Vekil Demiröz Meraları Sordu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vekil Demiröz sordu Bakan Eker Açıkladı,

Karaköy Ve Karacaali Meraları Korunacak

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı 2015 Mali Yılı Bütçe Tasarısının görüşülmesi sırasında Bakan Mehmet Mehdi Eker’e Yenişehir Oto test Merkezi ile Karaköy ve Karacaali’de vasfı değiştirilen 2 bin dönüm mera arazisi alanlarını sordu.

Ototest merkezi nedeniyle birinci sınıf tarım arazilerine kıyımlar olduğunu belirten Demiröz,  bu tarım arazilerine sahip çıkmayı düşünüyor musunuz? Diye sordu. Demiröz ayrıca, Ototest merkezi yapmak amacıyla, Karaköy ve Karacaali’de vasfı değiştirilen 2 bin dönüm mera arazisi alanları ne olacak? Dedi.

Bakan Eker’in verdiği yazılı cevaplar şöyle:

Cevap 1– 2005 yılında çıkarılan 5403 sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu” İle tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına engel olacak tedbirler getirilmiştir. Söz konusu Kanun’un 13 üncü maddesinde belirtilen istisnalar haricinde mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ile sulu tarım arazilerinin tarımsal üretim amacı dışında kullanılmasına izin verilmemektedir.

Bakanlığımızca, tarım arazilerimizin korunmasına yönelik Arazi Kullanım Planları hazırlanmakta, ilgili kurumlarla işbirliği içinde ulaşım, konut, enerji, sulama vb. yatırımların mümkün olduğunca bu tarım alanlarının dışında uygun alanlara yönlendirilmesi sağlanmaktadır. Ayrıca, Büyük Ovalatın Belirlenmesi çalışmaları yürütülmekte olup, bu çalışma ile verimli tarım alanlarının korunması amaçlanmaktadır.

Cevap 2- Türk Standartları Enstitüsü tarafından 22.09.2014 tarihinde Karaköy ve Karacaali’de yapılması planlanan yatırımdan vazgeçildiği bildirilmiştir. Komi İl Mera Komisyonunun 25.09.2014 tarihli toplantısında görüşülmüş olup, mera parsellerinin mera Özel siciline yeniden kaydedilmesine karar verilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Vekil Demiröz Meraları Sordu

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.