Yenişehir MHP 500 Günü Değerlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MHP Yenişehir İlçe teşkilatı, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında Yenişehir Belediyesi’nin 500 gününü değerlendirdi. Toplantıya ilçe Başkan yönetim kurulu üyeleri ile Belediye meclis üyeleri katıldı.

İlçe Başkanı Nihat Doğan’ın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yenişehir Belediyesi’nin 500 gününün değerlendirildiği açıklamayı Milliyetçi Hareket Partisi Yenişehir Meclisi Grup Sözcüsü Ercan Özel yaptı.

MHP İlçe Başkanı Nihat Doğan, toplantının yapılma amacının Yenişehir’in 5000 gününü basınımız aracılığı ile Yenişehir kamuoyu ile paylaşmak olduğunu söyledi ve bu süre içinde Yenişehir’e bir tek çivi çakılmadığını ifade etti.

İnsanların, Yenişehir’in tozundan, çamurundan şikayet etmekten bıktığını ifade eden Doğan, “500 günün sonunda yaptığımız değerlendirmeden çıkan sonuç, koskoca bir ”Hiç” ten ibaret” dedi. Kendilerinin ve meclis grubunun çabalarını anlatan Doğan, bu çabalarının her zaman yeterli olmadığını, gerek basınının gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin bu mücadeleye destek vermeleri gerektiğini söyledi. Yerel ve genel iktidarın, Büyükşehir belediyesinin aynı siyasi düşüncenin elinde olmasına rağmen Yenişehir’in hizmet alamadığını altını çizen Doğan, diğer ilçelerin hizmet alma noktasında Yenişehir’in önünde yer aldığını ifade etti. Amaç Yenişehir’e hizmet olduğunda bir araya gelinmesi gerektiğini, birlikte hareket edilmesin gerektiğinin önemine değinen Doğan, bunun başarılması gerektiğini anlattı.

 

MHP Yenişehir Belediye Meclis grubu olarak 500 günlük sürede yapılan çalışmaların anlatıldığı ve Yenişehir Belediyesi tarafından yapılamayan işlerin sıralandığı basın açıklamasını Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Ercan Özel okudu.

500 günlük değerlendirmeyi bütün yönleriyle başlıklar halinde yapılan açıklama şöyle:

Vatandaş Suni Gündemlerle Meşgul Edildi

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından ilçemiz bugün itibari ile yeni bir Yerel Yönetim le 500 günü tamamlamış bulunmaktadır.

Gönül isterdi ki çok güzel bir tablo ile ilçemizde ki ilk 500 günü değerlendirelim. Ama üzülerek ifade etmek istiyorum ki geride bıraktığımız 500 gün Yenişehirli hemşerilerimiz de tarifi imkansız bir yara bırakmıştır.

İlçemizde sorunların bir bir çözüm bulacağını düşünen halkımız, geriye dönüp baktığında sorunların sıkıntıların üzerini örten gündem değiştiren, vatandaşların yıllardır uğraştığı sıkıntıları halının altına süpürerek, görmezden gelerek, sorunların büyüyerek geleceğe taşınmasına vesile olan bir yönetimle karşı karşıya kalmıştır. Vatandaş suni gündemlerle meşgul edilmiş Yenişehir kamuoyu sürekli oyalanmıştır. Elbette ki 500 gün boyunca gündeme getirdiğimiz konular verdiğimiz önergeler Yenişehir’de yaşayan yaşamaya çalışan vatandaşlarımızın refahı onların mutluluğu içindi. Ama gördük ki ilçemiz için yapmaya çalıştığımız katkılar vizyonsuz ve ne yaptığını bilmeyen yöneticiler tarafından heba olup gitmiştir.

Yenişehir’de Hayat Toz Pembe Değil

Bizim bu sıkıntıları gündeme getirme de ki amacımız; halkın yaşadığı bu son derece elim ve trajik duruma gözlerini kapamış, yapılan şikayetlere kulaklarını tıkamış AK Partili yöneticilere bir kez daha göstermektir. Yenişehir’de emin olun ki yaşam, sizin çizdiğiniz tablo gibi toz pembe değildir. Tüm gayret etmemize rağmen ilçemizin merkezinde son 500 günde olumlu bir tek gelişme ve halkın yararına olan tek bir düzenleme görememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.

