Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belediye Meclisi yeni yılın ilk toplantısını geçen hafta yaptı. Toplantı emekli olan iki belediye çalışanını plaket verilmesiyle başlandı.  Meclis’in gündeminde, sözleşmeli çalışan personele yapılacak zam oranı görüşüldü ve maliye bakanlığı tarafından belirlenen kat sayının en üst derecesinden zam yapılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca, Belediye Meclis üyeleri ile ihtisas komisyonlarında görev alanların toplantı başına aldıkları ücretlere de zam yapıldı. 42 lira olan ücretler 68 liraya yükseltildi.

Meçli toplantısının bir sonraki gündeminde denetim komisyonunun secimi vardı. Madde görüşüldü ve Recep Efe, Abdullah bayraktar ve Mesut Torun komisyon üyesi olarak seçildi.

MHP Grubu Osman Şeker’e “hayır” dedi

Belediye Meclisi’nin son gündem maddesi; 25-26 Ekim tarihlerinde yapılan “Tarihten Günümüze Yenişehir” konulu sempozyumda emeği geçenlerle katkı verenlere Fahri hemşerilik beratının verilmesiydi.  İsmi okunan onlarca kişiden MHP meclis grubu İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker’in isminin çıkarılmasını istedi. MHP’nin bu tavrının nedeni,  grup sözcüsü Vedat Aşık ile Başkan Cingil ’in diyaloğundan anlaşıldı. MHP, Osman Şeker’in, Yenişehir Osmangazi Lisesi’nin Endüstri Meslek Lisesi’ne dönüştürülmesinde Osman Şeker’i birinci dereceden sorumlu görüyordu. Yapılan oylamada tüm isimler için olumlu oy kullanan MHP grubu Osman Şeker’e hayır oyu verdi. vermedi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni yılın ilk meclisi toplandı

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.