İçme Suyu Sıkıntısına Müdahale

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen hafta MHP Yenişehir İlçe teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında dile getirilen Yenişehir içme suyu ile ilgili sorun gündemdeki yerini koruyor. Açıklama,  ulusal basında da yer aldı.

Konuya Yenişehir Belediyesi ve Buski müdahale etti. Yenişehir Devlet Hastanesi’ndeki hastalar ve bunların içme buyu ile ilişkisini araştırdı. Yenişehir’in bazı bölgelerine Bursa’dan getirilen tankerlerle içme suyu dağıtılırken diğer yandan yapılan açıklamalarda, suların kaynatılarak içilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Yenişehir içme suyundan analizlerinin yapılması için numuneler alındı. Belediye Başkanı Çelik, içme suyu ile ilgili sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti.

Yenişehir MHP’den suç duyurusu

Yenişehir MHP ilçe teşkilatı, içme suyu ile ilgili tepkisini geçen hafta da sürdürdü ve Yenişehir Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. İlçe Başkanı Nihat Doğan başkanlığında Yenişehir adliyesine giden heyet verdikleri dilekçede “Kamu adına gerekli araştırmaların yapılarak ihmali veya kusuru olanlar var ise cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını saygı ile arz ve talep ederiz” denildi.

MHP’nin suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

Yenişehir ilçemizde özellikle son bir aydır yaşanan sağlık sorunları tüm halkımızı oldukça zor durumda bırakmıştır. Yenişehir Devlet Hastanesi’ne başvuran hastaların ortak özellikleri ishal, yüksek ateş, kusma ve karın ağrısı olarak görülmüştür. Çoğu hastanın tahlillerinde yüksek oranda virüs ortaya çıktığı yapılan incelemelerde de görülmüştür. Hastane koridorlarında bulunan sandalyelerde çocuklara serum verilmekte aynı yatakta 2-3 hastaya müdahale edilmeye çalışılmaktadır.

Yaptığımız araştırmalar sonucunda Yenişehir Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Yenişehir İlçemize dağıtımı yapılan Subaşı Mahallesinde ki su deposundan alınan içme suyu tahlili sonucunda Bursa Valiliği Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı’nca 29.12.2014 tarihli raporda “Numune suyun yapılan analizi sonuçları 12-02-2005 tarih ve 25730 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan –İnsani Tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik- uyarınca Ek-2 tablo-A hükümlerine uygun değildir-.” İfadesi belirtilmiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir Meclis Grubu olarak bu konuyu ve raporu Yenişehir Belediye Meclisi’nde paylaştığımız halde bu konuda bir adım bile atılmaması büyük bir ihmaldir. Bu konuda halkımızın uyarılması gerekmektedir.

Kamu adına gerekli araştırmaların yapılarak ihmali veya kusuru olanlar var ise cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını saygı ile arz ve talep ederiz.’

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçme Suyu Sıkıntısına Müdahale

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.