Dikkatli Olun Hırsızlar Aramızda…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çiftçi kardeşim, yurttaşım, sen her sene çocuğunun, ailenin rızkı için, ata toprağında, köyünde, tarlanda, tohumdu, mazottu, işçi ücretiydi, bankadan krediydi, üç kuruşluk destekti, SGK primiydi masrafını yap, her bir dönümden yeri gelsin zarar et, yeri gelsin dönüm başı birkaç TL anca kar elde et, ürün para yapmasın ürününü tarlada bırak, ama birileri 700.000 dolarlık saat taksın, devletin milyar dolarlarını saçsın, ailesini kendisini zengin etsin, sen evinde kirada otur onlar saraylarda otursun eğlensin, altınları gram gram hesap ededur onlar külçe külçe altın stoklasın, sen parmaklarını yalaya yalaya bir elin parmaklarını geçmeyecek paralarını say onlar yatak odalarında para sayma makineleri bulundursun, kasalarda “üç beş kuruş bir şey var babacığım diyip”  1 trilyondan bahsetsin, 1 gün boyunca oraya ver buraya ver birilerinin paraları bir türlü bitmesin, bitmesi için “konak” alınsın konak, ama bu hırsızlık, bu yolsuzluğu yapanlar yargılanmasın, hırsızın hırsızlığı yanına kalsın, iyi mi?

İşçi kardeşim, yurttaşım, sen her sabah, her vardiya, günün sonunda kendini ancak sürüye sürüye eve gidecek kadar yorul, üç kuruş uğruna çalışmak için evinden çık, yeri gelsin iş kazası geçir, iş güvencesiz çalış, fazla mesaini almak için kendini yırt, bir facia olduğunda Soma’daki gibi “takdiri ilahi” olsun, ay sonunda aldığın “asgari ücret” ne sana, ne eşine, ne çocuğunun okul masraflarına yetsin, ama birileri 700.000 dolarlık saat taksın, devletin milyar dolarlarını saçsın, ailesini kendisini zengin etsin, sen evinde kirada otur onlar saraylarda otursun eğlensin, altınları gram gram hesap ededur onlar külçe külçe altın stoklasın, sen parmaklarını yalaya yalaya bir elin parmaklarını geçmeyecek paralarını say onlar yatak odalarında para sayma makineleri bulundursun, kasalarda “üç beş kuruş bir şey var babacığım diyip”  1 trilyondan bahsetsin, 1 gün boyunca oraya ver buraya ver birilerinin paraları bir türlü bitmesin, bitmesi için “konak” alınsın konak, ama bu hırsızlık, bu yolsuzluğu yapanlar yargılanmasın, hırsızın hırsızlığı yanına kalsın, iyi mi?

Esnaf kardeşim, yurttaşım, haftanın her günü sabah ezanından sonra, ama artık adet yerini bulsun, esnaf kültürü var olsun diye dükkanını, işletmeni, tezgahını aç, sen çok iyi biliyorsun belki bu yazıyı okuyanlara abartı gibi gelir ama günü bazen siftahsız kapat, vergiydi, borçtu, tabela parası, işgaliye ücreti, hep ver, hep ver, hiç alma, kazanma, kar elde etme, sektörünü bitirmek için uğraşsın hırsızlar, büyük işletmelere, AVM’lere yem yapıl, vatandaşa, devlete, millete hizmet et, üret hep üret, ama ne olursa olsun namusun için, ama birileri 700.000 dolarlık saat taksın, devletin milyar dolarlarını saçsın, ailesini kendisini zengin etsin, sen evinde kirada otur onlar saraylarda otursun eğlensin, altınları gram gram hesap ededur onlar külçe külçe altın stoklasın, sen parmaklarını yalaya yalaya bir elin parmaklarını geçmeyecek paralarını say onlar yatak odalarında para sayma makineleri bulundursun, kasalarda “üç beş kuruş bir şey var babacığım diyip”  1 trilyondan bahsetsin, 1 gün boyunca oraya ver buraya ver birilerinin paraları bir türlü bitmesin, bitmesi için “konak” alınsın konak, ama bu hırsızlık, bu yolsuzluğu yapanlar yargılanmasın, hırsızın hırsızlığı yanına kalsın, iyi mi?

