Ramazan Etkinlikleri ilgi görüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yenişehir belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri, 28 Haziran 2014 Cuma akşamı, Derviş Eroğlu Bulvarı’nda, İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır’ın Ramazan Ayı ve Oruç üzerine yaptığı sohbet programı ile başladı.

Ramazan ayı süresince her akşam farklı bir etkinlikle devam edecek programda geçen hafta gerçekleştirilen Karagöz, Hacivat gösterisi ile Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Mevlevileri sema gösterisi ilgiyle izlendi. Ramazan Etkinliklerini har gece binlerce insan izlerken Programlara Belediye Başkanı Süleyman Çelik ve Belediye meclis üyeleri de katılıyor.

Başkan çelik, Ramazan sokağındaki esnafla da sohbet edip hayırlı Ramazanlar ve hayırlı işler diledi. Esnaf ve vatandaşlar, bu sene Ramazan sokağının yer tercihinin çok isabetli olduğunu, bu imkânlarını kendilerine sağlayan Başkanımıza çok teşekkür ettiklerini söylediler.

Karagöz Ve Hacivat Büyük İlgiyle İzlendi

Yenişehir belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Karagöz ve Hacivat, Aşık Maşuk ve Ortaoyunu, Vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi ile izlendi.

Yediden yetmişe her yaş gurubunun beğenisini toplayan ve çocukların da oyunlara katıldığı gösteri, yaklaşın 1,5 saat sürdü. Ayrıca, Ramazan Şenlikleri programı içinde yer alan jonklör ve sihirbaz gösteriminde çocuklar sahnenin önünden ayrılmadı.

Ramazan şenlikleri kapsamında sahne alan jonklör ve sihirbaz birbirinden güzel sihirli oyunlar ile izleyenleri adeta büyüledi. Ramazan ayında geceleri ilçe insanının hoşça vakit geçirmesine yönelik düzenlenen eğlence programı dâhilinde yer alan illüzyon gösterisinde çocuklar düzenlenen oyunları büyük hayranlık içinde takip etti. Zaman zaman yardımcı oyuncu olarak sahneye çıkan çocuklar oynanan oyunda bizzat rol aldı. Çocukların yanı sıra büyüklerin de dikkatini çeken illüzyon gösterisinde profesyonelce hazırlanmış farklı oyunlar sergilendi.

İlahiler Eşliğinde Sema Gösterisi

Belediyemiz tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde 03 Temmuz 2014 Perşembe akşamı saat 22.00’da Derviş Eroğlu Bulvarı Ramazan sokağında Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Mevlevileri sema gösterisi yaptı. Yoğun bir katılımın yaşandığı gecede, ilahiler eşliğinde yapılan sema gösterisinin sonunda Mevleviler vatandaşlardan büyük alkış aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ramazan Etkinlikleri ilgi görüyor

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.