İlçemiz İçin Talihsiz Bir Dönem Yaşanıyor

Şuan ilçemiz, eski siyasetçiler ve yaşı kemale ermiş Yenişehir’e yön veren akil insanlarla yaptığımız görüşmeler sonucunda son 30 yılın en kötü yönetimi ile karşı karşıya bulunduğumuz gerçeğini açıkca ortaya koymaktadır. Son on yedi ayda ilçemizde yaşanan ve adeta krizi andıran birçok olay halkımıza yeter artık dedirtmiş ve sabır taşlarının çatlamasına vesile olmuştur.

Yerel seçimin hemen sonrasında AKP yönetiminin: “kanalizasyon alt yapısı için kazılara başlayacağız 10 farklı ekiple bu işe girip 2014 Aralık ayında altyapı yı bitireceğiz”. Dediklerinde, sadece bizler değil, tüm Yenişehir bu söylemlere oldukça şaşırdı. Çünkü geçen dönem ki AKP li yönetim daha 1 yıl öncesinde “Yenişehir’e ve Yenişehir halkına müjdeler olsun. Yenişehir in bundan sonra 60 yıl boyunca altyapıya ihtiyacı olmayacak. AK Kadrolar bunları tamamladı ve başardı”. Demişti. Şimdi yapılan alt yapı çalışmaları ise bize iki şeyi gösteriyor.

Ya Yüklenici firmalar ve müteahhitlere Yenişehir’in alt yapısı yapıldığı halde tekrar yaptırılıp para kazandırılıyor. Ya da geçen dönem ki AKP li yönetim 60 yıl boyunca artık Yenişehir’de alt yapı sıkıntısı yaşanmayacak diyerek on binlerce insana, hatta bunu ulusal basına taşıyarak 81 milyon Türkiye’ye yalan söylemiştir. Halkımızın gözlerine baka baka onlarla alay etmiştir. Takdir değerli Yenişehirli vatandaşlarımızındır.

Yenişehir’in İsmi: “Yazın Tozşehir, Kışın İse Çamurşehir Oldu”

Alt yapı çalışmaları başlarken meclis’te yaptığımız görüşmelerde ilçemizin 5-6 parçaya bölünmesini ve yüklenici firmanın tespit edilen o bölgelere teker teker girmesi gerektiğini o bölgeyi bitirince diğerlerine geçmesinin daha sağlıklı ve hızlı olacağını defalarca iletmemize rağmen AKP li yönetim bildiğini yapmış şehir yaşanmaz hale gelmiş ve kanalizasyon altyapısı aradan gecen 500 günde hala bitirilememiştir. Bunun yanında taşeron firmaların acemiliğinden ve kontrol den sorumlu olan ilçe belediyesinin yeterli denetlemeyi yapmamasından dolayı birçok yerde yağmursuyu kolektörleri kırılmış ve kullanılamaz hale gelmiştir. Sonuçta hiç hesapta olmayan hiç konuşulmayan yağmur suyu alt yapı çalışması yapılmasına gerek duyulmuştur.

Yapılan bu hatalı işlemler ve kararlar sonrasında ise hala devam eden ve 2 yıl boyunca da devam edecek sorunlar yumağına dönüşmüş bir altyapı muamması ile karşı karşıyayız.

