Çetin’den depremle ilgili önemli sorular

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deva Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Çetin Şen, 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin 10 ilini etkileyen büyük deprem felaketi ile ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında, “afet öncesi ve sonrası hazırlığımızı doğru yapmadığımızda bedelini canlarımız ile ödüyoruz. Sadece yas tutup üzülmek maalesef ki sorunları çözmüyor.” Dedi ve İvedilikle bazı sorulara cevap vermemiz, cevabını veremediklerimizi tamamlamamız gerektiğini söyledi.

Çetin yaptığı durum tespitinden sonra da Yenişehir ile ilgili sorularını sıraladı:

İlçemizde olası afet durumu için afet planımız var mı? Var ise halkımızı bilgilendirmek için bu güne kadar ne yapıldı? Yok ise hep beraber yapalım.

Yenişehir’de depreme dayanıklı olmayan kaç binamız var?

Bu güne kadar kaç bina kontrol edildi?

Depreme dayanıksız olan binalar için ne gibi önlemler alındı?

 İlçemizde olası afet durumu için acil toplanma alanlarımız nerede?

İlçemizin kepçe, vinç, ekskavatör, jeneratör gibi acil durum kurtarma çalışmalarında kullanılacak araçlarının envanteri kayıtlı mı?

İlçemizde olası afet durumunda ilçemize ve ilçemize bağlı köylere alternatif ulaşım planları mevcut mu?

İlçemizde olası afet durumunda acil müdahalede bulunabilecek personel sayımız nedir ve acil durum kurtarma eğitimi verildi mi?

İlçemizde olası afet durumunda barınma ihtiyacı için kaç adet çadır, battaniye, konteyner, portatif tuvalet, katı yakıt, ve kaç kişiye yetecek gıda stoklarımız bulunmaktadır?

Özellikle ilçemizin batısında bulunan sulak zeminli arazilerde imar durumu nedir? Mevcut yapılar risk taşımakta mıdır?

Yeni yapılan Devlet Hastanesinin altında dönem dönem su basması olduğunu biliyoruz, bu konuda herhangi bir risk incelemesi yapılmış mıdır, yapılmış ise raporu kamuoyu ile paylaşılmış mıdır?

İlçemizde olası afet durumunda sahra hastanesi ve portatif yemek istasyonları kurulabilecek alanlar belirlenip ekipmanlar tedarik edilip hazır halde midir?

Hayati önlem taşıyan bu soruların cevaplarını ivedilikle yetkililerden bekliyoruz. Deva Partisi Yenişehir İlçe Başkanlığı bünyesinde çalışmaya devam ettiğimiz afet planlarımızı paylaşmaktan çekinmeyeceğimizi, ilçemiz için her türlü katkıda bulunacağımızı beyan ederiz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çetin’den depremle ilgili önemli sorular
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.