Başkan Çelik Sudan Heyetini Ağırladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

IMG_0283 (Custom)

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, geçen hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık ve Sudan’ın farklı eyaletlerinden gelen Belediye Başkanlarını, Tarihi Belediye Binasında misafir etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Sudan Hükümeti tarafından imzalanan protokol gereği ülkemize gelen Sudanlı 19 Belediye Başkanını, Başkan Süleyman ÇELİK, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dündar, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı, Belediye Personeli karşıladı.

Belediyecilik faaliyetleri hakkında eğitim ve bilgi almak amacıyla ilçemize gelen Sudan heyetini Belediye Meclis Salonunda misafir eden Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Osmanlı’nın, kurulduğu günden bu yana aynı isme sahip ve Osmanlı’nın kuruluş hutbesinin okunduğu şehir olan ilçemize hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında Yenişehir’in sosyal ve ekonomik verilerine ilişkin veriler ile yapılan yatırımlar ve projeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Başkan Çelik, daha sonra şunları söyledi:

“Nüfusunun % 80’i tarım ile geçimini sağlayan ilçemiz, havayolu ve karayolu bağlantılarıyla, ulaşımda merkez, dünyanın en büyük Otomotiv Test Merkezi’nin kurulacak olmasıyla da ticaret merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

İslam coğrafyasının bugüne kadar İstanbul merkezli yaptığı seyahatler ön planda idi. Ancak Bursa vilayetimizle birlikte, havaalanımızın da Yenişehir’de olması hasebiyle, tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizle, karşılıklı seyahatlerimiz bundan sonra çok daha kolay olacaktır.

Bizler, bugün sizlerin buraya gerçekleştirmiş olduğunuz seyahati bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. İnşallah bundan sonra bizler de sizin bölgenize, hem siyasi hem de ticari ziyaretler gerçekleştirecek ve bu vesileyle de kardeşlik ilişkilerimizi güçlendireceğiz.

İlçemiz bazında baktığımızda, hem alt yapı çalışmalarıyla Belediyecilik hizmetlerimiz devam etmekte hem de çiftçilikle iştigal eden vatandaşlarımızın rahatlaması açısından sulama projelerimiz ve merkezi iktidarımızla yürüttüğümüz hükümet yatırımlarımız devam etmektedir. Sulama projemiz 2016 yılı itibariyle nihayetlenecek ve bu vesileyle yaklaşık 155 bin dönümlük arazi de daha sulu tarım yapılabilecektir” dedi.

Belediyecilik faaliyetleri hakkında eğitim ve bilgi almak amacıyla ilçemize gelen Sudan heyeti sözcüsü, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hayrat Vakfı ve Sudan Hükümeti arasında imzalanan protokol gereği, bu ziyaretlerin 2 ayda bir gerçekleştirileceğini ifade ederek Sudan Eyaletleri Belediye Başkanlarının tarım ve sanayi yatırımlarına ilişkin sorularını Başkan Süleyman Çelik’e aktardı.

Heyet üyelerinin sorularını yanıtlayan Başkan Çelik, Yenişehir’in zirai anlamda tarımsal potansiyelinin oldukça iyi olduğunu belirterek “Yenişehir ovasında, narenciye dışında, her türlü tahıl, sebze ve meyve yetiştirilmektedir. Aynı zamanda, 60 bin civarında küçükbaş ve 50 bin civarında da büyükbaş hayvan varlığına sahip ilçemiz, tarımsal potansiyelinin yanı sıra hayvansal potansiyeli ile de oldukça iyi bir konumdadır. Sanayi açısında baktığımızda ise dünya genelinde fabrikaları olan Şişecam Grubunun ülkemizdeki en büyük fabrikaları ilçemizde bulunmaktadır. Bununla birlikte ilçemizde tarıma dayalı sanayi ve tarım aletleri imalatı da yapılmaktadır” dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in Sudan Heyetini bilgilendirmesinin ardından Heyet Sözcüsü ve Doğu Darfur Eyaleti Bahrularab Belediye Başkanı Davut İbrahim HAMİT bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. HAMİT konuşmasında şu sözlere yer verdi;

“Bu sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı, sizlere ve tüm Türk halkına selamlarımızı sunuyorum. Bursa ve Yenişehir halkı misafirperverliği ile bizi şaşkın bıraktı. Osmanlı’dan gelen bu geleneği bugün Osmanlı’nın kurulduğu topraklarda daha iyi anladık. Kuran-ı Kerim’de belirtildiği gibi –Bu Dünya Kardeştir- hissiyatını bugün biz burada yaşadık.

Sudan da Türkiye’den çok ayrı bir yer değil. Bizler Sudan ve Türk halkının daha sıkı bağlar kurmasını istiyoruz. Sudan halkı, sizlerden çok uzak değil, orada kime sorsanız Türkiye’yi tanır. Türkiye büyük bir ülke, bizim için büyük bir ülke. Türkiye’nin derin bir tarihi ve kültürü var. Biz bu ziyaretimizle edindiğimiz izlenimlerimizi oraya aktaracağız. Bizler, sizlerle olan irtibatımızın güçlenerek devam etmesini talep ediyoruz. Son olarak, hayır neredeyse, Cenabı Hak bizleri o hayırda başarılı kılsın diyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Çelik Sudan Heyetini Ağırladı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.