Yeni’nin İçinde Umut Hep Var

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yıl haftasında, biten yılın değerlendirmesi ve akabinde başlayan yıl için umut dolu temenniler içeren konuşmalar yapıyoruz hepimiz sanırım. Ben de bu konuyu atlamadan kısa bir durum değerlendirmesi yaptım kendi hayatımla alakalı.

2014 zor bir yıldı büyük çoğunluğumuz adına. Böyle söylüyorum çünkü 2014 etrafımdaki herkesi mutsuz etmiş genel olarak.

Benim için en zor kısmı sıfırdan hayat kurmaya çalışmaktı. Bildiğiniz, inandığınız, güvendiğiniz ve asla değişmez dediğiniz ne varsa hepsi yerinden oynayabiliyor.

Bilmiyorum böyle bir durum yaşadınız mı? Ben yaşadım. Hatta yaşadığım tam olarak buydu. Kendimi depremde her şeyini kaybedip hayatta kalan insanlar gibi hissettim uzun bir süre. Hayatı güzel taraflarından görmeye çalışıp gülümsemek pek kolay olmadı.

Şimdi ise her şeyin insan için olduğuna ve ne olursa olsun önüne bakmak gerektiğine inanıyorum.

Acılar, zorluklar, özlemler tabii ki bitmiyor. Dedim ya ne olursa olsun diye devam etmek gerekiyor yaşamaya.

Nefes aldığımız sürece umut hep var gerçekten. Olmalı da.

Eski yıl artık eskide kaldı. İyi ve kötü her anıyla; hafızalarımızda, kalplerimizde her zaman olacak ama bizi oraya kilitleyemeyecek. Çünkü hala nefes alıyoruz demek ki hala umut edebiliriz.

Gelelim 2015 yılına..Hoş geldin dedik hep beraber umarım çok güzel bir 365 gün olur hepimiz için. Önce sağlıkla ve sonra sevgiyle. Ben böyle diyorum çünkü bu ikisi olduktan sonra her şey olur. İnanıyorum.

2015’in benim için en önemli kısmı ise artık üçlü rakamlara geçiyor olmak. 30 oluyorum dile kolay

Kendi kendime öğütler veriyorum. ‘Bak artık büyüdün, kocaman oldun. Her şeyi bu kadar takma kafana, hayatın tadını çıkar, anları yakala… vs.’

Bunları listelerken fark ettim ki insan aslında hep hissettiği yaşta kalıyor. Yaşlanan ise sadece beden. Eskiyor bedenlerimiz. Kendine iyi bakanların ki biraz daha geç olsa da, eninde sonunda hepimiz ruhen yapabileceğimize inandığımız şeylere, bedenimizin artık izin vermediği gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

İşte bu yüzden kıymetini bilmek lazım geçen zamanın. Sevdiklerimize daha çok sarılmalı, daha az kendimizi zorlamalı, daha çok nefes almalı ve en önemlisi bolca gülümsemeliyiz.

Dilerim bu 365 gün eskilerinden çok çok daha güzel olur. Yeni yılınız kutlu olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni’nin İçinde Umut Hep Var

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.