Teşekkürün En Büyüğünü Halkımız Hak Ediyor

Yazın tozdan açılamayan pencereler, kışın ise çamurdan yürünemeyen yollar ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın makus talihi olmaya son 10 yıldır devam ediyor ve daha da edecek gibi gözüküyor. Yenişehir’de vatandaşların araçlarında oluşan hasar ilçemizin ekonomisine büyük darbe vurmuştur. Diğer ilçelerde ki insanlar Yenişehir’den 2. el araç almaktan imtina eder hale gelmişlerdir. Kadınlarımız evlerinde tozdan dolayı pencerelerini açamamakta, kıyafetlerini balkonlarında kurutamamaktadır. Annelerimiz tozdan dolayı yavrularını dışarıya çıkaramamaktadır.  Çekinmese birçok insan Yenişehir’de maske ile dolaşacak hale gelmiştir. Bir uzman doktorun geçen ay Yenişehir ile ilgili yaptığı bir tespitte ise “Bu yere serilen beyaz taş malzemesinin tozları insanlar nefes alıp verdikçe onların ciğerlerine yapışıyor. Eğer Yenişehir bu şekilde devam ederse 2 yıl sonra ilçede astım rahatsızlıklarında müthiş bir artış olacaktır. Hele bu yeni gelişen çocuklarımızda daha büyük bir sorun oluşturacaktır.” Burada en büyük teşekkürü göstermiş oldukları sabırdan dolayı Yenişehir halkı hak ediyor.

Dökülen Gözyaşlarını Allaha Havale Ediyoruz.

2015 yılına ilçemiz oldukça sıkıntılı girdi. Hastanelere ateş, kusma ve karın ağrısı ile akın eden yüzlerce insan bir anda ne olduğunu şaşırdı. Doktorlar hastalara yapmış olduğu tahliller ve belirtiler sonrasında şebeke suyundan kaynaklandığını ve dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundular. Bizlerde görevimiz gereği halkı bu konuda uyardık. Bu salgın devam ederken belediye yöneticilerinden “Yenişehir içme suyu sağlığa zararlı değil rahatlıkla içilebilir” diye açıklamalar geldi ve siz Basın Mensupları da belediye yöneticilerine güvenerek “Yenişehir içme suyu sağlıklıdır içilebilir” diyerek bunu haber yaptınız sütunlarınıza taşıdınız. Ama maalesef sizlerde yanlış yönlendirildiniz, farkında olmadan sizlerde büyük bir yanlışa imza attınız. Bizler Milliyetçi hareket Partisi olarak araştırmamızı derinleştirdik. Sonucunda ise Yenişehir içme suyunun sağlığa zararlı ve mikroplu olduğunu resmi belge ve raporla tescil ettik. Bu raporu Belediye Meclisinde göstermemize ve halkı bu konuda uyarmanız gerekiyor dememize rağmen Belediye yöneticileri bir kez daha suyun insan sağlığına Zararlı olmadığına dair açıklama yaptılar.

Olay ciddi boyuta ulaştığında Yenişehir den onlarca ambulans hastalarımızı Bursa’da ki hastanelerin yoğun bakımlarına taşımaya başlayınca buna daha fazla tahammül edemedik. Ve olayı ulusal boyuta taşıdık. MHP İlçe Başkanımız Sayın Nihat Doğan’ın Yenişehir Devlet Hastanesinden görüntülü olarak yaptığı açıklama hemen o akşam tüm ulusal kanalların ana haber bültenlerinde ciddi bir şekilde ele alındı. O dakikaya kadar sesleri çıkmayan Sağlık Bakanlığı ve BUSKİ yetkilileri hemen birkaç saat sonra Yenişehir Devlet Hastanesinde akın ederek hastaları ziyaret ettiler. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek için inceleme başlattık dediler. BUSKİ’nin birkaç hafta yaptığı incelemeler ve tahliller sonucunda ise su depolarında ve ishale hatlarında sıkıntılar olduğu tespit edildi ve hemen bunların yapımına başlandı. Eğer MHP kadroları bu konunun üzerine gitmeseydi Allah göstermesin bu mikroplu suyu içen böbrek rahatsızlığı olan yaşlı insanlarımızdan belki birkaç kişi şuan aramızda olmayacaktı.

Bu elim olayda en büyük tesellimiz can kaybı yaşanmamasıdır. Sıkıntıyı bile bile o dönemde, insan sağlığına zararlı mikroplu suyu, “sağlığa zararlı değil içebilirsiniz” diye yönlendiren, vatandaşlarımızın hastanelere akın etmesini sağlayan ve yavruları için annelerin akıttığı gözyaşlarına sebep olan Belediye yöneticilerini Allaha havale ediyoruz.

