“Mesleğimi Seçiyorum” Etkinliği İlgi Gördü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20160324_120221

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenci başarılarını artırmak ve meslek seçimlerinde rehberlik etmek amacıyla uyguladığı “Mesleğimi Seçiyorum” projesi kapsamında gerçekleştirdiği ikinci oturumunda Bursa’daki başarılı işadamlarından Alfa Otomotiv işletme sahibi Ahmet Budaklı ve Yenişehir Oto işletme sahibi Esin Zengin’ i öğrencilerle buluşturdu.

Geçen hafta, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hacı-Asiye İsmet Orhan öğrenci yurdunda gerçekleştirilen etkinlikte işadamı Ahmet BUDAKLIve Esin ZENGİN, Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı öğrencileriyle tecrübelerini paylaşarak, alanın işletme piyasasındaki yerini, önemini, mezun olduklarındaki çalışma alanlarını anlattılar. Ayrıca işletmelerinin bugünlere gelinceye kadar hangi aşamalardan geçtiğini de öğrencilere aktaran konuklar, ülkemizdeki 20 milyon araç sayısının yakın gelecekte 40 milyon olacağını ve otomotiv sektöründe kalifiye eleman ihtiyacının artacağını vurgulayarak Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanının önemini anlattılar.

 Arıca Bursa’nın iş olanakları açısından bu alanda Türkiye’nin en zengin ili olduğunu da söyleyen konuklar bu meslekte çalışkan ve azimli olmanın önemini “Ustanın Elinin Kiri Medeniyetin Aynasıdır.”şeklinde ifade ettiler.

Okul Müdür Başyardımcısı Gülfidan Azaklı’nın yönetiminde yapılan programda öğrenciler de konuklara sorular sorarak mesleğin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler edinip Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından mezun olduklarındaki geleceklerini görme ve planlama fırsatını buldular. 

Motorlu Araçlar Teknolojisi Alan öğretmenlerinin de katkılarıyla gerçekleşen etkinliğin bitiminde programa katılan İlçe Mili Eğitim Müdürü Musa Ayaz ve İlçe Mili Eğitim Şube Müdürü Muhammet ASİL tarafından Ahmet Budaklı ve Esin Zengin’e günün anısına teşekkür plaketi sunumu yapıldı. Okul  Müdürü Mesut Demiray, program sonrasında, tüm katılımcılara teşekkür etti ohlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

IMG-20160325-WA0007

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Mesleğimi Seçiyorum” Etkinliği İlgi Gördü
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.