Yeni Hastanenin Kapsamı Genişletildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

234

Bursa Karayolu üzerinde, Sağlık Bakanlığına tahsisi yapılan, 15.600 m² arsa üzerinde projeleri hazırlanarak kamuoyuyla paylaşılan, 16.500 m² inşaat alanlı hastane projesinin kapsamı genişletildi.

İlçemiz taleplerini karşılamada yetersiz kalacağı düşüncesiyle, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapılan görüşmelerin sonucunda tekraren hazırlanan, 75 yataklı, 19.705 m² inşaat alanlı ve ilçemizin özlemini çektiği, yeni Devlet Hastanesi, kapsamı genişletilerek hazırlanan projesi onaylandı. Tüm bu çalışmalar neticesinde de Yenişehir Devlet Hastanesi yapım işi, İhale Servisine inerek 19 Eylül 2016 tarihli ihale günü de alınmış oldu.

İlçemize uzun yıllar hizmet etmesi planlanan, Yenişehir Devlet Hastanesi projesindeki teknik detaylar dikkat çekiyor.

Belediye Başkanı Süleyman Çelik, konu ile ilgili olarak, kapsamı genişletilmiş projedeki Yenişehir Devlet Hastanesinin, toplam 75 yataklı ve 19.705 m² kapalı alana kurulacağını bildirdi. Yenişehir Devlet Hastanesinin, ihtiyaç duyulduğunda tek kişilik odalarının çift kişiliğe dönüştürülebilecek şekilde projesinin planlandığını ifade eden Başkan Çelik, “Hastanemiz aynı zamanda yoğun bakım üniteleri ve müşade odalarında bulunan yataklar da dahil edildiğinde daha fazla kapasiteyle hizmet edebilecek donanıma sahiptir” dedi.

Yeni yapılacak olan Yenişehir Devlet Hastanesine, Kadın Doğum, Dahiliye, Genel Cerrahi, Üroloji, Çocuk Hastalıkları, KBB, Göz, Ortopedi, FTR, Nöroloji, Kardiyoloji, Dermatoloji, Psikiyatr, Göğüs Hastalıkları, Alerji Poliklinikleri ile toplamda 27 adet poliklinik yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 6 adet Diş Polikliniğinin yanı sıra, 3+ 1 Adet Sezeryan+ 1 Adet Lokal olmak üzere toplamda 5 ameliyathane ile vatandaşlarımıza son teknoloji ile hizmet verileceğini sözlerine ekledi. Çelik, Radyoloji, Hemodiyaliz, Yanık Üniteleri ile Doğumhaneler ve Laboratuarların da halkımızın modern ve hızlı bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi ilkesi göz önünde bulundurularak planlandığını söyledi.

Başkan Çelik, Yenişehir Devlet Hastanesi ile ilgili konuşmasında son olarak, başta Sayın Başbakanımız Binali YILDIRIM olmak üzere, 64. Hükümetimizde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU’na, şuan 65. Hükümetimizin Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ ve personeline, AK Parti Bursa Milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki yetkililer ile projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm teknik personele teşekkür etti.

 

    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni Hastanenin Kapsamı Genişletildi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.