Saygı Ve Özlemle Andık

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sonsuzluğa yürüyüşünün 79. yıl dönümü olan 10 Kasım'da tüm Türkiye’de olduğu gibi Yenişehir’de de törenle anıldı. Anma programı 10 Kasım günü saat:08.55te Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saat:09.05’te belediye sireni ve motorlu araçların klaksonları eşliğinde 2 dakika süreyle saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu ve göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.

Kaymakam Suat Seyitoğlu, yayınladığı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Mesajında; “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren, askeri dehası, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, evrensel düşünce yapısı ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli liderlerinden olan Mustafa Kemal Atatürk,  içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen milletinden aldığı güç ve destekle tarihin akışını değiştirerek, yaşadığı çağa damgasını vuran ve başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanan büyük bir devlet adamıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum.” Dedi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen resmi törenin ardından Yenişehir CHP İlçe Başkanlığı ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Yenişehir Şubesi, Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundular.

Yenişehir CHP İlçe Başkanı Nejdet Sert burada yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi. Konuşmasında Cumhuriyet vurgusu yapan Sert, başta Cumhuriyet olmak üzere, Atatürk’ün bütün emanetlerinin korunacağını söyledi. “Bugün 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür” diyen Nejdet Sert, aydınlık bir Türkiye istediklerini ve bunun için aralıksız çalıştıklarını belirtti.

Anma programı Atatürk Anıtı önündeki Çelenk sunma töreninden sonra saat 10.00’da Koç Ortaokulu Konferans Salonu’nda sürdü.

Burada, Yenişehir Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program büyük bir ilgiyle izlendi. Anma programı, saygı duruşunun ardında İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmanın ardından olduğu gölge oyunu niteliği taşıyan ‘Karanlıktan Aydınlığa’ adlı sunuyla sona erdi.  Gerek içeriği gerekse öğrencilerin performansıyla büyük ilgi çeken sunu, tüm izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan, Tarih öğretmeni Ersoy Akgün, Programı hazırlayan öğretmenler, Gülperi Şahin, Nurşen Çimen, Seval Koca ile Fatma Süeda Mahtav ve başarılı sunumlarıyla, gözleri yaşartan tüm öğrenciler, Kaymakam Suat Seyitoğlu tarafından tebrik edildi.

Tarih Öğretmeni Ersoy Akgün’ün Konuşması

Bugün ulusumuzu bağımsızlığa kavuşturup, bizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran adı ve eserleri ile sonsuza kadar yaşayacak olan Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümü. Onu rahmetle anıyoruz. 10 Kasımların, Mustafa Kemal’in 57 yıllık hayatını, mücadelesini, ulusumuza kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.

 Büyük ulusların tarihinde, o ulusun hatta Dünyanın kaderini değiştiren kahramanlar vardır. Onlar daha çok kriz zamanlarında ortaya çıkan, misyon sahibi büyük liderlerdir. İşte Mustafa Kemal de böyle bir liderdir. Dikkatli olarak bakıldığında görülecektir ki tarihin içinden kopup gelen bu liderin arkasında 20. Y.Y. tarihinin en önemli olaylarından birisi, batan bir cihan imparatorluğu ve doğan yeni bir devlet vardır. Mustafa Kemal Atatürk bu batış ve doğuş merhaleleri arasından ortaya çıkmıştır. Bir imparatorluğun enkazından modern bir toplum ve devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk büyük bir komutan, devlet adamı ve fikir insanı olarak hala içimizde yaşamaktadır.

Mustafa Kemal’in hayatı Şam’dan Bingazi’ye, Çanakkale’den Afyonkarahisar’a, savaşlarla yoğrulmuş bir ömürdür. Cepheden cepheye devrimden devrime süren bu ömür 10 Kasım 1938’de son bulmuştur. Mustafa Kemal gerçekçi bir insan olarak Mayıs 1926’da Hakimiyet- i Milliye gazetesine verdiği demecinde insanın faniliği, toplumun sürekliliği kuralının kendisi için de geçerli olduğunu hepimizin ezbere bildiği şu sözleriyle açıklamıştır: “ Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve milletimiz medeniyet yolunda tereddütsüz yürümeye devam edecektir”.Bu durumda bizlere düşen görev onu daha iyi anlamak ve onun prensiplerine sahip çıkmaktır.

Mustafa Kemal mensubu olduğu Türk milletini sonsuz bir aşkla sevmiş, milleti için her türlü zorluğa katlanmış ve kendini ona adamıştır. “Ben gerektiği zaman en büyük hediyem olarak Türk milletine canımı vereceğim” sözleri onun mensubu olduğu Türk milletini ne kadar çok sevdiğini göstermektedir.

Yalnız 10 Kasımlarda değil, her zaman Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler hatırlanmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile, düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, onların geliştirilerek sürdürülmesi ülkemizi Dünya’da hak ettiği konuma ulaştıracaktır.

Sevgili gençler Atatürk “Türk evladı ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kuvvet bulacaktır” diyerek Cumhuriyeti size emanet etmiştir. Yükünüz ağır, sorumluluğunuz büyük ancak unutmayınız ki “Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur”.

Büyük önder Atatürk, ebedi istirahatgahında rahat uyu. Çünkü bizler her koşulda aşılamış olduğun umut, inanç ve güven duygusuyla hareket edecek ve emanet bıraktığın Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacağız. Ruhun Şad olsun.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Saygı Ve Özlemle Andık
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.