Yenişehir 10 Kasım’da Ata’sını Andı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. Ölüm yıl dönümü nedeniyle Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan anma programı Sehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Dr. Salih Erol yaptı. Erol konuşmasında özetle şunları kaydetti

Büyük insanlar, toprağa derinlemesine kök salan ulu çınarlara benzerler; önce bedenleri ve icraatlarıyla yaşarlar; öldükten sonra ise fikirleri yaşamaya devam eder.

Milli Mücadelemizin başkomutanı; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, seksen beş yıl önce bugün bu saatlerde aramızdan ayrıldı. O, daha ölmeden on iki yıl önce, 1926’da, büyük bir sükûnet ve inançla şöyle demiştir: “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”.

Biz biliyoruz ki, eser bırakmadan gidenler ölür ancak; ardından eser bırakanlar ise insanlığın zihin ve gönüllerinde yaşamaya devam ederler. Atatürk, büyük eserler bırakan müstesna bir liderdir. Ülkesini seven; milletine bağlı her Türkün kalbinde Atatürk sevgisi daima özel bir yer tutmaktadır. Çünkü onun bize bıraktığı en büyük eser, şu an üzerinde yaşadığımız ve geçenlerde 100. yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir.

Atatürk: “Cumhuriyeti biz kurduk; onu yaşatacak olan sizlersiniz” demiş ve bilhassa Türk gençliğinden ümitli olduğunu her fırsatta dile getirmiştir.

Mustafa Kemal halktan biri olarak doğmuş;  Atatürk soyadını vatan ve millet uğrunda yaptığı icraatlarıyla, sonuna kadar hak ederek bizzat Türk Milletinden almıştır. Eseri cumhuriyet; karakteri tam bağımsızlık olan büyük insanı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."

Anma programı, Şiirlerin okunması ve oratoryonun ardından Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ‘Yolundayız’ Sunumu ile devam etti.

Yarışmalarda 1'inci seçilen öğrencilerin kompozisyon ve şiirlerinin okunduğu program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen yarışmaların ödül töreniyle sona erdi.

Etkinliklere Kaymakam Mustafa Güney, İlçe Garnizon Komutanı Hava Uçak Bakım Albay İbrahim Feyzi Büğdüz ve Belediye Başkanı Davut Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kurt, Milli Eğitim Müdürü Musa Ayaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir 10 Kasım’da Ata’sını Andı
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.