Yenişehirli genç pilotlar 2. oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Hava Kurumu (THK) Bursa Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi’nin (BKK) destekleriyle düzenlenen ‘4. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’nda havacılığa gönül veren gençler, kıyasıya mücadele etti. Türk Hava Kurumu Yenişehir şubesi Model Uçak Öğretmeni Tamer KÖLEK öncülüğünde, 16 yaş altı 3 takım (9 Kişi) ve 16 yaş üstü 2 takım (6 Kişi) olmak üzere toplam 5 takım (15 Kişi) yarışmacıyla katıldı ve 16 yaş altı erkekler kategorisinde Melikşah AYAZ, Eyüpcan YAZICI ve Yusuf Mert KARAKUŞ’tan oluşan Genç pilotlar takımı ikinci oldu.

Merinos Parkı’nda bu yıl 4.’sü düzenlenen ‘Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’na, BKK Başkanı Semih Pala, THK Bursa Şube Başkanı Nizamettin Gökgürler, THK il ve ilçe temsilcileri katıldı. Şampiyonaya, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Kütahya, Bilecik, İzmit ve Yalova’dan toplam 40 kurum ve 300 yarışmacı katıldı. 8 kulvarda sırayla model uçaklarını havaya atan gençler, en uzak noktaya ulaşabilmek için hünerlerini sergiledi. 16 yaş altı erkekler, 16 yaş altı bayanlar ve 16 yaş üstü karışık olmak üzere üç ayrı kategoride yapılan yarışlar, deneyimli hakem ve eğitmenler eşliğinde büyük çekişmeye sahne oldu.

Gün boyunca süren yarışmalar neticesinde, Merinos AKKM Fuar Alanı´ndaki ödül törenine, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vali Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah KARADAĞ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BKK Başkanı Semih Pala, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, THK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve protokol tarafından kategorilerde dereceye giren takım ve bireysel yarışmacılara madalya ve kupaları takdim edildi. 4. Bölgesel Ata Model Uçak Şampiyonası’nın 16 yaş altı Erkekler kategorisinde; Çaylak Keşşaflar, Genç Pilotlar, Serçe takımları, 16 yaş altı bayanlarda ATK, Güvercinler ve İyi Uçuşlar takımı, 16 yaş üst karışıkta ise Tekniğin Gücü, Yenişehir Gücü, Canavarlar takımları dereceye girdi.

4. Bölgesel Ata Model Uçak Yarışmasına, Türk Hava Kurumu Yenişehir şubesi Model Uçak Öğretmeni Tamer KÖLEK öncülüğünde, 16 yaş altı 3 takım (9 Kişi) ve 16 yaş üstü 2 takım (6 Kişi) olmak üzere toplam 5 takım (15 Kişi) yarışmacıyla katılmış olup,  16 yaş altı erkekler kategorisinde Melikşah AYAZ, Eyüpcan YAZICI ve Yusuf Mert KARAKUŞ’tan oluşan Genç pilotlar takımı ikinci olmuştur. Ayrıca bireysel kategoride Melikşah AYAZ kategori birinci olmuştur. 16 Yaş üstü karışık kategorisinde Oğuz YIRTIMCI,Ahmet AKCAN ve Seçkin ÇANDAR’dan oluşan Yenişehir Gücü takımı kategorisinde ikinci olmuştur.16 yaş üstü birey kategorisinde Hamza CİRİTÇİ ikinci olmuştur.

Şube Başkanı Ziya MANCULAR yaptığı açıklamada yarışmada toplam üç kategoride 4 kupa ve 8 madalya kazanan Yenişehir’in gençleriyle gurur duyduğunu belirtip, model uçak öğretmeni Tamer KÖLEK ve öğrencilere teşekkür ederek bundan sonraki yarışmalarda da Yenişehir’in adını duyurmaya devam edeceklerini ifade etti.

Ziya MANCULAR ayrıca model uçak kurslarının aralıksız devam ettiğini belirterek havacılığa ve modelciliğe meraklı gençleri Türk Hava Kurumu Yenişehir Şubesine beklediklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehirli genç pilotlar 2. oldu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.