Rüzgar Türbini yenilenecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akbıyık köyünde 2009 yılında köyün ve özel idarenin katkılarıyla kurulan ve yaklaşık 400 bin liraya mal olan rüzgar türbini, önceki ay, aşırı rüzgara dayanamadı ve pervaneleri koparak devre dışı kaldı. Uzun süre, orman arazisine kurulduğu gerekçesiyle çalıştırılmasına izin verilmeyen türbin, büyükşehir yasası kapsamındaki değişikliklerden sonra Yenişehir Belediyesi’nin mülkü haline gelmişti.

Geçen hafta, konuyu yerinde inceleyen Belediye Başkanı Süleyman çelik, lodos nedeniyle kanatları kırılan rüzgar türbininin faaliyete geçmesi için çalışmalara başlandığını belirtti.

Çelik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Akbıyık Mahallemizde bulunan rüzgâr türbininin yenilenerek onarımının yapılması için gerekli girişimlerin başlatıldığını söyledi. Çelik, Kurulu gücü saatte 50 KW, yıllık enerji üretimi 90.000 KW olan ve 20 metre boyundaki rüzgâr türbininin üretici firma tarafından sökülerek, 2015 yılı normlarına göre onarımının yapılıp yakın zamanda montajının gerçekleştirileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rüzgar Türbini yenilenecek

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.