14 Milyonluk Faturanın Yenişehirli Ortakları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

 

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe istedi,13 Belediye başkanı ile 75 Meclis üyesi olay verdi ve Bursa Terminali Burulaş’a devredildi.  Devir kararını Sayıştay yasaya aykırı buldu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 14 milyon lira zararı uğratıldığı ortaya çıktı. Söz konusu para, faiziyle birlikte Recep Altepe ile 12 ilçe belediye başkanı ve aralarında Yenişehirli 5 üyenin de bulunduğu 75 meclis üyesinden faiziyle birlikte tahsil edilecek.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, o gün yapılan Meclis toplantısına katılmadığı için karar altında imzası bulunmuyor. Ancak Yenişehirli 5 meclis üyesi Çelik kadar şanslı değil. AKP’li Bayram Şahin, Zekai Dündar ve Hasan Sabri Kapoğlu ile MHP’li üyeler Mesut Bedel ve Ercan Özel karara imza atan Meclis üyeleri arasında yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılında Bursa şehirlerarası terminalini aylık bir milyon 200 bin liraya Burulaş’a 3 yıllığına verdi. Ancak daha sözleşme süresi dolmadan, 18 Aralık 2014 tarihinde belediye meclisi yeni bir karar aldı. Bu yeni karara göre, kira alınmasından vazgeçilerek, terminal 10 yıllığına brüt hasılatın sadece yüzde 5’i karşılığında Burulaş’a devredildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay 6. Daire Başkanlığı, daha önce devlet ihale kanununa göre ihale edilen Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali sözleşmesinin mevzuata aykırı şekilde sonlandırıldığını saptadı. Sayıştay, terminalin işletme brüt hasılatının yüzde 5’i oranında bedel karşılığında Burulaş’a tahsis edilmesini, hukuka aykırı buldu.

Başkan Recep Altepe’nin talimatıyla termalin Burulaş’a devredilmesi kararına imza atan Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Sayıştay kararıyla şoke oldu.

Konuyla ilgili konuştuğumuz bazı meclis üyeleri rahatsızlıklarını dile getiriyor, sorumluluğun Başkan Recep Altepe ve onun danışmanlarına ait olduğunu söylüyor ve ” biz her zaman olduğu gibi başkan Altepe’ye güvenip komisyonda bile görüşülmeden  onay verdik” diyorlar.

Cevabı merak edilen bir diğer konu ise AKP’li üyelerin tek başına çıkarabilecekleri bu karara MHP’li üyelerin neden imza attıkları.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
14 Milyonluk Faturanın Yenişehirli Ortakları
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.