Usta Öğreticilik Belgelerini Aldılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Usta Öğreticilik Belge Töreni geçen hafta yapıldı ve 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında yapılan 40 saatlik kurs sonucunda usta öğreticilik belgesi almaya hak kazanan 29 kursiyere usta öğreticilik belgeleri verildi.

Belge törenine Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İsmet Erdoğan ve Ahmet Kaya, Okul Yöneticileri, Oda Başkanları ve davetliler katıldı.

Okul Müdürü Mesut Demiray yaptığı konuşmada “Usta öğretici, ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile meslekî ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, meslekî eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişidir. Usta öğreticilik sanatkarlık, ustalık hiyerarşisinin en üst seviyesidir. 10 gün de 40 saat süren kurs sonunda bu belgeyi almaya hak kazanan usta öğreticilerimiz bir bakıma kendi meslek dallarında öğretmenlik mesleğini icra etmektedirler. Öğretmenlerimiz gibi çırak ve kalfalarına bir anne baba bir abi abla gibi davranarak çırak ve kalfalarını geleceğe hazırlamaktadırlar.” Dedi ve geçmişte bu tür törenlerin nasıl yapıldığını ve 13. yüzyılda da Ahi Evran tarafından kurulan ahilik sistemindeki uygulamaları anlattıktan sonra öğreticilik belgesi almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik etti.

Törende konuşan Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yaptığı konuşmada “ İlçemiz ekonomisi ve nüfusu hızla ilerlemektedir. Bu hızlı ilerleme meslek lisemizin önemini her yıl daha da arttırmaktadır. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilçemizin kalkınmasında çok önemli görevleri bulunmaktadır. Usta öğreticilik belgesi alan tüm sanatkarlarımızı tebrik ederim” dedi.  Kaymakam Süleyman Yılmaz, yaptığı konuşmada “ Meslek liselerine daha önceki yıllarda katsayı haksızlığı yapılmıştır. Katsayı haksızlığıyla sanayicimizin istediği kalifiye insan gücü ihtiyacı artmıştır. Meslek liselerinden mezun olan öğrencilerimize üniversiteye girişte kendi alanlarında tercih yapmaları halinde ek puan verilmelidir. Öğrencilerimiz kendi alanlarında mühendislik eğitimi aldıkları takdirde daha kaliteli mühendis ve teknik eleman olarak ülkemize katkılar büyük olacaktır. Usta öğreticilik belgesi alan tüm esnaf ve sanatkarlarımızı tebrik ederim” dedi.29 kişinin usta öğreticilik belgesi aldığı tören hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Usta Öğreticilik Belgelerini Aldılar

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.