Özlem Ve Saygıyla Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

img_9736-2

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa yürüyüşünün 78. yıl dönümü olan 10 Kasım'da tüm Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de törenle anıldı. Anma programı 10 Kasım günü saat:08.55te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saat:09.05’te belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu ve göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Kaymakamlık, Belediye başkanlığı ve Garnizon komutanlığı tarafından sunulan çelenklerin sonrasında Yenişehir CHP İlçe Başkanlığı ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, önceden yaptıkları başvurular doğrultusunda Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular.

img-20161112-wa0000

Yenişehir CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. Yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi. Konuşmasında Cumhuriyet vurgusu yapan Sert, başta Cumhuriyet olmak üzere, Atatürk’ün bütün emanetlerinin korunacağını söyledi. “Bugün 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür” diyen Nejdet Sert, aydınlık bir Türkiye istediklerini ve bunun için aralıksız çalıştıklarını belirtti.

Anma Programı Koç Ortaokulu’nda Devam Etti

img_9787

Anma programı Atatürk Anıtı önündeki Çelenk sunma töreninden sonra saat 10.00’da Koç Ortaokulu Konferans Salonu’na sürdü. Burada Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırladığı program izlendi.

Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcıları Gülfidan Azaklı, Pınar Özkurt Tuna, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Merve Ağengin ile okul öğrencileri tarafından hazırlanan program, büyük bir beğeni ile izlendi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okunmasıyla başlayan program, Müdür Başyardımcısı Gülfidan Azaklı’nın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

Anma programının beğeni ile izlenen etkinliği ise “Aleykümesselam” adlı tiyatro oyunu oldu.

img_9796

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özlem Ve Saygıyla Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.