Festival Haberleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tambi Djemouk Festival Gecesini Renklendirdi

Yalova’da ikamet eden Suriyeli Çerkez sığınmacı ve sanatçı Tambi Djemouk
Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Altın Biber Festivalinin ikinci gününde Derviş Eroğlu Bulvarında kurulan sahnede Yenişehirlilerle buluştu. Şarkılarıyla ve akordiyon ile izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

Konser sonunda Tambi’ye plaket ve madalyasını takdim eden Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, festivalimize katılımından dolayı kendisine teşekkür etti.

”Kuruluştan Kurtuluşa Yenişehir” Paneli

Yenişehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Altın Biber Festivali etkinlikleri kapsamında. ‘’Kuruluştan Kurtuluşa Yenişehir’’ Paneli düzenlendi.

Panele Prof.Dr. Bahri Yıldız, Yrd. Doç.Dr Sezai Sevim, Yrd. Doç.Dr. Doğan Yavaş, U.Ü.Öğretim Görevlisi Gürhan Korkmaz’ın konuşmacı olarak katıldı. Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl, Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Yöneticiliğini Bahri Yıldız’ın yaptığı “Kuruluştan Kurtuluşa Yenişehir” konulu panelde, Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan Yenişehir’in düşman işgalinden kurtuluşuna kadar geçen dönemde gerçekleşmiş önemli olaylar anlatıldı.

Programın son bölümünde ise, Büyük Taarruz, Sakarya Meydan Muharebesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Anadolu’da gerçekleştirilen büyük mücadele anlatıldı.

Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın işgal altında olmayan bölgelerden halk örgütlenmesini başlattığını ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılması ile Yenişehir’in kurtuluşunun da gerçekleştiği anlatılan Panelin ardından katılımcılara plaket ve madalya takdimi yapıldı.

Klasik Otomobiller İlgi Gördü

Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Klasik otomobil sergisi, Yenişehir Belediyesi Tarihi Bina önündeki şenlik alanında yapıldı. 12 Klasik otomobilin katıldığı organizasyonda araçlara ilgi büyüktü. Üç gün süresince binlerce ziyaretçinin gezdiği sergi, eski hatıraların canlanmasına sebep oldu.

Yenişehir’e klasik arabaları getiren Kazım Nail ve Abdullah Ezim, vatandaşların arabalara olan ilgilerinin kendileri çok memnun ettiğini, Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’e böylesine değerli bir organizasyonda kendilerine de yer verildiği için teşekkürlerini sundular. Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik, klasik araba sahiplerini makamında ağırlarken, kendileri için çok değerli olan bu arabaları festivalimize getirip sergiledikleri için teşekkür etti.

Daha sonra Derviş Eroğlu bulvarından başlayarak Saat Kulesine kadar süren klasik otomobiller ile şehir turu atıldı. Tura Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Adnan Kamıl, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı

Grup Mavi Düş Festival Sahnesinde

Festival programı kapsamında Yenişehirli gençlerden oluşan Grup Mavi Düş konser verdi. Konser, çevrede yaşayan bir kişinin uyuyamadığı şeklindeki şikayeti üzerine kısa kesildi. Bu durum Mavi Düş grubunun canını sıksa da onlar yaptıkları işten memnun ayrıldı.

Yenişehirli yerel sanatçılardan oluşan, Grup Mavi Düş, birbirinden güzel parçaların seslendirildiği gecede izleyicilerin beğenisini kazanan grup üyeleri, burada sahne almaktan mutluluk duyduklarını dile getirirken, bu fırsatı kendilerine sunan Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik’e teşekkürlerini ilettiler.

Konserin ardından plaket ve madalyalarını gruba takdim eden Başkan Çelik, “Yenişehirli genç kardeşlerimi festivalimizde sahnede görmek gurur verici, kendilerine bizlerle birlikte oldukları ve seslendirdikleri güzel şarkıları için çok teşekkür ediyorum ’’dedi.

Karaoke Yarışması ilgi çekti

Festivali etkinlikleri kapsamında yapılan bir diğer etkinlik Spor Salonunda 7 yarışmacının katıldığı Karaoke yarışması oldu. 3 jüri üyesinin görev aldığı yarışmada İrem Özyurt ve Sude Elvan Kalaycı birinci, Ayhan Açış ikinci, Murathan Şahin üçüncü oldu.

