Türkiye Üçüncüsü Yenişehirli Öğrenci Ödülünü Ankara’da Aldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

07112015ogr2İlhan Oğuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Hüseyin Cem Doğru, babası Yılmaz Doğru ve Okul Müdürü Mehmet Şahin ödül töreni için Ankara’ya davet edildi. İLESAM tarafından 5 yıldızlı otelde ağırlanan öğrenci, veli ve Okul Müdürü 30 Kasım 2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ali Atlıhan tarafından makamında ağırlanarak çeşitli ödüller verildi. Ayrıca Mesleki ve Teknik Eğitimi Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Şennur ÇETİN tarafından makamında ağırlandı.


07112015ogr

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, velileri ve öğretmenleri T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Telif Hakları Genel Müdürü Sayın Ali Atlıhan öğrencilerle sohbet etti, telif hakları ve korsan ile ilgili bilgiler verdi. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri 30 Kasım 2015 tarihinde Milli Eğitim Şura Salonu’nda gerçekleştirilen bir programla sahiplerini buldu. Program İLESAM Federasyon Temsilcisi ve Fotoğraf Sanatçısı Zeynel Yeşilay’ın hazırladığı Meslek Birliği’nin faaliyetleri ve korsan yayının zararlarını içeren bir multivizyon gösterisi ile başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Ali ATLIHAN ise gençlerin üzerine düşen görevin ülkemiz kültür üretimine katkı sağlamanın sorumluluğuyla daha çok çalışmak ve Türk kültürünü dünya tarihinde hak ettiği yere taşımak olduğuna vurgu yaparak projeyi hayata geçiren İLESAM’ı ve yarışmada derece alan öğrencileri kutladı.
Esere Saygılı, Korsana Karşıyız Ulusal Slogan ve Logo Yarışması plaketleri, katılım belgeleri, diz üstü bilgisayarları, tablet bilgisayarları, dijital fotoğraf makineleri, kitap setleri Telif Hakları Genel Müdürü Ali Atlıhan, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Ercan Şen Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şennur Çetin, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, İLESAM Genel Başkan Yardımcısı İlter Yeşilay, İLESAM Yönetim Kurulu üyelerinden Cemal Tuzcuoğulları ve Arif Bük, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan Yalçınkaya, tarafından öğrencilere verildi.
Yenişehirli öğrencinin babası Yılmaz Doğru, kendisinin sanayide esnaf olduğunu, kendisinin okuyamadığını ama oğlunun böyle bir başarı göstermesinin gurur kaynağı olduğunu belirterek çok büyük mutluluk ve onur yaşadığını dile getirdi.
Okul Müdürü Mehmet Şahin ise öğrencilerinin gösterdiği başarının çok büyük bir başarı olduğunu, yarışmaya toplam 10.000 civarında katılımın olduğunu, 10.000 eser arasından üçüncü olması nedeniyle gurur duyduklarını dile getirerek, bu başarının diğer öğrencilerimizin de motivasyonunu ve okula ve derslere karşı ilgisini artırdığını belirtti ve “Türkiye üçüncüsü olan öğrencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.” Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye Üçüncüsü Yenişehirli Öğrenci Ödülünü Ankara’da Aldı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.