İki ayda 9 bin ağaç diktiler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta “geçmişten haber var” köşemizde 2 Temmuz 1972 tarihli Türkiye Gazetesi’nde yayımlanmış. “Yenişehir (Derya Sünerin) bildiriyor” notuyla yayımlanmış bu haber “Koyunhisar köylüleri iki ayda 9 bin ağaç diktiler” başlığı ile veriliyor.

Haber şöyle:

Koyunhisar köylüleri iki ayda 9 bin ağaç diktiler

"Ağaç dikmek ibadet etmek kadar sevaptır" diyen Yenişehir'e bağlı Koyunhisar köylüleri çalışkan muhtarları Ahmet Engin ile elele vererek köyün bütün kel tepelerini ağaçlandırmışlardır.

Çevrenin sevilen ve çalışkanlığı ile kendisinden takdirle bahsedilen 48 yaşındaki muhtarı Ahmet Engin, köyün bütün kel tepelerini ağaçlandırmak için resmi kuruluşlardan yardım istemiş ve Bursa Orman Başmüdürlüğü tarafından Koyunhisar köyüne tam dokuz bir çam fidanı tahsis edilmiştir.

Fidanlar dikilmeden evvel Bursa Toprak – Su 16. Bölge elemanları ile elele veren köylüler arazinin terasını yapmışlardır. Teraslama sonunda ilk fidanın dikilmesi dolayısıyla bir tören düzenlenmiştir. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Ali Aydınalp, Koyunhisar köylülerinin bu güzel çabasını överek, ilk fidanı hayırlı olsun diyerek kendi elleri ile dikmiştir. Kaymakam Ali Aydınalp bilfiil ve bedenen çalışarak köylülerle beraber uzunca bir müddet fidan dikmiş, "bütün köylü vatandaşlarımız keşke ağaca sizler kadar değer verse, bu cennet yurdumuz bir kata daha güzelleşecek" demiştir.

Köy muhtarı Mehmet Engin ise yaptığı konuşmada: "Köylerinde ağaçlandırmadık baş arazi bırakmayacaklarını ve bütün köylere örnek olacaklarını" belirtmiştir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki ayda 9 bin ağaç diktiler
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.