Protokol Mevsimlik işçilerle iftar açtı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Karasıl mahallesinde bulunan mevsimlik işçi ve aileleri ile birlikte iftar açtı.

İftar yemeğinde ev sahibi Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Kaymakam Süleyman Yılmaz, Adalet ve Kalkınma partisi ilçe Başkanı Adnan Kamıl gelen misafirleri karşıladılar. İftar yemeğinde İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İl Müftüsü Mehmet Emin Ay ve tüm kurum müdürleri mahalle muhtarları, oda başkanları ve basın mensupları da hazır bulundular.

Vali Karaloğlu, Mehmet Gezer isimli mevsimlik işçinin çadırına misafir oldu. Çadırda yaşayan aile ile sohbet edip sıkıntılarını dinleyen Vali Karaloğlu ailenin çocuklarını da yanına alarak çeşitli hediyeler verdi. İftar öncesi ilk olarak konuşan Başkan Süleyman Çelik “Bu gün bu ortamı bize sağlayan büyüklerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Sayın Valim her şeyden önce buradaki kardeşlerimizle bizleri buluşturduğunuz için ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Hepinize hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Süleyman Yılmaz ”Sayın Valim saygıdeğer misafirlerimiz, çok kıymetli hemşerilerimiz. Her yıl yaklaşık 4000 e yakın çeşitli bölgelerden misafirlerimizi burada mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere ağırlıyoruz. Bu sene Sayın Valimiz birlikte iftar yapma ve gelen misafirlerimizin sıkıntılarını yerinde görmek istediler. Kendilerinin burada olmalarından dolayı şükranlarımı sunarım. Ramazanınız mübarek olsun saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Yaklaşık 700 kişinin kaldığı mevsimlik işçi çadırlarında iftarını açan Vali Karaloğlu “Mübarek ramazan ayı içerisindeyiz bu ay içerisinde Bursa’ya gelen, özellikle kendi rızkını alın teriyle kazanmak için gelen insanlarımızla bu mübarek ramazanda iftar sofralarında bir araya gelmek istedik. İstedim ki gelip sizin buradaki koşullarınızı yerinde göreyim. Hangi durumdasınız bir ihtiyacınız var mı? Bugüne kadar yapılanlar nedir? Yapılamayan eksiklikler nelerdir? Onları yerinde görmek için bugün İl Müdürlerimizle beraber Bölge Müdürlerimizle beraber size misafir olduk, aynı sofrayı iftar sofrasını sizinle paylaşmak istedik. Onun için buradayız. Az önce arkadaşlarla sohbet ettik, geçmişe göre buradaki insani koşulların daha iyi olduğunu arkadaşlar ifade ettiler. Bütün sorunlar bitti demiyoruz. Mutlaka burası zor, çadırda yaşamak zor. Çalıştığınız sektör zor bir sektör. Ama bizim görevimiz, Devletin görevi sizlere asgari insani şartları oluşturacak ortamları yapmak. Nedir bunlar? İşte içme suyunu, kullanma suyunu temin etmek. Elektriği temin etmek. Çocuklarımızın eğitim ihtiyacı varsa onları sağlamak. Kuran kursu ihtiyacı varsa onu yapmak. Hanımefendilere, kadınlarımıza yönelik bir kurs ihtiyacı varsa, bir eğitim ihtiyacı varsa onları sağlamak. Bizim görevimiz bu. Yoksa işin doğasında bir zorluk var zaten. Çadırda yaşamak zor, kolay bir iş değil. Zor bir iş yapıyorsunuz kendi rızkınız için alın terinizle helal bir şekilde çalışıyorsunuz. Onun için her şeyden önce her birinizi kutlamak istiyorum. Kendi emeğinizle, kendi ihtiyaçlarınızı karşıladığınız için sizleri kutluyorum.” dedi.

Tarımın yoğun olduğu bölgede mevsimlik işçilere ihtiyaç olduğunu da belirten Vali Karaloğlu “Size bu bölgenin ihtiyacı var, bu bölgede tarım yoğun olarak yapılıyor. Bursa’nın genelinde yaklaşık 7000 mevsimlik işçimiz var. 4 ilçemizden en yoğun olduğu ilçelerimizden bir tanesi de Yenişehir. Bu akşam buradan başladık, diğer ilçelerimizi diğer işçilerimizin yoğun olduğu bölgelerde de onlarla da birer akşam iftarda beraber olmak istiyoruz. Dertlerinizi dinlemeye, sorunlarınızı dinleyip gidermeye geldik. Sizinle iftar sofrasını paylaşmaya geldik. Özellikle bu bölgede çocuk sayısının çok olduğunu gördüm, tarlaya gitmeyen çocuklarla ilgili inşallah burada yeni sınıflar, kreşler, anaokulları oluşturup o çocukları biraz daha hem eğlensinler hem eğitilsinler hem de kendi çadırlarının dışında yeni bin ortama girsinler diye çalışmalarımız olacak. Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Bu akşam bizi misafir ettiğiniz için, iftar sofranızı bizimle paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.

 

Vali Karaloğlu iftar yemeğinin ardından mahalle ziyaretlerine Yenişehir ilçesine bağlı Yolören ve Karasıl mahallerini de ekledi.

 

Mahalle meydanlarında halkla birlikte oturup sohbet eden Vali Karaloğlu, köylülerin isteklerine de, yanında bulunan kurum müdürlerine talimat vererek, çözüm yollarının bulunmasını sağladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Protokol Mevsimlik işçilerle iftar açtı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.