Yenişehir Yerel Seçim Haberleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım Olmazsa Olmazımız

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Kaya, Yenişehir Ziraat Odasını ziyaret ederek göreve gelmeleri halinde Yenişehir tarımı ile ilgili yapacakları konusunda Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve Meclis Üyelerine bilgi verdi.

    Ziyarette konuşan Mehmet Kaya, Yenişehir için tarımın olmazsa olmazları olduğunu belirterek, ‘Tarım projesinin olmadığı bir Yenişehir düşünmek hayalcilikten öte gitmez. Bu nedenle tarım bizim için de olmazsa olmazımız. Belediye Meclis Üyesi listemizde bir çok çiftçi arkadaşımız var ve ilçemiz tarımının sorunları ile ilgili geniş çaplı bir rapor hazırlıyorlar. Bu rapor doğrultusunda projelerimizi hazırlayacağız. Yenişehirli çiftçi kardeşlerimiz çalışkandır, üretkendir. Üretimden yana bir sorunumuz yoktur. Ancak pazarlama sıkıntısı vardır. Bunu çözmek için projelerimiz olacak. İnşallah belediyeyi kazanmamız halinde çiftçimizin yüzü gülecektir’ dedi.

   Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş da ziyarettin duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ‘Saadet Partisi ilçe başkanı belediye başkan adayı ve belediye meclis Üyeleri birlikte odamızı ziyarette bulundular. Seçildiklerinde ilçemiz tarımına ve Hayvancılık konularında yapacaklarından bahsettiler. Yenişehir tarımı ile ilgili yaptıkları çalışma ve projeler için kendilerine teşekkür ediyoruz’ dedi.

Aydın’dan Milli Eğitime Ziyaret

Cumhur İttifakının Yenişehir Belediye Başkan adayı MHP’li Davut Aydın geçen hafta Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’ı yeni binasında ziyaret etti.

Davut aydın yaptığı açıklamada, Geleceğin Güvencesi Sağlam Temellere Dayalı Bir Eğitime, Eğitimin ise Öğretmene Dayalı olduğunu belirterek, ‘ Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir İlçe Başkanımız Arif Eren, İl Başkan Yardımcımız Murat Kabadayı, Gökhan Altun, İlçe Teşkilatımız ve Meclis Üyelerimizle birlikte Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz'ı, Şube Müdürü Metin Kandiş'i, Şube Müdürü Mustafa Karaaslan'ı, Özel Büro Mehmet Tuncay Duruk'u, Akçeşme İlkokul Müdürü Saffet Yaşar'ı, ve Şehit Yunus BAL Ortaokul Müdürü Üzeyir Koca'yı ziyaret ettik. Yeni yapılan İlçe Milli Eğitim Binasının hayırlı hizmetlere nasip olmasını temenni ediyorum. Misafirperverliklerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim’ dedi.

   ‘Milli Eğitim camiası ile Yenişehir’de eğitim alanında belediye olarak neler yapacağımızı konuştuk’ diyen Davut Aydın, ‘Eğitim konusunda belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü eğitime yapılan yatırımın boşa yapılmadığını çok iyi biliyoruz. İnşallah bizim belediye başkanlığımızda fiziki anlamdan tutun bütün sorunların aşılacağı bir dönem olacak. Eğitim her şeyin başı bu yüzden özellikle bir kişiye kendim meclis üyeliği teklif ettim oda emekli öğretmenimiz Muharrem Tekin’ dedi.

   Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenişehir Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz’da, ’31 Mart seçimlerinde bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Bu zamana kadar belediyemiz ile uyum ile çalıştık. Bundan sonra da aynı uyumun devam edeceğinden şüphemiz yok. MHP Belediye Başkan adayı Davut Aydın ve teşkilat üyelerine teşekkür ediyorum’ dedi.

Hayvan Pazarı ‘İYİ’ Olacak

Millet İttifakı’nın adayı İYİ Partili Ercan Özel, önceki gün ilçede kurulan hayvan pazarını ziyaret ederek küçük ve büyükbaş hayvan üreticilerinin sorunlarını dinledi.

   Hayvan pazarında karşılarında Belediye başkan adayını gören hayvan yetiştiricileri, sorunlarını ve beklentilerini Ercan Özel ile paylaştılar.

