Başkan Çelik 20 Yıllık Anısını Paylaştı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Boğazköy Barajı’ndaki incelemeleri sırasında, yaklaşık 20 yıl öncesine ait bir anısını paylaştı. Çelik, bu güne kadar hiç paylaşmadığı ve çok önemli bulduğunu söylediği anısını şöyle aktardı.

“1996 yılında dönemin Refah Partisi’nin ilçe başkanıydım. Elektrik Yüksek Mühendisi olarak da iş dünyasının içindeydim. Mesleğim gereği, Boğazköy Barajı’nın sadece sulama hizmeti vermesinin yanında elektrik üretimi de yapabileceğini düşündüm. 1996’da barajın bu eksiğini, Allah Rahmet eylesin, Merhum Erbakan Hocamızın Başbakan olduğu Refah-Yol hükümeti döneminin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn Recai Kutan’a ilettim. Sayın Bakanımız, bu önerimi sıcak karşıladı ve elektrik üretimi için çalışma yapılması talimatı verdi. Böylece barajın hem sulama hem elektrik üretimi hizmeti vermesi için ilk adım atılmış oldu.

Bu girişimimizden olumlu sonuç aldık ve bugün buradaki türbinlerde, suyun akış gücü doğrultusunda Yenişehir gibi bir ilçenin ihtiyacına yetecek kadar, yani 20 MWA’lık bir enerji üretiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çelik 20 Yıllık Anısını Paylaştı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.