Yenişehir ADD: Soma’da Yaşananlar İş Kazası Değil Cinayettir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Yenişehir Şubesi, Soma`da meydana gelen
maden kazasında yaşamını yitiren işçilerimizin yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diledi. Geçen hafta Dernek lokalinde konuşan Şube Başkanı Hüseyin Şentürk, Soma felaketini değerlendirdi.

“Bilmeliyiz ki, Türkiye`de meydana gelen iş kazalarının tamamı önlenebilir niteliktedir ve bu nedenle yaşananlar “iş kazası” değil, “iş cinayetidir.” Diyen Şentürk, Maden işçilerinin, bu tür kazalardaki ölüm sebeplerinin,  sektörün piyasaya terkedilmesi, kaçak madencilik, taşeronlaştırma ve üretim zorlamaları olduğunu ve hükümetin, ölümlerden birinci derecede sorumlu olduğunu söyledi.

Konuşmasında, 19 Mayıs’taki resmi törenlerini iptal edilmesini de değerlendiren Şentürk, “Her fırsatta milli bayramları iptal eden siyasi iktidar, bu kez de 19 Mayıs’taki resmi törenleri iptal etmiştir. Oysa milli bayramlar, yaraların sarıldığı, dayanışma duygularının ön plana çıkarıldığı günlerdir.” Dedi.

Ayrıca, Soma’daki iş kazalarının incelenmesi için ana muhalefet partisi tarafından 23 Ekim 2013′te TBMM’ye verilen araştırma önergesi aylarca bekletildikten sonra 29 Nisan 2014′te gündeme alınmış, ancak siyasi iktidarın oylarıyla reddedilmiştir.

Reddedilmesi doğaldır; çünkü 12 yıldır emek düşmanı bir anlayış bu ülkede iktidardır.

Doğaldır, çünkü ülkemiz sadece bu iktidar döneminde işçiler için “güzel öldüler” diyen bir çalışma bakanı görmüştür.

Siyasi iktidarı uyarıyoruz; çağdışı anlayışlar terkedilerek, akıl ve bilimin rehberliğinde, sektörde gerekli önlemler alınmalı, sermayenin değil, emekçilerimizin sağlıklı ve güvenli yaşam haklarını birinci öncelik olarak gören bir anlayışla yasal değişiklikler yapılmalıdır.

Bu tip sektörlerde özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamaları son bulmalıdır. Denetim mekanizmaları arttırılmalı, varsa müfettişler üzerindeki siyasi baskılar kaldırılmalıdır. Başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmak üzere tüm sorumlular bir an önce istifa etmelidir!

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir ADD: Soma’da Yaşananlar İş Kazası Değil Cinayettir

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.