   Hayvan yetiştiricileri Yenişehir’de ilçeye yakışır bir mezbaha olmadığından yakındılar.

   Yetiştiriciler, ‘Yenişehir bölgenin önemli hayvan merkezidir. Ancak hayvancılığa yapılan önemli bir yatırım yok. Bu nedenle seçilecek olan belediye başkanından öncelikle modern bir hayvan pazarı ve mezbaha istiyoruz’ dediler.

   Hayvan yetiştiricilerinin sorunlarını tek tek dinleyip not alan Ercan Özel’de,  ‘Bu gün Hayvan pazarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldik. Yenişehir'de yaşadıkları sorunları bizlerle paylaştılar. Çözüm yollarını bir bir onlarla paylaştık. Gelecek için bizlerle umutlandılar. Hep beraber iyi olalım dedik. Sonunda anlaştık da. İnşallah 31 Mart’ta seçimi kazanmamız halinde Yenişehir’de çok şeyi değiştireceğiz. Yenişehir için tarım ve hayvancılık olmazsa olmazımız. Bu nedenle bunlarla ilgili çok güzel projelerimiz var ve bunları bir bir vatandaşımızla paylaşacağız’ dedi.

Davut Aydın Meclis Üyeleriyle Toplandı

Cumhur ittifakı MHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Davut Aydın ve cumhur ittifakı meclis üyeleri seçim öncesi ilk toplantılarını yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP ilçe başkanı Arif Eren, “genel başkanlarımızın almış oldukları karar neticesinde vücut bulan Cumhur ittifakının ülkemize, milletimize, Bursa’mıza ve Yenişehir’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Sonrasında konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Fikret Hatipoğlu Cumhur ittifakının önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik içinde seçim çalışmalarının yürütüleceğini ve teşkilat olarak sayın Davut Aydın'a tam destek vereceklerini vurguladı.

Son olarak söz alan Cumhur ittifakı Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Sayın Davut Aydın yaptığı konuşmasında Cumhur ittifakı meclis üyelerine bu geniş tabanlı mutabakatın Yenişehir’de olumlu yankı bulduğunu, hizmet noktasında da iki partinin yönetici ve meclis üyeleri ile beraber daha başarılı olacağına olan inancını belirtti.

Hazırlanan projeler hakkında meclis üyelerine görsel bilgilendirme yapıldı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Saadet Partisi Meclis Adaylarını Tanıttı

Saadet Partisi Yenişehir İttifakı Aday Tanıtım Toplantısı Anakent Sitesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.    

     Toplantıda konuşan Belediye Başkan adayı Mehmet Kaya, katılıma dikkat çekti. Kaya şunları kaydetti: "Sizler ne isterseniz, hizmetlerimizi öyle yapacağız. Seçim beyannamemizi iyi okuyun. Allah bu görevi nasip ederse hepsi 5 yıl içinde olacak. Şehrin her yerinde internet bağlantısı olacak. Özürlülere araç tahsis edeceğiz. Nereye gidiyorlarsa telefonla aramaları yeterli olacak. Yaşlılarla ve hastalara ise ayrı bir araç tahsis edeceğiz. Bu hizmet de ilk defa olacak Yenişehir'de. Biz burada yazılan her şeyi yapacağız. Yenişehirliler bizlere güvensin, inansın, biz de hizmetleri yapalım. Yenişehir'de ilk çöp bidonlarını biz koyduk. Yenişehir'i biz temizledik. Yazın toz, kışın çamur olmayacak. Yenimahalle'yi her yağmurda sel basıyordu. Ben yaptık kanalizasyonu. Artık basmıyor. 100. Yıl da aynı şekilde. Onun için bu Yenişehir'in adına yakışır bir hale gelmesi, hizmet alması için usta kaptanı direksiyona oturtmalısınız. Usta kaptan burada, gerekeni biz yaparız. Yarhisar çok büyük bir şelale var. Mükemmel bir kompleks yapacağız. Turistik hizmetleri Yenişehir'e getireceğiz."

     Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de kadınlara yönelik bir etkinlik düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

     Saadet Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Adem Beyazıt da, tanıtım toplantısına katılanlara teşekkür ederek, herkesin desteklerini beklediklerini anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir Yerel Seçim Haberleri
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.