Z Kütüphane İlgi Görüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve 2016/2017 Eğitim Öğretim yılı birinci dönemi sonunda faaliyete geçen Toki Orhangazi Ortaokulu Z Kütüphanesi yoğun ilgi görüyor. Kütüphanenin açıldığı günden bu yana 1000’den fazla kitap alış verişi gerçekleşmiştir. Bilindiği gibi Z kütüphane, kitapların yanı sıra içerisinde internet hizmeti sunulan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphanelerdir.

Yaklaşık 5 Bin katalpa hizmet veren Toki Orhangazi Ortaokulu z kütüphanesinde, ağırlıklı olarak hikaye ve roman kitaplarının yanında dini ve tarihi kitaplar yer alıyor. 7 tane internet bağlantılı bilgisayarı bulunan kütüphanede, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen memur Sıddık Alpaslan görev yapıyor.

Öğrenciler, İnternet bağlantılı bilgisayarlar sayesinde EBA’yı daha etkili ve verimli kullanabiliyor, araştırmalarını yapıp kütüphanedeki yazıcıdan çıktı alabiliyorlar. Kütüphaneden isteyen vatandaşlar da hiç ücret ödemeden ücretsiz kayıt yaptırıp kitaplardan faydalanılabiliniyor.

Kullanılan otomasyon programı sayesinde kütüphanedeki kitaplar ve faydalananlar takip altına alındığı gibi bu sayede hem yararlanan öğrenciler hem de hizmete sunulan kitaplar kolayca takip edilebiliyor. Ayrıca öğrenciler, internet üzerinden okudukları kitaplarla ilgili yorumlar yapıp birbirlerine tavsiyelerde bulunabiliyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Necati Özkan ”Okuma kültürünün oluşmasında kuşkusuz en önemli ortam kütüphanelerdir. Okuma kültürü ve kütüphane ilişkisi çocuğun yaşadığı evdeki raflarda başlar okul kütüphanesinde tanıştığı kitaplarla devam eder. Bu sebepledir ki okulumuz kütüphanesini kitap açısından zenginleştirdik ve zenginleştirmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizin yanı sıra velilerimizi ve tüm Yenişehir halkını da kitap okumaya davet ediyorum. Z kütüphanemize görevlendirilen memur sayesinde kütüphanemiz her gün saat 17.00’ye kadar öğrencilerimize ve halkımıza hizmet vermektedir. Okulumuz için çok önemli bir proje, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ”dedi.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Z Kütüphane İlgi Görüyor
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.