Delege Seçimleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’de Kurultay takvimi işlemeye başladı. İlk olarak üye listeleri ilçelerde askıya çıktı. Parti içinde yeni bir heyecan dalgası oluştu. Ancak bu heyecan dalgasını durdurmaya çalışan olumsuz haberler de gelmeye başladı. Bu haberlerin sadece söylentiden ibaret olduğuna inanmak istiyoruz.

Delege seçimleri parti içi demokrasinin ilk adımıdır. Ancak ne yazık ki uzun yıllar sağlıklı işletilememiştir. Mahalle çapında bile öylesine ayak oyunlarına rastlanır ki, böylesine cinlik nasıl başarılır anlamak olası değildir. Bazı açıkgözler delege seçimleri, il ve ilçe seçimleri ile Kurultay sırasında gösterdiği bu beceriyi Genel Seçimlerde de gösterse inanın hiçbir seçimi kaybetmezler. Ne yazık ki bu beceri sadece parti içi iktidar ile sınırlı kalmaktadır.

Delege seçimi için kollar sıvanırken pek çok eksiklik yaşanmakta ve bu durum olumsuz söylentilere de kaynaklık etmektedir. Seçimlere 1 hafta kalmasına rağmen seçim yapılacak yerler, tam olarak günü, saati, o mahallede kimin görevlendirildiği belirsizdir. Adı şimdi mahalle olan köylerde belirsizlik daha da büyüktür.

İlçe yöneticilerinin delege seçimi için sandık koyması zorunluluk değil, “birilerinin keyfi” gibi gösterilmekte ya da dışarıdan öyle algılanmaktadır. “Şurada sandık koyacağız, burada düşünüyoruz” gibi seçim kavramı ve tüzük hükümleri ile bağdaşmayan sözler şimdiden sıkıntı yaratmaya başlamıştır.

Seçim sandığı koymak, ilçe yöneticilerinin keyfi ile ilgili bir durum değildir. Mutlaka konacaktır. Buna aykırı bir hareket parti suçudur. Bununla yetinilmemeli delege seçimlerinin hangi gün, hangi saatte olacağı en etkin yollarla duyurulmalıdır. Pek çok üyenin cep telefon numarası parti kayıtlarında mevcuttur. Bunlara çok önceden SMS yolu ile duyuru yapılmalı, seçim yapılacak mahallere de bu duyuru asılmalıdır. Cep telefonu bilinmeyen kişilere de mevcut delegeler aracılığı ile imza karşılığı duyurular yapılmalıdır.

Adı seçim olmasına rağmen “yücelerde” oturan bazı “tanrıcıkların” delegeleri şimdiden işaret ettikleri de duyulmaktadır. Umarız bu tür olumsuzluklar çirkin bir dedikodudan ibarettir.

CHP parti içi demokrasinin ilk adımı olan delege seçimini anlamına uygun şekilde yapmadığı takdirde AKP ve benzeri partiler hakkında seçim yolsuzluğu iddialarını ileri sürme hakkını sonsuza dek kaybedecektir. Bundan böyle ne çöplüklerde bulunan oylar, ne fazla basılan oy pusulaları, ne kesilen elektrikler, ne trafolara giren kediler, ne SEÇSİS denilen sistem, ne silah zoruyla ne de iktidar baskısıyla kullanılan oylar hakkında konuşamayacaktır. Bununla ilgili konuşabilmek için önce sandığı ortaya getirmek gerekir.

Dedikoduları boşa çıkarmak ilçe yöneticilerinin elinde. Birlikte göreceğiz…

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Delege Seçimleri
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.