Arınma

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenilgi dönemleri arınma dönemleridir. Elbette önce yenildiğini kabul etmek koşulu ile…

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası partiler karıştı. Basına bakarsanız sadece CHP’nin karıştığı sanılır. Ancak AKP de karıştı. MHP’nin sıkıntısı ise bir türlü karışamaması.

İktidar yanlısı basının da gayretleri ile bütün gözler CHP’deki karışıklığa çevrilmiş durumda. Aslında ilk bakışta üzücü bile olsa bu durum CHP açısından bir şanstır. Ne var ki CHP üst yönetimi bu şansı geri tepmeye niyetli görünüyor.

Arınma için öncelikle yenilgiyi kabul etmek, sorumluluğu üzerine almak gerekir. Seçim öncesi CHP Genel Başkanı “risk aldığını” söylerken sonuçta bir yenilgi olasılığını da kabullenmiş durumdadır. Ancak seçim sonrası yapılan açıklamalara bakarsanız ortada yenilgi filan yokmuş. Bu kadar büyük bir aldatmaca olamaz.

Eğer Türkiye 100 tane Cumhurbaşkanı seçse ve bunun 51 tanesini AKP, 28 tanesini CHP, 12 tanesini MHP, 9 tanesini BDP çıkarsa durumu farklı değerlendirebilirdik. Sadece 1 Cumhurbaşkanı seçilmiş, sonuçta Atatürk’ün Çankaya’sı Cumhuriyet düşmanlarına terk edilmiştir.

CHP içinde şimdi seslerini yükselten muhalifler, hatanın başlangıcında da sessiz kalmamışlar, gerekli uyarıları yaptıkları gibi başka bir adayla seçime girmenin yollarını son ana kadar zorlamışlardır.

O dönemde sessiz kalıp gelecek seçim için milletvekilliği hesabı yapanlar şimdi tartışmayı çirkin boyutlara taşımanın yollarını açmaktadırlar. Bu tavır sağlıklı bir tartışmanın önünü kapayacağı gibi bölünmeyi getirecektir. Nitekim “çekin gidin”, “düşün yakamızdan” benzeri sözler tutulmaya başladı bile. Oysa sağlıklı bir tartışma sonucu CHP yeniden kaybettiği rotasına oturacak, kuruluş felsefesi ile dolayısı ile geniş halk yığınları ile kucaklaşacaktır.

Şu anda üst yönetimde bulunanların parti adına yaptığı bazı açıklamalar gerçek CHP’lileri ürkütmektedir. CHP içinde bölücülükten cemaatçiliğe, AB aşıklarından ABD mandacılarına her türlü akım konuşabilmekte, Cumhuriyet dönemi, devrimler, kolaylıkla hedef alınabilmektedir. Buna karşılık CHP’nin köklerine sahip çıkmak suç olarak değerlendirilmekte ve disiplin sopası sallanmaktadır.

CHP içinde tartışmadan korkmamak gerekmektedir. Bu tartışmadan arınarak çıkılacak, kazanan Türkiye olacaktır.

Hastalığı tedavi etmenin yolu hastalığı kabul etmekten geçer.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arınma

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.