Şişecam’da grev var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kristal-İş sendikası ile Şişecam arasında ocak ayından itibaren sürdürülen görüşmeler sonuç vermedi ve Türkiye genelinde 10 cam fabrikasında 5 bin 800 işçi ile greve gitti. Trakya Yenişehir Cam Sanayi AŞ ve Anadolu Cam Yenişehir Sanayi AŞ Yenişehir fabrikalarının önünde toplanan işçiler, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Kristal İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Ali Şıracı, burada yaptığı konuşmada, grev kararının kolay alınmadığını söyledi. İşverenden işçinin sabrını sınamamasını istediklerini dile getiren Şıracı, “Emeğimizin karşılığını istiyoruz, sadaka istemiyoruz. İnşallah bu grev istediğimiz sonuçlar alınana kadar devam edecek” şeklinde konuştu.

Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir de işçilerin hakkını aramak için grev kararı alındığını belirterek, “Ucu nereye kadar giderse gitsin, hakkımızı almadan bu yoldan dönmeyeceğiz. Bizim hak mücadelemizdir bu. Bizim bizden başka dostumuz yok. Bu nedenle yine hakkımızı birlikte alacağız. Şişecam, çok güçlü bir kuruluş, sizin hakkınızı vermek zorunda. Bu greve Yenişehir halkı da sahip çıkmalı” diye konuştu.

Kristal-İş Genel Eğitim Sekreteri İbrahim Öz de 24’üncü dönem cam grup toplu iş görüşmelerinde sözleşmenin masada bitmesi için çok çaba harcadıklarını vurguladı. Öz, şöyle konuştu:

“İşveren bize hiç olumlu yaklaşmadı. Bugün itibarıyla 10 cam fabrikasında 5 bin 800 arkadaşımızla greve gittik. Şişecam, dünyanın en büyük cam kuruluşlarından birisi. İşveren yaptığı açıklamalarda sürekli elde ettiği karı açıklıyor ancak iş, işçiye vermeye gelince hakkını vermiyor. Sayemizde dünya devi olan Şişe Cam, hakkımızı vermek zorunda. Tek derdimiz insan gibi yaşamak, ailemizi iyi geçindirebilmek. Haklarımızı alana kadar bu grev sürecek, en sonunda bizim istediğimiz olduğunda bayramımız olacak.”

Konuşmaların ardından halaylar çekildi ve işçiler daha sonra Atatürk Anıtı’ndan fabrikalarına doğru yürüdü.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şişecam’da grev var

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.