Festival Programı Göz Doldurdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yenişehir Kurtuluş etkinlikleri ile 6. Uluslar arası altın biber kültür, tarım ve hayvancılık festival etkinlileri birlikte planlandı. 5-6-7-8 Eylül tarihlerini kapsayan etkinlik programı göz doldurdu. Etkinlik programının hemen her gününde değişik kesimlerin ilgi alanlarına hitap edecek bir program yapılmıştı ve hemen her biri ciddi katılımlarınla gerçekleştirildi.

Yenişehir Kaymakamı Suat SEYİTOĞLU, BBB Başkan Vekili Süleyman ÇELİK, Belediye Başkanımız Davut AYDIN, Belediye Meclis Üyeleri daire amirleri, ilçe protokolü, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK Başkan ve yöneticileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşımızın katılığı festivalde ilk olarak tarım ürünleri stantlarının açılış kurdelesi kesilerek stantlar ziyaret edildi.

Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Yenişehir Kurtuluş Etkinliği ve 6. Uluslararası Altın Biber, Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivalinde Belediye Başkanı Davut Aydın misafirlere hitaben bir konuşma yaptı.

Protokol konuşmalarının ardından Azerbaycan Halk Dansları Aysel Dans Grubunun gösterileri ve Azerbaycan Grup Başkanı ve Devlet Sanatçısı Mahmut SALCAN, Azerbaycan Devlet Radyo ve Televizyon Sanatçısı Zümrüt MEMEDOVA’nın seslendirdiği şarkılar izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yenişehir Belediyesi Halk Dansları Topluluklarından Kılıçkalkan Ekibi, Büyük Grup, Yıldız Grup, Minik Grup ile Roman Dans Grubunun sahnede sergilediği danslar büyük ilgiyle izlendi. Son olarak ise programda Türk Halk Müziğinin beğenilen Sanatçısı Halil Özçelik sahne aldı. Sevilen türkülere izleyicilerin sık sık eşlik ettiği Halil ÖZÇELİK’e Başkanımız Davut AYDIN plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Atlı ve yaya okçular nefes kesti

Yenişehir’in Kurtuluş Etkinlikleri ve 6. Uluslararası Altın Biber, Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festival Korteji, Atlı ve Yaya Okçular eşliğinde 07 Eylül 2019 Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Derviş Eroğlu Bulvarından başlayıp Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde son bulan Festival Kortejine, Kaymakam Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK başkan ve yöneticileri, muhtarlar, gaziler, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehter Takımı ve Halk Dansları Topluluğu, Atlı ve Yaya Okçular, karateciler, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Astsubay Kültür Merkezinde son bulan Festival Kortejinin sonunda Atlı ve Yaya Okçu gruplarının yaptığı gösteriler nefesleri kesti. At üzerinde akrobasi hareketleri, bay ve bayan okçuların at üzerinde hedefe ok atma ve kılıç ile karpuz kesme gösterileri izleyenler tarafından yoğun alkış aldı. Gösterilerin sonunda kendilerine plaket takdim ederken konuşan Başkanımız Davut AYDIN “Atlı ve Yaya Okçuluk gösterileri kapsamında amacımız, gelecek nesillere kültürümüzü sevdirmektir. Yaya ve at üzerinde ok atma, at üzerinde kılıçla karpuz kesme gösterimlerinde tarihi geçmişimizi ve atamızın taşıdığı değerlerini bizlere gösteren Akıncılar Geleneksel Atlı ve Yaya Okçuluk Kulübü sporcularına teşekkür ediyorum” dedi.

 Toplu Sünnet Cemiyeti Düzenlendi

İlçemizde ilk olarak düzenlenen Toplu Sünnet Cemiyeti 07 Eylül 2019 Cumartesi günü Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezinde, Yenişehir 6. Uluslararası Altın Biber, Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivali programında gerçekleştirildi.

Yenişehir Devlet Hastanesinde daha önceki günlerde sünnetleri yapılan 29 çocuk için Kültür Merkezinde cemiyet düzenlendi. Sünnet Kıyafetleriyle açık otobüs ile Yenişehir turuna çıkarılan sünnet çocuklarına daha sonra Kültür Merkezinde kurulan açık sahnede Mevlid-i Şerif okutuldu. Okunan duaların ardından Belediye Başkanı Davut Aydın sünnet çocuklarına çeşitli aileler hediyeler takdim ederek “Dinimizin ve kültürümüzün en güzel ve anlamlı geleneklerinden biri olan Sünnet Cemiyeti için vatandaşlarımızdan aldığımız talepler karşısında kayıtsız kalmadık. 29 çocuğumuzu sünnet ettirerek, festival programımızda evlatlarımızın Sünnet cemiyetini yaptık. Sünnet olan çocuklarımız ile birlikte üstü açık otobüsle şehir turu attık. Üstü açık otobüs ile şehir turu atan çocukların ve ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi. Sünnet olan çocuklarımıza geçmiş olsun diyor, anne ve babalarına ve vatanımıza hayırlı birer evlat olmalarını temenni ediyorum” dedi.

