Yenişehir MHP: Ekmek Zammı Yasal Değil

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

nihat doğan (1)Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Nihat Doğan, geçen hafta yaptığı basın açıklamasında, 1 Ocak’ta ekmeğe yapılan zammı değerlendirdi. Yapılan zammın kanunsuz ve usulsüz olduğunu belirten Doğan, bu uygulamadan en kısa sürede vazgeçileceğe inandıklarını söyledi.

MHP İlçe Başkanı Doğan imzasıyla yapılan basın açıklaması şöyle:

Halkımızın yaşadığı ekmek zulmü kabul edilemez bir olaydır. 507 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’nun 125. Maddesine göre esnaf ve sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin ücret tarifeleri, bağlı bulundukları odalarca hazırlanır ve mensubu oldukları birlik başkanlar kurulunda onandıktan sonra yürürlüğe girer.

İlçemizde yapılan ekmek zammı ise kesinlikle usulsüz ve kanunlara aykırı bir işlemdir. Yapılması gereken; fırıncı esnafının ilçede bağlı oldukları esnaf odasına zam taleplerini iletmeleri, odanın da bu talebi Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (BESOB) veya Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na (BTSO) bildirmesi ile mümkün olabilecektir. Buralarda ki fiyat tespit komisyonu bu konuda toplanıp bir karara vararak o yerin en büyük mülki amirine kararlarını iletmesi halinde bu süreç sona erecektir.

Şuan ilçemiz de herhangi bir resmi kurumun ekmek zammı ile ilgili bir açıklaması ve kararı olmamasına rağmen fırıncı esnafı ve Yenişehir Belediyesi iktisadi teşekkülü YESAŞ tarafından anlamsız ve usule aykırı bir şekilde yürürlüğe girerek, Yenişehir’de 400 gr ekmek 1,50 TL’ye satılmakta ve halkımızdan kanunsuz bir şekilde fazla ücret alınmaktadır. Yapılan bu kanunsuz zammın neticesinde halkımız son derece zor durumda bırakılıyor, maddi olarak mağdur ediliyor ve zarara uğratılıyor.  Hiçbir odanın ve birliğin kararı olmadan, Yenişehir’de özel fırınlarda ve YESAŞ’ta 400 gr. 1.50 TL’den yapılan ekmek satışının, usule aykırı ve yasal olmadığını halkımıza sunmak istiyoruz.

Geçtiğimiz hafta ise Bursa’da ki bir programda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek fiyatlarında ki anlamsız artışı son derece sert bir şekilde eleştirdi. Ekmek maliyetlerinin ortada olduğunu, bu kadar kar yapılamayacağını ve en kısa zamanda indirime gidilmesini istedi. Bu çıkışın hemen ardından ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ekmek fiyatında yapmış olduğu zammı derhal geri çekmek zorunda kaldı.

Ama Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik hala Yenişehir halkının ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bu isteğini görmezden gelerek, kulağını bu söylemlere tıkayarak, Yenişehir halkını ve ilgili Bakanlığı karşısına almaktadır.

Şunu da ifade etmekte fayda görüyorum. Belediyeler kar etmek için tüccarlık yapmamalıdır. Belediyelerin ekmek satışında ki amacı öncelikle kar değil, kamu yararı olmalıdır.

Bugün Yenişehir’de Belediye fırınında 1.50 TL ye satılan 400 gr ekmek, Kestel Belediye Fırınında 0.90 TL ye, Büyükşehir Belediye Fırınlarında ise 1.00 TL ye satılmaktadır.

HDP Lİ Belediye Ekmeği 0.50 TL’ye Satarken,

AKP Lİ Belediye Ekmeği 1.50 TL’ye Satıyor…

Yenişehir’de YESAŞ 1.00 TL ye satılan ekmeği 1.50 TL ye çıkartırken, Van’ın Muradiye ilçesinde Belediye Fırını 0.90 TL ye satılan ekmeği 0.50 TL ye satmaya başlayarak halkına verdiği değeri ortaya koyuyor.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak halkımızın sıkıntı ve sorunlarını çözmeyi görev addederek, onların menfaatleri ve talepleri doğrultusunda, gayret ve mücadele etmeye, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sürdüreceğimizi, halkımıza ifade etmek istiyoruz.

Halkın menfaatlerine ters gelen konuları ifade etmek bizlerin başlıca görevidir. Halkımız olarak bu keyfi karara karşı sağlam bir irade ortaya koymalıyız.

Yenişehir’de, Kimse Halkın Ekmeği İle Oynayamaz

Ekmek’te yapılan bu usule aykırı ve hukuk dışı fiyat artışı konusunda Yenişehir Cumhuriyet Baş Savcılığımızı harekete geçmeye davet ediyoruz.

Bunun yanında Yenişehir Kaymakamlığımızın artık bu yasa dışı uygulamaya dur demesini yapılan haksızlığın sona erdirilmesi konusunda öncülük etmesini ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda çalışma yapmasını talep ediyoruz.

İnanıyoruz ki halkın bu mağduriyeti en kısa zamanda son bulacak ve ilçemizde insanların yüzleri gülecektir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP: Ekmek Zammı Yasal Değil
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.