Yarışmacılara plaket madalya ve dereceye girenlere altın ödüllerini veren Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, “Heyecanlı bir atmosferde gerçekleşen ve yarışmacıların kıyasıya yarıştığı ödüllü Karaoke yarışmasına katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, festivalimize verdikleri destekten dolayı da teşekkür ediyorum’” dedi.

Festivale Nakem Gösterileri Damga Vurdu

Her yıl geleneksel olarak Namık Kemal Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü (NAKEM) tarafından Bursa’da düzenlenen Balkan Festivalinin bir bölümü Festivali etkinlikleri kapsamında Spor Salonunda Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kosova, KKTC, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan, Montenegro ve Türkiye’den katılan 12 halk oyunları ekibinin gösterileri festivale damga vurdu.

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, yabancı ülkelerden gelen Milletvekili ve Belediye Başkanlarının da katıldığı geceye Yenişehir Rumeli Dernek Başkanı Fahri Çelebi ve vatandaşlar katıldı. Birbirinden güzel halk oyunlarını sergileyen ekipler ilgiyle izlendi.

Yenişehir Türkiye Gündeminde

Yenişehir Belediyemizin düzenlediği 1.Uluslararası Altın Biber Festivali, Bursa ve Türkiye basınında gündeme oturdu.

İlki düzenlenen festival, 70 ilin bölge gazetesi, Bursa Basını yanı sıra, 24 Tv, Atv haber,Kanal 7, Ülke tv, Habertürk, haber 7,Olay TV, As Tv gibi birçok haber kanallarında haber bültenlerinde yer aldı. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra Sosyal medya aracılığı ile de birçok haber sitesi etkinliğimizden bahsetti.

Festival Meyvelerini Vermeye Başladı

Yenişehir Belediyemiz tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Altın Biber festivali amacına ulaşmaya başladı. Belediye Başkanı Süleyman Çelik ‘’Festival 3 gün boyunca dolu dolu geçti. Görkemli bir törenle açılan festivalin kapanışı da büyük ilgi gördü.

Festival etkinlikleri çerçevesinde 3 gün boyunca ilçe merkezi bayram yerine döndü. Bunların hepsi çok güzel şeyler fakat bu festivalin gerçek amacı olan Yenişehir biberimizi tanıtmak, Dünya markası olan ürünümüzü daha geniş kapsamlı ithalat ve ihracatçılara adımızı duyurmaktı. Bununda ilk adımını attık. Festivalimizi duyarak Yenişehir’e gelen Notid United Food Anonim Şirketinden Şaban Yıldız Bey, Ziraat Odası Başkanımız Sadi Aktaş ile birlikte bizi ziyarete geldiler. Kendileri Yenişehir’de yatırım yapmayı planladıklarını bize ilettiler. İşte festival bu şekilde amacına ulaşacaktır ve birçok yerli, yabancı yatırımcıyı Yenişehir’e çekerek ürün yelpazemizi genişletecektir’’ dedi.

‘En İyi Stant’ Yarışmasının Galibi Kozdere Oldu

Festival programı kapsamında yapılan ve 20 mahallemizin katıldığı en güzel stant yarışmasında birinciliği Kozdere, ikinciliği Çeltikçi, üçüncülüğü de Çardak mahallesi stantları kazandı.

7 kişilik bir jüri ekibi tarafından değerlendirilmesi yapılan stantlarda, ürünlerin güzel sergilenmesi, stant süslemesi, stantlara gelen misafirlerin karşılanması, ürün çeşitliliği, ürünlerin anlatım şekli gibi kriterler göz önüne alındı.

Stant kuran tüm katılımcılara ve jüri üyelerine plaket ve madalyalarını veren Başkan Süleyman Çelik, “stantlar, festivalimize ayrı bir renk katarak mahallelerimizle ilçemizin bağlantısını güçlendirmiş, hem de ilçemizin tüm yönleriyle anlatılmasına katkı sağlamıştır. İlk olmasına rağmen çok büyük ilgi gören stantlarımızın geliştirilerek önümüzdeki yıllarda daha da güzel olması yönünde çalışmalar yapacağız’’ dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Festival Haberleri

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.