Gövdemizi Taşın Altına Koymaya Hazırız

Birkaç ay önce Büyükşehir Belediyesinin Sinanpaşa Külliyesi’nde ki sözde restorasyon çalışmaları kapsamında sağlam olan 5 asırlık tarihi duvarın kamyon giriş çıkışı için yıkılması sonucunda devreye giren, bu yapılan yanlışa dur diyen yine Yenişehir Belediyesi yöneticileri değildi. Aksine Belediye yöneticileri yapılan yanlışa gözlerini kapadılar, söylemlere kulaklarını tıkadılar. Belki de tamamen yıkılması planlanıyordu onu bekliyorlardı. Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak adına sorumluluk bilinci ile devreye yine Milliyetçi Hareket Partisi kadroları girdi. Yapmış olduğumuz araştırmalar sonrasında Büyükşehir Belediyesinin restorasyon adı altında Sinanpaşa Külliyesi’nde tam bir yağma yaptığı ortaya çıktı. Konuyu ulusal basına taşıdığımızda, Sinanpaşa Külliyesi’nde yapılan usulsüz yıkım ana haberlere konu olduğunda ise artık Büyükşehir için çok geçti. Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı hemen bir gün sonrası ilçemizde bir inceleme başlattı ve Milliyetçi Hareket Partisinin dediği çıktı. Bakanlığın hazırlamış olduğu raporda Sinanpaşa Külliyesi’nde Büyükşehir Belediyesi tescilli yapıyı yıkmış ve anıtlar kurulunun projesine aykırı hareket etmişti. Sonuçta ne mi oldu? Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma açtı. Müjdeler olsun ki Sinanpaşa Külliyesi yıkılmaktan, yağmalanmaktan kurtuldu. Şimdi ise soruşturma sonrasında aslına uygun olarak restorasyonu yapılacak.

Bu süreçte Yenişehir’in bu kültürel mirasını korumak için bir tek adım bile atmayan bir tek açıklama bile yapmayan Belediye yöneticilerini halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Bizler kendisini Yenişehir’e adamış Milliyetçi Hareket Partisi kadroları olarak bırakın elimizi, Yenişehir için gövdemizi her zaman taşın altına koymaya hazırız. Herkes şunu çok iyi bilsin ki hiçbir zaman hiçbir tehdide de boyun eğmeyeceğiz.

Muhalefetin gereği, yapılan güzel işler ve projelere destek vermek, yapılan yanlış ve hatalı işlerde de uyarmak, doğruyu göstermek ve çözüm önerisi getirmektir. Geçtiğimiz 500 gün boyunca bizler bunu fazlasıyla yaptık. Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclislerinde ilçemizin menfaati toplumun refahı için birçok önerge verdik. Ama maalesef önergelerimizin birçoğu sumen altı yapıldı. Dikkate alınmadı ve Yenişehir halkı mağdur edildi.

Bugüne Kadar Verdiğimiz Önergeler Ve Sonuçları

*İlk önergemizi sizlerinde yakından takip ettiği üzere ikinci meclis toplantımızda verdik. İlçemizde Biber Şenliklerinin eskisi gibi tekrar düzenlenmesini ve bunun geleneksel olarak yapılmasını önerdik. Sonuçta geçtiğimiz yıl Biber Şenliği düzenlendi. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür etmek istiyoruz.

*Daha sonra ilçe Belediye Meclisinde gündeme, ilçemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan mobese sistemini getirdik. Kurulması ile ilgili önerge verdik. İlçe Belediyesi tarafından olumlu cevap alamayınca aynı önergeyi Büyükşehir Meclisine de verdik. Büyükşehir’den maddi olarak destek istedik. Sonuçta Büyükşehir Plan-Bütçe Komisyonunda alınan karar gereği mobese projesi ne onay çıktı ve Büyükşehir’den 400 bin TL destek aldık. Şuan çalışmalar ilçemizde devam ediyor.

*Halkımız tarafından gelen şikayetler sonrasında YESAŞ’ın mali yapısı ile ilgili bir önergemiz oldu. Gelen raporları incelediğimizde YESAŞ’ın son 5 yılda yüz binlerce TL zarara uğratılmış olduğunu müşahede ettik. Bu konuda yetkilileri uyardık.

