Yenişehir Davut Amcasını Kaybetti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’in tanınmış ve sevilen simalarından, Davut Karaatlı geçen hafta vefat etti. Vefat haberi Yenişehir’de büyük üzüntü yarattı. Yenişehir Davut Amcasını kaybetti. 1930 doğumlu Davut Karaatlı, geçen hafta, kılınan cenaze namazının ardından Yenişehir mezarlığında toprağa verildi. Davut Karaatlı’nın 4 kız çocuğu vardı.

 Kuruluş yılımız olan 2007’de gazetemizi ziyarete gelen Davut Karaatlı ile yaptığımız sohbet 8. sayımızda şöyle yer almıştı:

İlerlemiş yaşına, kendine sıkıntı veren rahatsızlığına rağmen yaşamın içinde kalan ve bu konuda birçoğumuzdan daha istekli, daha becerikli olan Davut Amca ziyaretimize geldi.

“Daha önce de geldim…..bulamadım.”dedi.ve ekledi “Gazetenizi okuyorum ve çok beğeniyorum. Herkes çok beğeniyor ama fiyatını biraz fazla buluyorlar.”

Davut Amca ile son günlerde ülkemizde yaşananları konuştuk. Yenişehir’i konuştuk. İki dönem milletvekilliği yapan kardeşini konuştuk. Konuştukça da konuşulacak çok konular olduğunu gördük.

Kısa sohbetimizi yeniden daha uzun süre konuşma sözü alarak tamamladık. Kendisiyle kısa zamanda uzunca bir söyleşi yapacağız. Ülkemizin ve ilçemizin yakın tarih duraklarını konuşacağız.

Her gün en az 4–5 gazete satın alan ve okuyan, bunu istisnasız sürdüren Davut Amca her zaman olduğu gibi yine şaşırttı. Mükemmel sohbetine, sohbet konularına hâkimiyetine ve ifade ediş tarzına hayran kaldık.

Teşekkürler Davut Amca. İlgin için… İnceliğin için…

Sen değerlisin, sen önemlisin ve hep öyle kalacaksın.

 

Davut Karaatlı kimdir? Sorusunun cevabını kendisinden dinleyelim:

“Babam Mustafa Karaatlı (1899-1969) Alim bir insandı. 32 de (1932) Bulgaristan’ın Osmanpazarı kasabasından Kırklareli’ne göç etmişler. Bende henüz iki yaşında imişim. Babam burada Vaizlik yapmış. Kardeşim Halil Karaatlı da aynı yıl burada dünyaya gelmiş. Kırklareli’nde 2 yıl kalmış. Oradan Yenişehir’e Vaiz oldu. Ulucami Mahallesi Mesenizli Sokaktaki evde kalmıştık. Dip komşumuz da Manifaturacı Nuri Murabıt’lardı. Burada 4 yıl kaldıktan sonra Bozüyük’e Vaiz oldu. 40’ da (1940) İnegöl’e Vaiz oldu. 48 de (1948) Eceabat’a Vaiz olarak atandı. Bende İnegöl’de kalıp, Pancar Bölge Şefliğinde yevmiyeli çalıştım. 50 de (1950) Pınarhisar/Kırklareli’ne gidip Askerlik görevimi burada tamamladım. 52 de(1952) terhis olduktan sonra, tekrar İnegöl’e geldim ve aynı işimde çalışmaya başladım. 54 de (1954) evlendim. İkisi İnegöl’de, diğer ikisi de Yenişehir’de dünyaya gelen dört kızım oldu. Babam 60 da (1960) Yenişehir’e bu kez Müftü olarak atanmıştı. Kardeşim Halil Karaatlı da İstanbul Hukuk Fakültesini bitirip Avukat olmuştu. Aynı zamanda Yüksek İslam Enstitüsünü bitirmişti. Bende 65 de (1965) Yenişehir’e gelerek Pancar Bölge Şefliğinde çalışmaya başladım. 1978 yılında da emekli oldum. Halen Kurtuluş Mahallesi Müftüoğlu Sokak No.lu evimin arsasını Suat Özyıldırım’dan satın alarak kendi evimi yaptım.” Demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Davut Amcasını Kaybetti

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.