Yenişehir’de süt günü kutlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Haziran Dünya Süt Günü Etkinlikleri kapsamında Aydoğdubey İlkokulu toplantı salonunda İlkokul ve ana sınıfı öğrencilerine sütün yolculuğu ile ilgili bir sunum yapılarak Gıda Güvenirliliği ve Gıda Hijyeni ile Sütün Önemi ve Faydaları anlatıldı.

Her yaştaki insana süt içme alışkanlığı kazandırmak, süt tüketimini artırmak, süt ve süt ürünlerinin besin değeri hakkında toplumu bilinçlendirmek ve daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla yapılan Süt Günü etkinliğinde Yenişehir’de 24 Okulda toplamda 4.400 adet süt dağıtımı yapıldığı ifade edildi.

Etkinliğe katılan Bursa İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akif Şenyürek, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Akın, Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, Yenişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı Suat Öztürk ile kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile birlikte süt içerek, süt tüketiminin önemi hakkında farkındalık kazandılar.

Dünya Süt Günü ile süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına olan olumlu etkileri hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketimini teşvik etmek amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir’de süt günü kutlandı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.