Makam Aracı Saltanatı Sürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Özel, Bursa kamuoyunun, Alinur Aktaş’ın makam aracını konuştuğunu, Büyükşehir Meclisinin geçen hafta yapılan Eylül ayı 2. Oturumunda Başkan Aktaş’ın çıkan bu haberlerden oldukça rahatsız olduğunu ifade ettiğini söyledi.

Kendisini, çok tasarruflu ve iktisatlı biri olarak tanıtan Aktaş’ın, söyledikleriyle çeliştiğini belirten Özel, açıklamasında özetle şunları söyledi.

Hâlbuki bundan 10 ay önce göreve gelir gelmez;“Bir önceki Belediye Başkanının sipariş ettiği makam aracını iptal ediyorum, bundan sonra Büyükşehir de makam aracı saltanatına son veriyorum” dediğinde açıkçası umutlanmıştım.

Bunun yanında yapmış olduğu bu açıklaması ile toplum önünde Altepe’yi hedef haline getirmiş, hakaretlere uğramasına sebep olmuş ve bu söylemi parti içi tartışmalara da vesile olmuştu. Gün geçtikçe ve tanıdıkça su ve ulaşım indirimi gibi, bu makam araçlarında ki tasarruf uygulamasının da sadece popülist icraatlarından biri olduğunu maalesef üzülerek gördüm.

Malumunuz Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak özellikle kamuda kemer sıkma dönemini başlatarak öncelikle Belediyelerin tasarruf önlemleri almasını önemle istemişti. Hatta 2018 yılının ilk aylarında Bursa Büyükşehir Belediyesinin 11 Büyük Projesi bu kapsamda tamamen iptal edilmişti.

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Belediye başkanlarına, halkın tepkisini çeken her türlü davranıştan, şatafattan ve lüksten kesinlikle uzak durma uyarısını hatırlattığı açıklaması şöyle.

T.C. Devletinin en başında ki yetkililerinin tüm bu söylemlerine rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aktaş, itibarda tasarruf olmaz diyerek, eski iki makam aracını satarak, şahsının kullanımı için yaklaşık 900.000,00 TL ye 2016 model Mercedes S 350 BlueTEC 4Matic makam aracı satın aldı.Büyükşehir meclisinde kendini haklı çıkarmak için de, bu satın alma işini oldukça savundu. Ankara’ya ayda en az iki kez yolculuk ettiğini, sağlıklı gidemediğini, yolda kaldığını, bu araca ihtiyacı olduğunu açıkladı. Bu harcamayı, Bursa Büyükşehir Belediyesinin şuan Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biri olduğunu, Bursa’da yaşayan tüm vatandaşların bildiği halde yaptı.Lüks makam aracının savurganlık olduğu herkesin malumudur. Halbuki bir çok işadamı yada üst düzey yönetici sadece Ankara’ya değil, Türkiye’nin dört bir tarafına yolculuk yapıyor ayda binlerce km yol kat ediyor. Bu yolculuklarını da 150-200 Binlik araçlarla da son derece sağlıklı bir şekilde yapabiliyorlar. Sayın Aktaş tarafından yapılan yaklaşık 900.000,00 TL lik harcama ile vatandaşın 700,000.00 TL si sırf zevk araç için çarçur edilmiştir. Halbuki bu 700.000,00 TL ile yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye burs verilebilir ya da Belediyenin borçları kapatılabilirdi.

237 Sayılı Taşıt Kanununa Muhalefet Ediliyor.

Yapmış olduğum araştırmalar sonrası aslında tartışılması gereken bir diğer konu Büyükşehir Belediye Başkanının 237 sayılı Taşıt Kanunu’na aykırıhareket etmesidir. Bakanlar Kurulu kararı ile Taşıt Kanununda kullanılması gereken makam araçlarının şartları açık bir şekilde ifade edilmiş iken bu kanuna uymayarak kötü bir örnek olunduğu ortadadır. Maalesef bu yüzden hiç de etik olmayan bir şekilde, alınan bu makam aracı Büyükşehir Belediyesi yerine BURULAŞ tarafından alınarak Taşıtlar Kanunu’nun sınırlamasının dışına çıkarılmaya çalışılmıştır. Belediye Başkanı her konuda Belediye mevzuatlarına uymakla yükümlüdür.

AyrıcaBelediye Şirketlerinde yaşanan makam aracı lüksünün halen devam ettiği ortadadır. Daha önce BURULAŞ müdürlerine aylık 1.500 TL ye kiralanan JETTA Marka araçların iptal edilip yerine yine müdürler için Atak Oto’dan aylık çok daha fazla fiyatla MEGANE marka araçların kiralandığını ve bu firmanın kimlerle bağlantılı olduğunu araştırmasının yerinde olacağını düşünüyorum.

Üstelik biz İYİ Parti Meclis Üyeleri olarak, yaşanan ekonomik sıkıntılar dolayısıyla Ağustos ayında yaptığımız mecliste önerge vererek, Büyükşehir Meclis üyelerinin seçim dönemi sonuna kadar alacağı hakkı huzur haklarımızın hazineye bağışlanması teklifini götürmüştük.

Ülkemizde bu ekonomik sorunlar yaşanırken, topyekûn tasarruf etmemiz gerektiği ortada iken, bu konuda üst düzey talimatlar gelmiş iken, şahsımın da görevli olmuş olduğu Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, herkese örnek olması gereken Belediye Başkanının böyle bir karara imza atmış olmasından dolayı açıkça utanç duyduğumu bildirmek istiyorum.

Velhasıl Bursa bunu hiç hak etmiyor…

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Makam Aracı Saltanatı Sürüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.