*İlçemizde bulunan ve oldukça önemli bir öneme sahip olan Biber Pazarı ile ilgili bir önerge verdik. Seçim beyannamenizde burayı geliştirecektiniz. Hala aynı durumda ne planlıyoruz dediğimizde sabredin olacak diyerek aynı oyalama taktikleri ile karşılaştık.

*Bir diğer önergemiz ise Kozdere yolunda yıkılan düğün salonu ile ilgili oldu. “İlçemizde yaşayan dar gelirli vatandaşlarımızın kullandığı düğün salonu nu yıktınız sosyal belediyecilik gereği bu vatandaşlarımız için muhakkak bir yer planlamışsınızdır”. Dediğimizde “Yılmaz Mahallesi Şeref Sokak ta Belediyemize ait bir düğün salonu yaptık dar gelirli vatandaşlarımız orayı kullanabilir” diye. İlginç bir cevap aldık. Ki Yılmaz mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız ise orasının kendileri için yapıldığını ve buna müsaade etmeyeceklerini bizlere ifade ettiler.

*Bir diğer önergemiz en küçük dağ ilçesinde bile olan ve ilçemizde bulunmayan kapalı Pazar yeri projesi idi. Pazarcı esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda konuyu meclis gündemine getirdik. Talebimiz doğrultusunda bir proje çizildi. Sunumlar yapıldı ama hala bir arpa boyu bile yol kat edilemedi. Halk ve pazarcılarımız bu konuda büyük bir beklenti içerisinde.

*Bir diğer önemli gördüğümüz ve meclise önerge verdiğimiz konu son yıllarda ilçemizde hızlı bir şekilde artan uyuşturucu maddeler ile mücadele konusunda ki önergemizdi. Bu konuda bir komisyon kurulmasını çocuklarımızın bu illetten kurtulmaları, yeni başlayacakların önüne geçilmesi için çalışmalar yapılmasını istedik. Ama maalesef belediye başkanı bu konuda biz ve emniyet çalışma yapıyor diyerek önergeyi oylamaya bile sunmadan konuyu geçiştirdi. Diğer ilçe belediye meclislerinde bu konuda komisyonlar kurulmuş ve ciddi önemli çalışmalar yapılıyorken Yenişehir Belediyesi ‘nin bu önergeye kayıtsız kalmasını anlayamadık. Bizler ilçemizde uyuşturucu maddeye her yeni başlayan gencimizin sorumlusunu ilçe belediyesi olarak görüyoruz.

*İlçemizde şebeke suyundan dolayı yaşanan salgın rahatsızlıkların incelenmesi için verdiğimiz önerge sonucunda ise Belediyemizin uhdesinde olan bir konu değil, bu konuda “önlemlerin alınması BUSKİ ve İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezince sağlanmaktadır.” diyerek ilginç bir cevap vermiştir. Ama suyun içilebilir olduğu konusunda uyarı ilçe belediyemiz tarafından yapılmıştır.

*Önemli olarak gördüğümüz bir diğer önergemiz ise Ayçiçeği üreticilerimiz içindi. Yerel Seçimlerin hemen sonrasında görkemli bir törenle açılışı yapılan Yolören’de ki ayçiçeği kurutma tesislerinin ilçemiz için yeterli gelmediğini Akçapınar ve Köprühisar bölgelerine de iki ayrı tesis yapılmasını ve üreticilerin bir nebze de olsa rahatlatılmasını önerdik. İlçe belediyesine verdiğimiz önerge yine sumen altı edildi. Yapacağız deyip geçiştirildi. Birkaç ay sonra aynı önergeyi bu sefer Büyükşehir Meclisine verdik. Büyükşehir Meclisinde hızla değerlendirilen ve Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilen önergemize cevap gecikmedi. Birkaç hafta sonra komisyon İnegöl ve Bilecik yolu bölgelerinde ki köylerimizin ortak kullanacağı iki ayrı yer tespiti için ilçemize gelmek için ilgili kişileri aradı. Belediye başkanının tamam hemen bir çalışma yapıyoruz demesine rağmen ilgili Belediye Yöneticisi (birçok uygun yer olduğu halde) “şuan için herhangi bir yerimiz yok biz çalışma yapmadık. O bölgede yeni yollar yapıyoruz üretici o yollarda kurutur ürününü” diyerek. Bursa’dan Yenişehir’e kadar gelen meclis üyelerinden oluşan Tarım ve Hayvancılık komisyonunu geri göndermiştir. Bu Yenişehir’e gelecek olan yatırımın önüne engel koymaktır. Üreticileri hiçe saymaktır. Ki nitekim bu günlerde ayçiçeği üreticileri için harman vaktidir. Üretici ürünlerini kurutmaya yer bulamamaktadır. Bunun tek sorumlusu ise küçük düşünen Belediye yönetimidir.

