Kışa Girmeden Yollar Bitiyordu, Yollar Ne Oldu Başkan?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

onr

Yenişehir’in yollarının ne zaman kazılmaya başlandığını, kaç defa kazıldığını, ne kadardır toz, çamur, ve şehirde oluşan rezalet görüntü ile yaşadığını hatırlayan var mı?

İnanın ben unuttum ne zamandan beri bu çilenin çekildiğini..

Dahası alıştık da zaten bu görüntüye. Öyle ki, başka bir şehre gidip temiz yollar, asfaltlar, güzel kaldırımlar gördüğümüzde, güzel şehirler gördüğümüzde, çamur-toz görmediğimizde yadırgar olduk. Sanki şehir dediğin çamurlu oluyormuş gibi gelmeye başladı 21. Yüzyılda, 2016 yılında, medeniyetlerin ortasında.

Şimdi sizlere bir olay anlatacağım, mevcut siyasi gelenekten..

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı yine memleketimde geçirmek üzere Yenişehir’e gelmiştim. Bayramın ikinci günü siyasi partiler arası yapılan bayramlaşmalara katılmak üzere CHP Yenişehir İlçe Başkanlığı’nda o zamanki yönetim kurulu ve üyelerle ile oturmaktaydık. Tam bu sırada, AKP Yenişehir İlçe Başkanı ve Heyeti ile birlikte, AKP’nin Belediye Başkanı gibi hareket eden, AKP ile birlikte bayram gezilerine çıkan Belediye Başkanı Süleyman Çelik geldi.

AKP’li siyasetçilerde ilginç bir yetenek vardır. Yönettikleri şehirler, ülke rezil bir halde olsun, skandallar, zaaflar, her türlü huzursuzluk olsun, her şey tozpembeymiş, güllük gülistanlıkmış gibi, kendileri tarihin gördüğü en süper yöneticilermiş gibi, hiçbir şey olmamış gibi öyle bir konuşurlar, öyle bir anlatırlar ki, yine öyle yaptı Sayın Başkan.

Artık çamur diyince, toz diyince sözlükte karşılığı ismi çıkacak kadar bu konuda sıkıntılı bir geçmişi olan Belediye Başkanı kalktı ve uzun bir reklam ile önce altyapı, su, yollar gibi “devrim niteliğindeki” icraatlarını anlattı mevcut durumdan hiç çekinmeden. Olmayan yatırımlar, olmayan şehircilik hamleleri, olmayan yenilikler, güzelliklerden bahsetti gözümüzün içine baka baka.

Ben bu şehrin evladıyım, has çocuğuyum ama sonuçta İlçe Başkanlığında misafirim diye sustum sustum ama beni geçtim, halkın gözünün içine baka baka yalan söylenmesi en hassas noktamdır, sonunda dayanamadım ve kendisine dedim ki, “Bayramlaşmada bayramlaşılır, propaganda reklam yapılmaz. Hele ki olmayan şeyleri gözümüzün içine baka baka gerçekte olmayan şekli ile anlatmayın. Türkiye’de ve Avrupa’da birçok şehir dolaştım ve belediyecilikte öğrendiğim bir şey var ki, size tavsiyem, bir daha şehrin aynı anda 13-14 yerinde kazı yapmayın, kazı yaptığınız yeri bitirin ve kapatın. Kaldı ki, sizin ihale ettiğiniz firma battı, yer altına döşenen tüm malzemeler haczedilerek alındı,  bunu da biliyoruz. Yenişehir’e yakışmayan bu yollar, toz, çamur çilesi ne zaman bitecek. Ben şehrin bu halinden dolayı utanıyorum” dedim. Kendisi bana iddialı bir şekilde “Kışa kadar yolların tamamı bitecek” dedi. Ben de, Süleyman Bey, “Bitecek mi, bakın bunu not alıyorum, aksi halde bunu size sorarım ve bitmezse de herkese bu sözünüzü söylerim” dedim ve gözünün önünde bir kağıda bu sözünü not aldım. Bu olaya da, o gün orada bayramlaşmaya gelen herkes şahit. İsim isim de kimlerin şahit olduğunu istenirse bildiririm.

