TAMBİ Müzik Dehası İlan Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayında ilçemizde düzenlenen Yenişehir Belediyesi Uluslararası 1. Altın Biber Festivali’nde sahne alan Tambi Djemouk, Moskova ve St. Petersburg’da düzenlenen uluslararası yarışmalarda birinci gelerek, otoriteler tarafından müzik dehası ilan edildi.

Başkan çelik tarafından Yenişehir Belediyesi Uluslararası 1. Altın Biber Festivali’ne davet edilen ve verdiği konserde büyük alkış toplayan Tambi, Bursa’da aldığı bir yıllık müzik eğitimi ile Moskova ve St. Petersburg’daki yarışmalarda piyano çalarak birinci oldu.

Geçtiğimiz hafta Bursa Çerkes Kültür Derneği tarafından organize edilen Kafkas Diasporası Ödül Töreninde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da kendisine ödül takdiminde bulunduğu gecede konuşan Tambi “müzik kariyerimin daha başlangıcında Yenişehir Belediyesi Uluslararası 1. Altın Biber Festivali’nde sahne almam ve bana verdikleri desteklerden dolayı Belediye Başkanı Süleyman Çelik’e çok teşekkür ederim” dedi.

Suriye’deki iç savaştan kaçıp ülkemize sığınan ve İstanbul’a yerleşen Tambi Djemouk Asaad oradan Yalova’ya geçti. İki yıldan bu yana ailesi ile birlikte Bursa’da yaşamını sürdüren Tambi’ye bu süreçte Bursa ve Yalova’daki Çerkes Dernekleri sahip çıktı. Bursa’da geçen yıl gezerken gördüğü müzik merkezine giren Asaad’ın yeteneğini piyano öğretmeni Rus Elena Yudina keşfetti. Bir yıllık eğitimin ardından, kendisinden 10 yıl önce müziğe başlayan yaşıtlarıyla Moskova ve St Petersburg’daki uluslararası yarışmalarda piyano çalan Asaad birinci oldu. New York Konservatuarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubroya’dan da övgüler alan Tambi’nin hedefi, eğitimini ABD’de sürdürmek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TAMBİ Müzik Dehası İlan Edildi

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.