*Orhaniye Mahallemizden gelen talep üzerine Çanakkale savaşının en önemli kahramanlarından ilçemizin gurur kaynağı Müstecip Onbaşı’nın da metfun bulunduğu her yıl anma törenlerinin çamur içinde yapıldığı Orhaniye Mezarlığının önüne parke taşı düzenlemesi yapılmasını ve Orhaniye Meydanına küçük bir Müstecip Onbaşı anıtı yapılmasını talep ettik. Bize olumlu yanıt veren belediyenin bugüne kadar en küçük bir çalışma bile yapmamasını biz ve Orhaniyeliler üzülerek izledik.

Önemli olduğunu düşündüğümüz bir diğer konu ise daha iki yıl öncesinde eski para ile trilyonlarca lira harcanarak çarşı merkezine döşenen taşlarla ilgili idi. Belediye Başkanına yapılan kanalizasyon alt yapısı kapsamında bu taşların akıbetini sorduğumuzda maalesef bu taşları kaldırmak zorundayız dediklerinde bizlerde Milliyetçi Hareket Partisi meclis grubu olarak halkımızın ve o bölgemizde ticaret yapan esnafımızın göstermiş olduğu yoğun tepki karşısında bir önerge verdik. Önergemizde daha birkaç yıl öncesinde alt yapı çalışması yapılacağı bile bile yapılan trilyonlarca lira masrafın niçin yapıldığı, bu konuda gerekirse teknik danışmanlar ve uzmanlar tutularak konunun araştırılmasını kamu zararı söz konusu ise bunun tespit edilmesini ve sorumluları ile ilgili yasal işlem yapılması konusunda bir araştırma komisyonu kurulmasını talep ettik. Bu bedavaya giden trilyonlarca paranın Yenişehir’in ekonomisine zarar olduğunu ve bu paranın hepimizin cebinden çıktığını, kul hakkı olduğunu, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu ifade ettik. Sonuçta ne mi oldu? Verdiğimiz önerge Belediye Başkanının kararı ve AKP li meclis üyelerinin oyuyla reddedildi. Böylelikle büyük bir sorumluluğun altına imza attılar.  Tüyü bitmemiş yetimin hakkını aldılar kul hakkı yediler.

Ve maalesef özel görüşmelerimizde ise “siyaset bu ne yapabiliriz ki” söylemleri ile karşı karşıya kaldık. Bizler doğru bildiğimizi söylüyoruz. Takdir Yüce Yaradanın’dır.

*Engellilerimizi de unutmadık elbette. Onların özel insanlar olduğunu her gittiğimiz platform da zaten dile getiriyorduk. Belediye tarafından engellilerimize bir dernek yeri tahsis edilmesini ve engelliler ile ilgili meclisimizde bir komisyon kurulmasına yönelik bir önerge verdik. Komisyon kuruldu görev yapıyor. Dernek merkezi tahsis edilmesi ile ilgili de takibimiz devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bu da netleşecek.

