CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Hani Yenişehir Uçacaktı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Yenişehir İlçe Başkanı Nejdet Sert, geçen hafta gazetemize yaptığı basın açıklamasında, Yenişehir’in son 15 yıldan bu yana kötü yönetildiğini söyledi ve “şehirler belediye başkanı ve onun dar, adamcı kadroları ile yönetilemez… Şehirler bilim, sanat, mimari, mühendislik, tarih, sivil Toplum Kuruluşları ve en önemlisi yaşadığı şehri sevenler ile yönetilir. ” dedi.

Son 15 yıldır Yenişehir’i yönetenlerin en büyük kozlarından biri sayılan merkezi iktidar sayesinde hizmet alma projesinin, hiçbir işe yaramadığını belirten Sert, açıklamasını,” Bursa Büyükşehir Belediyesi, merkezi iktidar ve partili cumhurbaşkanı Yenişehir’in sorunlarını çözmeye yetmiyor. Kendilerinin de itiraf ettiği gibi Yenişehir büyükçe bir köy olmaktan kurtulamıyor. Bilindiği gibi seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir’e gelen Altepe, Yenişehir’in son 12 yıldır AKP’li Belediye başkanı tarafından yönetildiğini unutmuş ve  ‘’Yenişehir’i 12 yıldır kurtulmayan köy görünümünden kurtaracağız ‘’demiş ve Yenişehir’i uçuracaklarını söylemişti. Geçen süre içinde Yenişehir uçmadı.  Yerel seçimlerin üzerinden 3,5 yıl geçti ama Yenişehir değişmedi, Yenişehir gelişmedi” şeklinde sürdürdü.

“Yenişehir’de son 15 yıldır alt yapı çalışmaları bir türlü bitmiyor. İçilebilir bir su sağlanamıyor, şehrin her noktasındaki lağım kokuları engellenemiyor, trafik ve otopark çilesi çözülemiyor, biber pazarının, sebze ve meyve Hali’nin içler acısı hali değişmiyor, kapalı Pazar yeri yapılamıyor” diyen Sert, Yenişehir halkının, Belediye Başkanı Süleyman Çelik’in istediği sabrı gösterecek durumda olmadığını belirtti.

Açıklamasında, otomotiv test merkezinin son durumu ,aralık 2012 de üç bakanla temeli atılan hızlı tren projesini, tam kapasite çalışacağı ifade edilen Yenişehir havaalanını,,kapalı pazaryerini,yeni mezbaha projesini,kent meydanı projesi ve kamu binalarını, çevreyolu üzerindeki mevsimlik işçilerin çadır kampları ve yaşam şartlarını,kocasu deresindeki kirliliği soran CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert’in açıklaması şöyle:

Yenişehir insanı onurludur, gururludur, saygılıdır, sabırlıdır. Her seçim döneminde gelip aynı vaatler ve genel iktidarın gücü ile oyunu almak mümkün olmuştur ama Yenişehirlinin sabır gösterecek gücü kalmamıştır.  Bu işlerin sabır ile olmayacağı anlaşılmıştır. Bu işler icraat ve yönettiğin şehri sevmekle, vizyon bakış açısı ile olur.

Yenişehir’i sevmek Yenişehir’i yönetmek, bölgede yaşanabilir bir şehir haline getirmek, bölgesel ürünleri ve markalarını Türkiye ve dünya pazarına sunmak, sanayisini geliştirmek gibi bir düşünce içersinde bulunmakla olur. Sadece iktidarın gücü ile yapılan mahalle gezileri, düğün ve cenaze ziyaretleri ve her gün yerel gazetelere anlatılan hayali projelerle olmaz. Lafla peynir gemisi yürümez. Yenişehir insanına umut satmaktan vazgeçin artık. Elle tutulur, gözle görülür, yaşam standardı yüksek, yaşanabilir bir Yenişehir istiyoruz. Seçim beyannamenize yazıp hiçbir projeyi gerçekleştirmemek Yenişehir halkını kandırmak ve Yenişehirlilerin zekası ile dalga geçmektir. Bu vaatlerinizi Yenişehirliler unutmadı ve sadece bizler değil tüm hemşerilerimiz takip ediyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert: Hani Yenişehir Uçacaktı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.