Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’nde…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

image (1)

Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’nde Psk. olarak görev yapan Hazal Uludoğan’ın  “Deniz Yıldızları” adını verdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Cezaevlerinde Anneleriyle Kalan 0-6 yaş grubu çocuklar için yaptığı yardım çağrısı ilgi görüyor.

Uludoğan, konuyla l ilgili, “ Sizlerde bir tanesi için çok şey değişen bu Deniz Yıldızlarımıza katkıda bulunmak ve en zaruri ihtiyaçlarını, –Bebek Bezi, Mama, Şampuan, Sabun, Kıyafet, Ayakkabı, Oyuncak, Kreş Malzemeleri, Kitaplar, Eğitim CD’leri-  karşılamak isterseniz Türkiye’de bulunan hem yalnızca Kadın Ceza İnfaz Kurumu olan hem de karma Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında anneleri ile kalan 0-6 Yaş Grubu çocukların bulunduğu kurumlarla iletişime geçip, mucizevi bir etki yaratabilirsiniz.” Diyor.

cezaevi

Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’nde 50 çocuk bulunduğunu ve bunların bazı ihtiyaçlarının bazı yardımseverler tarafından karşılandığını belirtiyor. İhtiyaçların çocuklarla sınırlı olmadığının altını çizen Uludoğan, hem çocuklar hem de annelerinin yardıma ihtiyaçlarının olduğunu anlatırken duyarlı insanların ilgisini çekmeye çalıştıklarını söylüyor.

“Deniz Yıldızı Kimi çiçek evde, kimi çiçek bahçelerde, kimisi karlar altında açarken, bazı çiçekler Lotus çiçeği gibi bataklıkta açar. Belki diğer çiçekler kadar şanslı değillerdir ancak yinede tüm olumsuz şartlara karşın dünyaya kök salma isteklerinden vazgeçmezler.” Diyen Uludoğan, Kapalı Cezaevlerinde doğup büyümek zorunda kalan çocuklarımızın tıpkı bataklıkta açan çiçeklere benzeterek  “Ne kadar çamurun ortasında kök salsalar da; yaprakları tertemiz olmakla beraber, doğaya ve insanlığa olan katkısı saymakla bitmez.” Diyor.

Psk. Hazal Uludoğan “Ufacık bir gülümseyişe, şefkate, sevgiye hasret olan bu evlatlarımızın, kardeşlerimizin hayatına küçük bir dokunuşla onlara bambaşka bir yaşamın kapılarını açabiliriz. Onlara iyiliği, sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü anlatabilir; hayal dünyalarını zenginleştirebilir ve kendilerine, ailelerine, topluma faydalı bireyler haline getirebiliriz.” Diyor ve ekliyor;

Unutmayın; “Çocuklar dünyayı alacak elimizden; Ölümsüz ağaçlar dikecekler!”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’nde…
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.