Pancar Üreticileri Dertli

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Şeker Fabrikaları Tarımsal Üretim Daire Başkanı Mesut Sönmezler, Yenişehir'de pancar yetiştiricileriyle bir araya geldi. Bu yıl Yenişehir ve İnegöllü yetiştiricilere verilen kotanın henüz doldurulamadığını belirten Sönmezler, 'Taleplerinizi dinleyip isteklerinizi yöneticilere iletmek için buradayız' dedi.

Yenişehir ve İnegöl için bu yıl 165 bin ton pancar kotası tahsis edilirken, bugüne kadar bu kotanın 95 bin tonunun doldurulabildiği belirtildi. Yetkililer, Yenişehir'de çiftçilerle buluşup sorunlarını dinledi. Pancar üreticileri, geçen yıl düşük polar gerekçisiyle yapılan kesintilerden şikayet etti ve aynı tarladan yüklenen kamyonlarda farklı polar değerlerinin çıkmasından duydukları rahatsızlıklarını dile getirdiler ve bu nedenle birçok üreticinin bu yıl pançar ekmeyi düşünmediğini söylediler.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde pancar ekicileriyle bir araya gelen Sönmezler, Yenişehir ve İnegöl'e bu yıl için 165 bin ton kota tahsis edildiğini, ancak bugüne kadar bu kotanın 95 bin tonunun doldurulabildiğini anlattı. Sönmezler, 'Sizlerden gelecek öneriler doğrultusunda pancar işlemeyi sürdürüyoruz. Sizin taleplerinizi alacağız. Kotayı aşmanız durumunda ürünü yine alacak ve ülke genelindeki başka fabrikalara göndereceğiz' dedi.

Şeker Fabrikaları Tarımsal Üretim Daire Başkanı Mesut Sönmezler çiftçilerle görüşüp sorunları dinlemek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, 'Yenişehir'de geçen yıl dekardan 10 ton verim alındı. Türkiye genelindeki dekar ortalaması ise 6 bin 93 kiloydu. Yani Yenişehir'de verim yüksekti, ancak polar düşüktü. Aldığımız bu talepleri yöneticilere ileteceğiz. Değerlendirmeyi onlar yapacaklar' diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Pancar Üreticileri Dertli
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.