TOKİ engel tanımıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir’de ikinci etabı tamamlanan TOKİ konutlarında engellilere ayrılması gereken %5’lik kontenjana uyulmaması engelli vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.  En son 168 konutlu 2. etabı tamamlanan ve 3. etabı da gündemde olan Yenişehir TOKİ konutlarında edinilen bilgiye göre engelli kontenjanı bulunmuyor.

Alt gelir grubu başvuru şartlarında, “Özürlü vatandaşlarımıza konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir” denirken, söz konusu kontenjana ait kura çekimi sadece engelli vatandaşların katılabileceği şekilde ayrıca düzenleniyor.

Yenişehirli bir engelli vatandaşın Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na yapmış olduğu bilgi edinme başvurusuna gelen yanıt şöyle:

İdaremiz tarafından yaptırılan ve kura yöntemiyle satışa sunulan projelerin bir bölümünde, belli miktarda konut engelli vatandaşlarımız için yapılmaktadır. Bu tür uygulamaların başvuru duyurularında, engelli vatandaşlar için ayrılan konut miktarı belirlenmektedir. Bu konutların kullanımı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olmakla beraber, fiyatları diğer konutların fiyatlarıyla aynıdır. Ödemelerde bir indirim söz konusu değildir. Engelli vatandaşlarımıza yapılan konutlar genel kura dışı bırakılmakta, engellilere ayrılan konut sayısından fazla başvuru olduğu takdirde engelliler arasında kura çekilerek hak sahipleri belirlenmektedir. Engelli kimlik belgesinin arka yüzünde özür oranı belirtilir. Bu oran en az %40 olmalıdır. Bu belge varsa arkalı önlü fotokopisi, bu belge yoksa tam teşekkülü devlet hastanesinden en az %40 oranında bedensel engelli olduğunu belgeleyen hastane heyet raporu geçerlidir. Bilgilerinize sunulur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TOKİ engel tanımıyor!

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.