Tarlada kalan ürünler için çözüm arayışları sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş başkanlığında, Kaymakamlar, Bursa Ticaret Borsası Başkanı, Devlet Su İşleri 1. Bölge Müdürü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü, Ziraat Odası Başkanları, Hal Yöneticileri ve ilgili birim müdürleri ile bir araya gelinerek şehrimizin tarım potansiyeli ve çiftçilerin taleplerinin değerlendirildiği verimli bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, ilimizdeki tarımsal politikaların genel menfaatlere uygun olarak yürütülmesi için yapılan çalışmalar, çiftçilerin sorunları, talep ve çözüm önerileri gözden geçirilerek atılacak adımlar değerlendirildi.

Vali Demirtaş, ilimiz için önemli ölçüde üretimi gerçekleştirilen başta domates, biber ve taze fasulye olmak üzere tarımsal üretim ayağında yer alan ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması ve üreticilerimizin mağdur edilmemesi için çalışmaların devam edeceğini belirterek toplantının başta çiftçilerimiz olmak üzere Bursa’mıza hayırlı olmasını diledi.

Vali Demirtaş başkanlığında, İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla ilimizde üretimi gerçekleştirilen başta domates, biber ve taze fasulye olmak üzere piyasalardaki arz fazlası ürünlerin değerlendirilmesi ve karşılaşılan zorlukların giderilmesi maksadıyla toplantı gerçekleştirildi.

Tarım sektöründe daha güçlü bir iş birliği ve sürdürülebilir çözümler üretmek maksadıyla İlçe Kaymakamları, İl Tarım ve Orman Müdürü, ilgili kurum müdürleri ve iş insanlarının katılımıyla domates üreticileri ile işletmeler arasındaki fiyat ve tedarik zinciri sorunları değerlendirildi. Çiftçilerin ve işletmelerin ortak çıkarlarını gözeterek üretim fazlası ürünlerin çözümü için öneriler ve stratejiler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Vali Demirtaş, “Çiftçilerimiz, işletmelerimiz ve ilgili kurumlarımız ile şehrimizin bu sorununu çözmek için hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Tarım kenti Bursa’mızda üretimi yapılan başta domates ve biber ürünleri olmak üzere üretim fazlası ürünlerin tarlada kalmaması için çiftçilerimize destek olmak adına görüşmeler sürdürülüyor.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü, Ticaret İl Müdürü ve ilimizde faaliyet gösteren zincir market yöneticileri ile bir araya gelinerek sürecin sağlıklı bir şekilde işlemesi için görüş alışverişinde bulunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarlada kalan ürünler için çözüm arayışları sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.