‘Yalan Makinesi Bozulur!’

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Belediye Meclisi geçen hafta toplandı. Haziran meclisinde 2 ek gündem maddesinin görüşülmesinin ardından Belediye Başkanı Davut Aydın açıklamalar yaptı.

İsim vermeden İYİ Parti İlçe Başkanı Ercan Özel'in sosyal medya paylaşımlarını eleştiren Başkan Aydın, kesinleşmeden hiçbir çalışmayı kamuoyuna duyurmadıklarını belirterek, Özel'i söz konusu projeleri kendisinin girişimleriyle yapılıyormuş gibi göstermekle suçladı.

Başkan Aydın, şunları kaydetti:

"Sosyal medyada bir şey paylaşmıyoruz. Kesinleşmeden açıklamıyoruz. Altınordu Spor Kulübü buraya geldi, müracaat etti. Bakanlık'tan önce kamu yararı kararı aldırması gerekiyordu. Spor Bakanlığı'ndan bu kararı aldırdı. İzinlerini aldılar. Ama bazı arkadaşlar, ilçe başkanı çıkıp 'İYİ Parti geliyor, biz yapacağız, partinin ismini de söylüyor, bu konuda ilk müjdeyi verelim' diyor. Arkadaşlar böyle bir şey yok.

16.5. 2022 tarihinde Mesut Bedel imzalı Büyükşehir'e önerge verdik. Arkadaşımızın yapmış olduğu açıklama 26 Mayıs'ta. Bunun bilinmesini istiyorum.

Toplantı salonunda Altınordu Kulübü'nden gelen yazı okundu. Mehmet Necati Özdeniz

Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş.CEO' imzalı yazıda şu ifadeler yer aldı:

'Yenişehir'de yaptığımız tesisimiz ilk günden beri Yenişehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın ile istişare edilerek süreç devam etmektedir. Verdiği desteklerden ötürü Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz. Altınordu Kulübümüz Yenişehir'de ve Bursa'da gençlere hizmet verecektir. Hiçbir siyasi oluşumun içinde olmadık. Amacımız Türk gençliğine hizmet vermektir. Kamuoyuna saygıyla…

Yazının okunmasının ardından açıklamalarını sürdüren Başkan Aydın şunları söyledi: "Bunu ben yapmadım, hep beraber yaptık. Biz yaptık demedik ki, beraber yaptık. Spor hocaları Yenişehir'den olmalı şartımı söyledim. Hocalar Yenişehirli olacak. Siz meclis üyelerinin bilgisine sunuyorum."

Çarşının üstünün kapatılması çalışmalarına da değinen Başkan Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Önerge verdik çarşının üstü kapanıyor' diyor. Verilen önerge tarihi 2.6.2021 yılında İYİ Parti Meclis Üyeleri önerge vermişler. Nerede yaşıyor bunlar? 2016 yılında projeye başlanıyor, 2018'de başlanıyor bu iş. 2021'de verilen önergeyle mi, 2018'deki yapılan işle mi oluyor bu iş. Hep tekrarlıyor bu arkadaş. Et-tekraru ahsen velev kane yüz seksen. Kendisi anlamıyor herhalde biz bunu anlatalım. Bu Büyükşehir projesi, bizimle alakası yok.

Kulaktan duyma şeylerle bu iş olmuyor. Hiçbir partiden böyle bir açıklama gelmedi. 2018'de ihalesi yapıldı. 'Biz 2021'de önerge verdik, önergeyle oluyor bu iş' denemez. Yenişehir Belediyesi'ne bir tane yalan makinesi almam lazım. Korkuyorum o yalan makinesi de bozulur. Büyükşehir Belediyesi ile müteahhit karşılıklı feshettiler. 2022 yılında yeni müteahhide verildi bu iş, çarşının üstünü kapatma işi devam ediyor."

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Yalan Makinesi Bozulur!’
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.