Hani bir yılda bitecekti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2018/321453 kayıt numarası ile 12 Temmuz 2018 tarihinde ihale edilen ve ihale şartnamesinde işin bitimi yer tesliminden itibaren 360 iş günü olarak belirtilen çalışmanın tamamlanmaması Yenişehirlilerin tepkisini çekiyor.

Kayıtlara göre Orhan Gazi tarafından (1324-1362) tarihlerinde yaptırılan ve Büyük bir minareye sahip olduğu için Ulu Cami denilen tarihi eserin içler acısı hali görenleri hem üzüyor, hem de tepkisine neden oluyor.

   Bu zamana kadar bir çok defa tadilat yapılmasına rağmen özgün yapısı korunan bu tarihi eserle ilgili mahalle sakinleri, ihalenin yapılmasından kısa süre sonra az bir çalışma ile restorasyon çalışmasının bittiğini belirterek, ‘Madem çalışma yapılmayacaktı camimiz ibadete neden kapandı. Şartnameye göre 1 aylık bir zamanları kaldı. Ancak binanın çevresini kapatmaktan başka hiçbir iş yapılmadı ve 1 ay içinde bitmesi mümkün değil. Yetkililerden bu çalışma ile ilgili bilgi istiyoruz. Kime sorsak bir bilgileri yok. Kimse bir şey bilmiyor. İktidar partisi ilca başkanı konuyla ilgili bir çalışma yapmalı ve restorasyon çalışmaları hemen başlayıp kısa sürüdü bitirilmeli. Tarihten günümüze kalan eserlerimize sahip çıkmak zorundayız’ dediler.

   Yapılan çalışmaların hiç denetlenmediğini de belirten mahalle sakinleri, ‘Kimin ne yaptığı belli değil. Tarihi eserlerimiz orijinaline uygun şekilde yapılmalı. Ancak ne yapıldığı belli değil. Biz camimizin bir an önce ve orijinaline uygun olarak yapılmasını istiyoruz ve bu konu ile ilgili yetkilileri göreve davet ediyoruz’ dediler.

   Şartnameye göre 1 yılda tamamlanacağı belirtilen caminin henüz yüzde 10’luk bir bölümünün bile tamamlanamadığını belirten Yenişehirli vatandaşlar, ‘Bu hızla 10 yılda ancak biter. Caminin önüne yapılan ucube tuvaletlerde Belediye Başkanı Davut Aydın’ın araya girmesi ile yarım bırakılmıştı. Bu isabetli bir karar oldu. Ancak biz bir an önce cami tadilatının tamamlanmasını ve bu tarihi camimizin yeniden ibadete açılmasını bekliyoruz’ dediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hani bir yılda bitecekti
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.