*Yerel seçim döneminde başta Subaşı olmak üzere Terziler, Çelebiköy, Söylemiş, Yolören ve daha ismini sayamadığımız birçok mahallemize halı saha sözü verilmişti. Bunlar için de önergemizi verdik. Sadece Yenişehir Meclisimize değil, Büyükşehir’e de sonuç ta sıfır a sıfır elde var sıfır. Hatta ilçe belediyemize Terziler mahallemizde ki atıl semt sahası için taslak proje çizerek ayrı bir önerge bile sunduk. Sonuçta yine halkımız adına büyük bir hüsran tabii ki..

*İlçemizde avcılık ve atıcılık sporu ile meşgul olan vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Atış Poligonu ve Trap Tesisi yapılmasını önerge ile istedik. Hala bir çalışma yapılmadığını gördükçe ilçemiz adına büyük bir üzüntü duyuyoruz.

*Yenigün Mahallemizde yeni yapılan kız kuran kursunun bulunduğu sultan sokak ta ki altyapı sıkıntısı yine gündemimizdeydi. Yağmursuyu ve kanalizasyon altyapı giderinin olmadığı sokakta öğrencilerimiz özellikle sonbahar ve kış aylarında çamur ve suyun içerisinden geçerek Kuran Kursuna girmek zorunda kalıyorlardı. Burada ki altyapı çalışmalarının öne alınmasını bir önerge ile talep ettik. Bizlere olumlu yanıt verilmesine rağmen geçen bu kadar sürede maalesef bu çalışma yine yapılamadı. Öğrencilerimiz ve misafirlerimiz belediye tarafından mağdur edildi.

*Karamca Mahallemizde bulunan ve birçok kişinin ismini dahi bilmediği Mihal Kuyusu ve Kutlu Baba Şehitliği’ni meclis gündemine taşıdık. Verdiğimiz önergede bu tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkarılmasını ve topluma kazandırılmasını istedik. Ne mi oldu? Ne olacağını bekliyordunuz ki! Yine bin bir türlü bahanelerle ve oyalama taktikleri ile yine bir şey yapılmadı.

*Yerel seçimlerin hemen sonrasında verdiğimiz en önemli önergelerimizden biri Boğazköy Barajı ile ilgili idi. 1992 yılında başlanan ve bitince 25 köyün ve Yenişehir in en verimli arazilerinin sulanacağı barajdaki kirlilik ve balık ölümlerini Büyükşehir Meclisinde gündeme getirdik. Aynı görüşmeleri Yenişehir meclisinde de yaptık.

*Büyükşehir meclisi konuyu Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale etti. Komisyonun yerinde incelemeleri ve araştırmaları sonucunda ise kapsamlı bir rapor yayınlandı. Raporda İnegöl deki sanayi bölgelerinin kesinlikle atıklarını arıtma tesisine yönlendirmeleri yeni yapılan Mobilya organize sanayi bölgesinin atık su giderlerinin BUSKİ kolektörlerine bağlanması gerektiği, aksi takdirde ciddi sıkıntılar yaşanacağı dile getirildi. Ama maalesef bu güne kadar ilçe belediyesi yetkilileri tarafından İnegöl ile ilgili bu konuda tek bir açıklama bile yapılmaması bu konuda bir çalışma bile başlatılmaması bizleri hayrete düşürdü. Bir yıl sonra kimyasal oranları yüksek o su Yenişehir ovasına komple verilecek. Topraklarımız ve ürünlerimiz o suyla hayat değil ölüm bulacak. Sonucunda ise toprak verimini yitirecek ürünler sağlığa Zararlı olacak. Bu konuda ivedi olarak bir açıklama yapılmasını istiyoruz.

*Amatör spor kulüplerimizden gelen talep doğrultusunda Yenişehir Belediyespor’a yapıldığı gibi 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. maddesinin b. Bendinde yer alan “Belediyeler Amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapar ve gerekli desteği sağlar” ifadeleri gereğince ilçemizde ki diğer spor kulüpleri olan Esnafdoğan Spor, Yolörenspor ve Söylemiş Başak spor’a da yasa gereği lisans parası, yemek ücreti ve deplasman giderlerinin karşılanması için nakdi destek talebinde bulunduk. Yasaya ve diğer ilçe belediyelerinin yapmış olduğu maddi desteğe rağmen Belediyemiz bu önergemizi yine oylamaya dahi sunmadan geçiştirmiştir. Gençlerimizin geleceği için oldukça önemli bir yer eden spor kulüplerine verilecek desteğin bir şekilde önüne geçilmiştir.