Festivalde İlk Kez Yapılan Halk Koşusu Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Yenişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü Etkinlikleri ve 6. Uluslararası Altın Biber, Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivali kapsamında 07 Eylül 2019 Cumartesi günü Halk Koşusu yapıldı.

Uludağ Üniversitesi Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksek Okulu önünden başlayıp Atatürk Anıtı önünde son bulan Halk Koşusuna farklı yaş gruplarından bay ve bayan 25 sporcu katıldı.

Bu yıl ilk kez festival programı kapsamına alınan ve vatandaşlarımızdan tarafından ilgiyle takip edilen Halk Koşusunda birinciliği Süleyman Satılmış, ikinciliği Fatih Kaynar, üçüncülüğü ise Yusuf Sezer elde etti. Renkli görüntülere sahne olan Halk Koşusunda dereceye girenlere kupalarını takdim eden Belediye Başkanı Davut Aydın “ Sağlıklı yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla bu yıl ilk kez festival programına aldığımız Halk Koşusuna katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, dereceye giren sporcularımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye çobanları 3. küçükbaş hayvan ve ekipmanları tanıtım günleri ilgi gördü

Yenişehir Belediyesi 6. Uluslararası Altın Biber Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivali kapsamında 06 Eylül Cuma günü Türkiye Çobanları 3. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri düzenlendi.

Bursa Caddesi üzerinde bulunan eski Tat Konserve Fabrika binasında gerçekleşen Türkiye Çobanları 3. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günlerine İlçe Kaymakamımız Suat Seyitoğlu, İlçe Garnizon Komutanımız Kadri Bahtiyar, BBB Başkan Vekili Süleyman Çelik, Belediye Başkanı Davut Aydın, ilçe protokolü, siyasi parti başkan ve yöneticileri, Belediye Meclis Üyelerimiz, Türkiye Çobanları 3. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri Koordinatörü Kemal Çığırdan, STK Başkan ve Yöneticileri, basın mensupları, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yerli ve yabancı çok sayıda üreticinin ziyaret ettiği programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Davut Aydın “İlçemizde ilk kez gerçekleştirilen ve ilçe ekonomimizin can damarlarından birini oluşturan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği adına böyle önemli bir hizmete aracılık etmekten büyük gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. 2018 Yılı verilerine göre 54.000 nüfusa sahip ilçemizde yaklaşık 70.000 küçükbaş hayvan, 500’e yakın ticari küçükbaş hayvan işletmesi bulunmakta olup, ilçe ekonomimize büyük bir gelir sağlamaktadır. Verilere baktığımızda kişi başına düşen küçükbaş hayvan varlığı sayısı ilçemiz ve bölgemiz açısından ne derece önemli bir sektör olduğunu göstermektedir. Bu anlamda ülkemizde üçüncü ilçemizde ise ilk kez yapılan bu önemli etkinliğin devamlılığı, birbirini etkileyen sektörler bazında düşündüğümüzde büyük bir değer ve gelecek vaat etmektedir. Bu vesileyle peygamber mesleği olan böyle önemli bir mesleği icra eden çobanlarımıza kolaylıklar diliyor, bu programda emeği geçen değerli kardeşim Kemal Çığırdan başta olmak üzere herkesi gönülden tebrik ediyor, ilçemize ve festivalimize yaptığı katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek stantlar ziyaret edildi.

Ahmet Şafak Konseri Büyük İlgi Gördü

Yenişehir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıldönümü ve 6. Uluslararası Altın Biber, Kültür, Tarım ve Hayvancılık Festivalinde bu yıl, gazeteci, yazar, söz yazarı ve besteci Ahmet Şafak sahne aldı.

Cumartesi akşamı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezine kurulan açık sahnede konser veren Ahmet ŞAFAK’a vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi.

Şarkılarına çok sayıda kişinin eşlik ettiği konserde izleyicilerle sürekli iletişim kuran Ahmet Şafak, Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir’e ilk kez geldiğini ve böyle önemli ve güzel bir ilçede konser vermekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin oğlu Orhan Gazi’ye nasihat niteliğinde yazdığı ve Yenişehir’in öneminin belirtildiği şiiri okudu.

Yoğun alkışlar eşliğinde ve büyük bir coşkuyla geçen konserin sonunda Belediye Başkanı Davut Aydın “Ülkemizin yetiştirdiği önemli sanatçılarımızdan gazeteci, yazar, söz yazarı ve usta besteci Sayın Ahmet Şafak’a ilçemizde böyle güzel bir konser verdiği için şükranlarımı sunuyorum” dedi. Başkan Aydın konuşmasının ardından Ahmet Şafak’a çiçek ve plaket takdiminde bulundu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Programı Göz Doldurdu
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.