Ticaret Borsası’nın genel kurulu 6 Şubat’ta

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir Ticaret Borsası, Meclis Asil ve Yedek üye seçimi İlçe Seçim Kurulu gözetiminde 06Şubat 2013 Çarşamba günü saat 10.00 ila 15.00 saatleri arasında borsa merkez binasında yapılacak.

Yönetim kurulu Başkanı Saim Bolaca imzasıyla yapılan açıklamada, Seçmen listelerinin (seçme-seçilme) 21OCAK2013 PAZARTESİ-22 OCAK SALI-23 OCAK 2013 ÇARŞAMBA günleri olmak üzere 3(üç) tam gün borsamızda askıya çıkartılacağı duyuruldu ve bu tarihlerde üyelerin listeleri kontrol etmeleri ve ilçe seçim kuruluna itiraz edebilecekleri duyuruldu.

Açıklamada şu hususlar da hatırlatıldı.

1-      Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin temsil ettikleri Tüzel Kişinin tescilli ana sözleşmeleri gereğince, Temsil ve bağlayıcı işlem yapma yetkisine sahip olduklarına dair 90GÜN içinde düzenlenmiş ve ilgili Ticaret Sicil Memurluğunca tasdik edilmiş bir belgeyi oy kullanma sırasında ibraz etmeleri gerekir.

2-      Listelerde ismi bulunmayan oy kullanamaz.

3-      Ticari ve sınai faaliyet dolayısıyla Gelir veya Kurumlar Vergisi mükellefi olmayanlar oy kullanamazlar.

4-      İçinde bulunan yıldan önceki son 2 yıldan itibaren adres ve durumları tespit edilemeyen Borsaya tabi mallar üzerinden Borsamıza tescilli alım -satımı bulunmayan üyeler oy kullanamaz.

5-      En az iki yıldır borsaya kayıtlı olmayan üyeler seçilemez.

6-      Gerçek kişiler ile Tüzel kişilerin gerçek kişi temsilcileri için seçim tarihinde 18 yaşını doldurmuş olanlar seçme ve seçilme hakkına sahiptir.

7-      Gerçek kişiler seçimlere bizzat iştirak ederler. Seçme ve seçilme haklarını vekaleten veya Ticari mümessil vasıtasıyla kullandıramazlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Borsası’nın genel kurulu 6 Şubat’ta

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.