*Bir diğer önergelerimizden biri ise muhtarlarımıza yapılmasını istediğimiz ayni yardımdı. Muhtarlarımızın elektrik, doğalgaz, internet ve su gibi sabit giderlerinin bir kısmının Belediyemiz tarafından karşılanmasını istediğimiz önergemiz maalesef reddedilmiştir. Yıldırım ve Orhangazi Belediyelerinde Belediye yönetimleri tarafından yasaya binaen bu karşılandığı halde bizim ilçe belediyemize muhtarlarımız adına yaptığımız önergemiz maalesef kabul görmemiştir. Yeni düzenleme ile tüzel kişilikleri kalkan ve gelirleri ellerinden alınan muhtarlarımızın birçoğu muhtarlık binalarında telefon ve internetlerini ödeyemediklerinden dolayı kestirmek zorunda kalmışlardır.

İlçe belediyesi şuan mülkiyeti üzerinde bulunan muhtarlık binalarının sabit giderlerini muhtarlarımızdan talep etmektedir. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Diğer ilçeler böyle bir desteği muhtarlara verirken Yenişehir Belediyesi yöneticilerinin muhtarlarımızı hiçe sayarak aldıkları bu karar acımazsızcadır. Takdir değerli muhtarlarımızındır.

Kıymetli Hemşerilerimiz bu şekilde sizlere sayamadığım daha birçok önerge Milliyetçi Hareket Partisi Meclis grubu olarak halkımızın ve toplumumuzun yararına Yenişehir meclisine sunulmuştur. Sonuçta ise ortaya çıkan koca bir “Hiç”tir.

 

Kral Çıplak

Milliyetçi Hareket Partisi olarak açıkça ifade etmek istiyoruz ki.

Seçim öncesi halkımızın oylarını isterken sizlere gülücükler gönderen bol ve boş umutlar vaat eden iş bitince de sırtını dönen, zihniyet anlayışına dün karşıydık bugün yine karşıyız.

“Sabredin, olacak, yapacağız, hemen olmuyor” söylemlerinden halkımız artık bıkmıştır.

Belediyenin yerel seçim beyannamesinde 70 küsur proje olmasına rağmen elle dokunur bir projenin bile layığı ile yapılmaması başta bizi olmak üzere tüm ilçemizde tarifi imkansız bir yara açmıştır.

Belediye Sarayı, Kent Meydanı, Büyük Kültürpark Projesi, Sportif Kamp Merkezi Projesi, Türkiye’nin en büyük Tarım ve Hayvancılık Alışveriş Merkezi Projesi, Bilim ve Teknoloji Merkezi Projesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi, 4 yıllık Fakülte projesi şu anki yönetimin projelerinden sadece birkaçı idi.

Koskoca 500 günün sonunda bırakın bu projelerden birini yapmayı, eski dönemden kalma birçok proje ilçemizde durma noktasına gelmiştir. Bugüne geldiğimizde geçen bu kadar süre sonrasında artık Yenişehir de halkımızın Belediye’ye ve yöneticilerine güveni kalmamıştır. Yenişehir’de kimsenin söyleyemediğini, kimsenin dile getiremediği konuları dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi bugün burada yerel yönetimin 500. günde Yenişehir’de “KRAL ÇIPLAK” demektedir.

Verilen sözleri yalan vaatleri halkımızın takdirine ve Cenab-ı Hakk’ın adaletine havale ediyoruz.

Önümüzdeki yıllarda Yenişehir’de bütün bu sıkıntıların bertaraf edildiği, güzelliklerin, bolluk ve bereketin hakim olduğu, hemşerilerimizin refah seviyesinin arttığı, mutlu ve sağlıklı oldukları, hayata daha bir huzurla baktıkları bir dönem olmasını Cenabı Hak’tan diliyoruz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenişehir MHP 500 Günü Değerlendirdi
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.