Turizm Haftasında Tarihi Mekanlar Ziyaret Edildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tertip edilen programa Yenişehir Kaymakamımız Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Davut Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, ilçe protokolü, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

İlçemizin tanıtımının yapılarak ekonomimize katkı sağlaması amacıyla, ülkemizde ve ilçemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Turizm Haftası Programı bu yıl Saat Kulesi Meydanında yapılan bilgilendirme ve kortej yürüyüşü ile başladı. Osmanlı’nın ilk Başkenti Yenişehir’imizin tarihi mekanlarından Balibey (Çarşı) Camii, Süleymanpaşa Türbesi, Osmanlı’nın Kuruluş Hutbesinin okunduğu Kumluk Camii ziyaretleri ile devam eden programda daha sonra Şemaki Evi Müzesi ve Ethempaşa Konağı ziyaret edildi.

Turizm Haftası etkinliğinin ilk bölümü, Sinanpaşa Külliyesinde düzenlenen kokteyl programı ile son buldu. Belediye Başkanı Davut Aydın, turizm potansiyeli çok yüksek olan ilçemizin, Osmanlı’nın İlk Başkenti olduğunun, her platformda vurgulanmasının önemine değindiği konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Yenişehir, yeniden keşfedilip, tarihi dokuları eski ihtişamına kavuşacak, Tarım, sanayi ve ulaşım alanında ne kadar ön plandaysa tarih ve kültür turizmi anlamında da gerçekçi ve sağlam adımlar atarak adını duyuracaktır. Kıymetli Konuklar, İçinde bulunduğumuz Turizm Haftası sebebiyle, bugün sizlerle ilçemizdeki tarihi mekânların bir kısmını birlikte gezdik. Bundan sonra bize düşen bu değerleri korumak ve tarihi dokularını yüceltecek şekilde, onlara zarar vermeden turistik mekânlar haline getirip yeniden canlandırmaktır. Osmanlı’nın ilk başkenti, Yenişehir’imizin Kumluk Camiinden Balibey Camiine, Süleymanpaşa Türbesinden Sinanpaşa Külliyesine, Çarşı Hamamından, Nilüfer Hatun Hamamına, Yarhisar Şelalesinden Babasultan Tepesine kadar her bir değeri koruma altına alınıp, yeni dokunuşlarla hayat bulacaktır.

Bundan sonra ilçemiz, adına yakışır tarihi bir kent olarak, yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi haline gelecektir. Saygıdeğer Misafirler, Bu vesileyle Turizm Haftasının başta ilçemiz olmak üzere, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor, bugün, burada bulunan kıymetli misafirlerimizin, her birinin ilçemizin tanıtımında birer kültür ve turizm elçisi olduğunu biliyor ve sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Turizm Haftasında Tarihi Mekanlar Ziyaret Edildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.