Sonuç?

Sonuç şu, bence bu mevcut iktidarın siyasi geleneklerinden biri. Yani halka doğruyu söylemiyorlar hiçbir zaman, sürekli bir önceki söylediğinden farklı konuşabiliyorlar, söylediklerini, verdikleri sözleri unutabiliyorlar, sanırım bu bir siyasi refleks. Sorun çözmek yok, çözülürse sonraki seçimlerde bu konudan oy alamazlar diye bir düşünce yapıları var bunları görüyoruz. Sorunu kronikleştirecek, sonra da seçime yakın çözüp bakın ben çözdüm diyecekler. Güya birileri de buna inanacak.  Yahu zaten sen bu hale getirdin, senden önceki şehri bu hale getirdi ama oralı bile değiller.

Sayın hemşerilerim bana yaklaşık 50-60 kişinin huzurunda şehrimizin Belediye Başkanı “ Kışa kadar tüm yollar bitecek, kapatılacak, asfaltlanacak, altyapı ile ilgili çalışmalar bitecek, bir daha kazılmayacak, yollar toz, çamur olmayacak” dedi.

Şimdi Şubat ayının sonuna geliyoruz. Yani 10 gün sonra kış bitecek.

Bırakın kışa kadar yolların bu rezil halini ortadan kaldırmayı, kış bitiyor hala eski hamam eski tas.

Bu arkadaşlar, bir haftada Şam’da Cuma namazı kılacağız dediler tarihte ilk defa Türbe taşıdılar, Kabataş’ta kadına saldırdılar görüntüleri Cuma’ya açıklayacağım dediler 150 Cuma geçti hala görüntüler yok. AKP’li Belediye Başkanı kışa kadar yollar bitiyor dedi, kış bitiyor, bizler bittik, halk bitti, Yenişehir’in yolları aynı.

Hemen hemen ayda bir Yenişehir’e geliyorum, bazen daha sık. Arabamı yıkatmadan geliyorum, dönüşte arabamı yıkayan abi iki kat para alıyor o derece. Yahu arabanın tepesinde çamur var, adam şaşırdı abi takla mı attın dedi. Yok dedim, bizim şehrin şifalı çamurları var, Süleyman Bey sağ olsun.

Tabi asıl sorun insan sağlığı, her türlü hastalık olur bu toz-çamurda.

Bunları söyleyince diyorlar ki Belediye Başkanı için, aslında iyi biri. Ben de tanıyorum, küçüklüğümden beri kendisini, bunda sorun yok. Fakat şehir yönetimi, iyi yönetici iyi olmakla olmuyor, hani bir söz var ya, iyi insan Cennette lazım, bize bu dünyada iyi Belediye Başkanı lazım.

Başka şehirden bir arkadaşımız geldiğinde, yahu bu ne hal, ne geri kalmış bir şehir burası, yollar rezalet, ne peyzaj var, ne kaldırım, çöp kutuları bile 2. Dünya Savaşından kalma gibi, şehirleşme çok kötü, hava basık, kış günleri inanılmaz bir kömür kokusu, hava kirliliği var, Yenişehir kötü bir şehir dedirtmeyen bir yönetim lazım.

Yani ilginç olan, AKP’nin tek övündüğü şey yol yapmak, bizim belediye onu bile yapamıyor ama buna karşı tek bir aykırı ses çıkmıyor.

Peki, şimdi Sayın Başkana soruyorum.

Kışa girmeden yollar bitiyordu, yollar ne oldu Sayın başkan?

Verdiğiniz sözü, taahhüdünüzü tutmadınız Başkan.

Hayırlı Çamurlar Yenişehir..

Not: Bu yollar bitene kadar, şehrin çehresi düzelene kadar bu köşeden yazmaya devam edeceğim.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kışa Girmeden Yollar Bitiyordu, Yollar Ne Oldu Başkan?
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.