Emekli büyüğüm, yurttaşım, yıllarca çalıştınız, çalıştıkça yoruldunuz, haram lokma geçmedi kursağımdan diye kendinizle gururlandınız, paranızı kıt kanaat işlerinizde kazandınız, 20 yıl 30 yıl çalıştınız, emekliliğe ulaşmak için, artık bir mola vermek için uğraştınız, elinize geçen kuş kadar emekli maaşını görünce dahi dimdik, mağrur durdunuz, isyan etmeyi ne dininize, ne kültürünüze, ne de kendinize yakıştırdınız, belki daha fazlasını istemediğiniz için suçlusunuz, ama ne olursa olsun namusunuz için yaşadınız,

Ama birileri 700.000 dolarlık saat taksın, devletin milyar dolarlarını saçsın, ailesini kendisini zengin etsin, sen evinde kirada otur onlar saraylarda otursun eğlensin, altınları gram gram hesap ededur onlar külçe külçe altın stoklasın, sen parmaklarını yalaya yalaya bir elin parmaklarını geçmeyecek paralarını say onlar yatak odalarında para sayma makineleri bulundursun, kasalarda “üç beş kuruş birşey var babacığım diyip”  1 trilyondan bahsetsin, 1 gün boyunca oraya ver buraya ver birilerinin paraları bir türlü bitmesin, bitmesi için “konak” alınsın konak, ama bu hırsızlık, bu yolsuzluğu yapanlar yargılanmasın, hırsızın hırsızlığı yanına kalsın, iyi mi?

Memur ağabeylerim, ablalarım, devlete hizmeti kutsal saydınız, her türlü baskıya, kadrolaşmaya, iktidar müdahalesine maruz kaldınız, üç kuruşa mahkum bırakıldınız, yine çalışmaya, devlet için çalışmaya devam ettiniz, soyanlara inat devlete katma değer kattınız, Ama birileri 700.000 dolarlık saat taksın, devletin milyar dolarlarını saçsın, ailesini kendisini zengin etsin, sen evinde kirada otur onlar saraylarda otursun eğlensin, altınları gram gram hesap ededur onlar külçe külçe altın stoklasın, sen parmaklarını yalaya yalaya bir elin parmaklarını geçmeyecek paralarını say onlar yatak odalarında para sayma makineleri bulundursun, kasalarda “üç beş kuruş bir şey var babacığım diyip”  1 trilyondan bahsetsin, 1 gün boyunca oraya ver buraya ver birilerinin paraları bir türlü bitmesin, bitmesi için “konak” alınsın konak, ama bu hırsızlık, bu yolsuzluğu yapanlar yargılanmasın, hırsızın hırsızlığı yanına kalsın, iyi mi?

Genç kardeşlerim, annelerimiz, ablalarımız, kadınlar, çocuklar, doğudakiler, batıdakiler, evsizler, her dilden, her ırktan, her topluluktan yurttaşlarım… Biliyorum, hepiniz aynı durumdasınız. Tamam, iktidara yakınsanız biraz iyi durumunuz ama ya komşunuz? “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” diyen toprakların insanları bir anda ne oldunuz? Bu hırsızlığı, yolsuzluğu, ceplerinizden çalınan paraları görmez mi oldunuz? Hayır sanmam!

Sizler her şeyi görmektesiniz. Bizler de sizler için mücadele etmekteyiz, yazmaktayız. Hırsızın yanına hırsızlığı kalmasın, adalet yerini bulsun diye mücadele etmekteyiz. Bizler iş istiyoruz, aş istiyoruz, su, ekmek istiyoruz. Ama adalet istemiyoruz, bunun unutmayın! Sorun bu! Bilmiyoruz ki, eğer adalet tesis edilirse, her şey temin edilir!

17 – 25 Aralık birinin birine komplosu olabilir ya da olmayabilir. Ben bunu nasıl ifşa ettiler kısmında değilim, komplo kısmında değilim. Ben bu paraların suyu nerden gelmekte, bu yolsuzluğu, hırsızlığı yapanlar neden yargılanmamakta bunun peşindeyim.

Şunu kimse, unutmasın, sizi suç ortaklarınız istediği kadar yargıdan da, milletin meclisinden de kaçırmaya çalışsın. Sevinin sevinin Yüce Divan’a gitmediniz diye, ama nafile! Asıl Yüce Divan, bu milletin vicdanıdır! Sizler vicdanlarda hapsoldunuz! Bu kararla, milletin gözünde sonsuza dek hırsız kalacaksınız!

Dikkatli olun hırsızlar aramızda…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dikkatli Olun Hırsızlar Aramızda…

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.