göre uçuş talep edilmelidir.

Trabzon, Diyarbakır, Erzurum gibi illere direkt uçuşların olmaması, Ankara aktarmalı uçuşlardaki zaman kaybı, yolcularımız tarafından eleştirilmekte olup, direkt uçuşlara da ciddi manada talepler bulunmaktadır. Biz, Yenişehir Belediye Başkanlığımız olarak, bu konuda gerçekten çok ciddi ve hassas bir süreç yönetiyoruz. Bu konuda çeşitli seyahat firmalarımızla görüşmeler yapıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde, Bursa’daki vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve yoğun bir uçuş trafiğinin olacağını tahmin ettiğimiz, Rusya ile Balkanlara da uçuşlar için çalışmalarımızı tamamlayacağız. Diğer illerde olduğu gibi, Bursa’daki yöneticilerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Borsalarımızın değerli başkan ve yöneticileri, sefer sayılarının artırılması için uğraş vermelidir. Her şeyi ile modern, ve günün teknolojik gelişmelerine sahip cihazlarla donatılan, uçuş için emniyetli, böyle bir Havalimanı, inanın, bölgemiz için çok büyük bir değerdir. Bursa’nın, bölgemiz için çok büyük önem arz eden, bu Havalimanına sahip çıkması gerekir.

Sözlerime son vermeden önce, bir kez daha Akgünler Turizm ile Bora Jet Firmalarına büyük yatırımları ve destekleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bağlamda, siz çok kıymetli katılımcıların, Bursa kamuoyunun, işadamlarımızın, destekleri ve bilgi birikimleriyle bu sürece büyük katkı koyacağınız inancındayım.

Yenişehir’imizin, Bursa’mızın, bölgemizin ve elbette ülkemizin kalkınmasında önemli yer edecek bu desteklerin asla unutulmayacağını belirtmek istiyorum. Havalimanımızın ve Yenişehir’imizin sizlerden gelecek bu desteğe ihtiyacı var, çünkü, vatandaşlarımız, ve bölge insanımız, bunu fazlasıyla hak ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Havaalanı masaya yatırıldı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.