2016 Hava Rallisi’nda İlk Durak Yenişehir’de Havaalanı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

havaalanı

Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde her sene düzenlenen, bu yıl ise Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi'ne katılan uçaklar Macaristan'ın Jakabszallas Havaalanı'nda buluştuktan sonra birlikte havalanarak ilk olarak Yenişehir Havaalanı'na, ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaytem Havaalanı'na geldi.

Avrupa'nın çeşitli bölgelerinde her sene düzenlenen, bu yıl ise Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Memorial Hans Gutmann 2016 Hava Rallisi'ne katılan uçaklar Samsun'a ulaştı.

Ralliye katılan pilot Ferhat Tigrel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Memorial Hans Gutmann Rallisi'nin her yıl Avrupa'nın değişik bölgelerinde düzenlendiğini bu yıl ise ev sahipliğini Türkiye'nin yaptığını hatırlattı.

Gerçekleştirilen rallinin Türkiye'nin tanıtımı için önem taşıdığını belirten Tigrel, "Hava rallisi kapsamında Samsun'a kadar geldiklerini ve burada uçaklarına yakıt aldıktan sonra Ordu Giresun Havaalanı'na, Oradan da Gürcistan'a gideceklerini söyledi ve “ Hava rallisi ülkemizin turizmine de önemdi katkı sağlayacaktır."dedi.

Ralliye çeşitli ülkelerden 15 uçağın katıldığı, Gürcistan'dan sonra Antalya Havalimanı'ndan dönüşe geçecekleri belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
2016 Hava Rallisi’nda İlk Durak Yenişehir’de Havaalanı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.